DLL

Xlive.dll е библиотека, която осигурява взаимодействието на онлайн ресурса Games For Windows - LIVE с компютърна игра. По-специално, това е създаването на игрален акаунт на играч, както и запис на всички настройки за игри и запазени настройки. Той се инсталира в системата, когато се инсталира клиентското приложение на тази услуга. Може да се случи, че когато започнете игри, свързани с LIVE, системата ще даде грешка на липсващия Xlive.dll. Това е възможно поради антивирусното блокиране на заразения файл или дори отсъствието му в операционната система (OS). В резултат на това игрите спират да текат.

Как да се определи Xlive.dll проблеми

Има три възможности за решаване на този проблем, които се състоят в използването на специализирана помощна програма, преинсталиране на игри за Windows - LIVE и самозареждане на файла.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

полезност е предназначена да автоматизира инсталирането на DLL файлове.

  1. Стартирайте програмата и въведете "Xlive.dll" от клавиатурата в лентата за търсене.
  2. файл за търсене в приложение за DLL файлове

  3. В следващия прозорец избираме версията на библиотеката. Най-често има няколко от тях, те се различават помежду си и зависят от малката дълбочина, датата на пускане. В нашия случай резултатите показват само един файл, който отбелязваме.
  4. изберете файл в приложението dll-файлове

  5. След това оставете всичко непроменено и кликнете върху "Инсталиране" .

инсталиране на файла в приложението dll-файлове

Метод 2: Инсталиране на игри за Windows - LIVE

Следващият и същевременно ефективен начин е да преинсталирате пакета игри за Windows - LIVE. За да направите това, трябва да го изтеглите от уеб сайта на Microsoft.

Изтегляне на игри за Windows от официалната страница

  1. На страницата за изтегляне кликнете върху бутона "Изтегляне" .
  2. Изтеглете на живо

  3. Започваме инсталацията, като кликнете два пъти върху "gfwlivesetup.exe" .
  4. Инсталиране на живо

  5. Това завършва процеса.

Метод 3: Изтеглете Xlive.dll

Друг начин за разрешаване на проблема е просто да изтеглите библиотеката от сайта в Интернет и да го копирате в целевата папка, намираща се на следния път:

C:WindowsSysWOW64

Това може да се направи с обикновено движение " плъзгане и пускане" .

копиране на xlive.dll в целевата папка

Горните методи са предназначени да разрешат проблема с грешката Xlive.dll. В случаите, когато обикновено копиране в системата не помогне, препоръчваме да прочетете предоставената в следващите статии информация за това как да инсталирате DLL и да го регистрирате в операционната система.

Прочетете повече:
Как да инсталирате DLL в Windows
Регистрираме DLL файла в Windows OS