DLL

OpenAl32.dll е библиотека, която е част от OpenAl, която от своя страна е междуплатформен хардуерен софтуер (API) с безплатен изходен код. Тя е насочена към работа с 3D звук и съдържа инструменти за организиране на съраунд звук в зависимост от контекста в съответните приложения, включително компютърни игри. По-специално, това позволява на играта да стане по-реалистична.

Той се разпространява независимо чрез интернет и като част от софтуера за звукова карта и също е част от API на OpenGL. Като се има предвид това, щетите, блокирането от антивирус или дори липсата на тази библиотека в системата може да доведе до невъзможност за стартиране на мултимедийни приложения и игри, например CS 1.6, Dirt 3. Системата ще издаде подходяща грешка, информираща, че няма OpenAl32.dll.

Опции за решение за отказ на OpenAl32.dll

Тази библиотека е компонент на OpenAl, за да можете да я възстановите, като преинсталирате самия API или да използвате специална програма за тази цел. Можете също така ръчно да копирате файла, който ви е нужен, като използвате "Explorer" . Препоръчително е всички методи да бъдат разгледани по-подробно.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

приложение е предназначен за автоматизация на инсталирането на DLL-библиотеки.

  1. След като инсталацията завърши, стартирайте софтуера. В полето за търсене въведете "OpenAl32.dll" и кликнете върху "Търсене на DLL файл" .
  2. файл за търсене в приложение за DLL файлове

  3. В следващия прозорец кликнете върху първия файл в списъка с резултати.
  4. изберете файл в приложението dll-файлове

  5. След това кликнете върху "Инсталиране" .

инсталиране на файла в приложението dll-файлове

Метод 2: Преинсталирайте OpenAl

Следващата опция е да инсталирате отново целия API на OpenAl. За това го изтегляме от официалния ресурс.

Изтеглете OpenAL 1.1 Windows Installer

Отворете изтегления архив и стартирайте инсталатора. В прозореца се появи "OK" , като по този начин се приеме лицензионното споразумение.

Инсталиране на openal

Стартира се инсталационната процедура, в края на която се показва съответното известие. Кликнете върху "OK" .

завършване на отворената инсталация

Метод 3: Преинсталиране на драйверите за звукова карта

Следващият метод е да инсталирате повторно драйверите за аудио хардуера на компютъра. Те включват специални табла и вградени аудио чипове. В първия случай новият софтуер може да бъде изтеглен директно от сайта на производителя на звуковата карта, а във втория ще трябва да се обърнете към ресурса на компанията, която пусна дънната платка.

Прочетете повече:
Инсталиране на драйверите за звукова карта
Изтеглете и инсталирайте звукови драйвери за Realtek

Като алтернатива можете да се възползвате и от DriverPack Solution за автоматично актуализиране и инсталиране на драйверите.

Метод 4: Еднократно изтегляне на OpenAl32.dll

Възможно е просто да изтеглите желания файл от Интернет и да го поставите в желаната системна папка на Windows.

Следната процедура показва как да копирате в директорията "SysWOW64" .

копирайте библиотеката в целевата папка

Повече информация за това къде да се хвърли файла въз основа на дълбочината на операционната система е написана тази статия , Ако простото копиране не помогне, трябва да изпълните регистрацията на DLL , Преди да предприемете коригиращи действия, препоръчваме ви проверете компютъра си за вируси ,