Актуализирането на драйверите е много важен и отговорен процес и ако не ги приемете навреме, можете да пропуснете всички нововъведения, които разработчиците правят, да не говорим за определяне на грешки на съвместимостта.

Благодарение на Driver Jenius обаче можете да забравите за постоянното проследяване на новите версии на драйверите и просто да се насладите на начина, по който програмата прави всичко за вас.

Съветваме ви да погледнете: Най-добрите решения за инсталиране на драйвери

Сканираща система

Първото нещо, което трябва да присъства в такива програми, е сканирането на системата и тук скенерът е налице, можете да го стартирате директно от главния екран.

Сканиране на системата в драйвера Genius

Актуализирайте драйверите, като ги изтеглите от официалния сайт

В драйвера Genius, за разлика SlimDrivers и много други подобни програми са налични, за да изтеглите драйвера на компютъра от официалния сайт, така че те да могат да бъдат инсталирани по-късно без достъп до интернет.

Изтеглете драйверите в Driver Genius

Актуализиране на историята

Ако актуализирате драйвер, той се записва в историята на актуализациите.

Актуализиране на историята в Driver Genius

Актуализиране чрез програмата

Можете също така да актуализирате драйвера, без да го изтегляте на компютъра. Можете да актуализирате едновременно (1) и всички едновременно (2).

Актуализирайте драйверите в драйвера Genius

резервно копие

За да избегнете проблеми при неуспешен опит за инсталиране на драйвери, можете да създадете резервно копие на драйверите.

Архивиране в драйвера Genius

възстановяване

Ако актуализирането се окаже неуспешно или драйверите са в конфликт по някаква причина с компютъра, можете да възстановите старата версия с помощта на точката за възстановяване на компютъра (1), използваните преди това резервни копия (2), създаденото резервно копие, като посочите пътя (3).

Възстановяване в драйвера Genius

Деинсталиране на драйвери

В допълнение към актуализирането на драйверите има и функция за изтриване, която ще ви помогне да се отървете от остарелите или ненужни драйвери.

Премахване на драйвери в драйвера Genius

Системна информация

В раздела "Информация за хардуера" можете да получите цялата информация за компютъра, до модела на монитора и броя на нишките на процесора.

Системна информация в драйвера Genius

Планирано сканиране

Също така в програмата можете да планирате автоматичното сканиране на системата за стари драйвери, така че да не го правите ръчно, което не е възможно в DriverPack Solution ,

Планирано сканиране в драйвера Genius

Мониторинг на системата

Температурата на компютъра може да се увеличи в зависимост от ситуацията и да не превишава критичната скорост в програмата, има функция за наблюдение на температурата. Той ви позволява да предупредите и да предотвратите прегряване на процесора (1), видеокартата (2) и твърдия диск (3), които не са били в Помощник на водача и подобни продукти.

Мониторинг в драйвера Genius

предимства:

  1. Предупреждение за прегряване
  2. Подробна системна информация
  3. Не е лоша база на водача

недостатъци:

  1. Актуализирането на драйверите е налице само в платената версия

Driver Genius е един от най-богатите драйвери за базата данни, но не можете да ги получите без да плащате нито стотинка. От ползата тук е само наблюдението на температурата на компонентите, което несъмнено е важно, но не е същото като актуализирането на драйверите. Но ако ви разбиете и купите пълната версия, можете да получите доста добро средство за актуализиране на драйверите с някои полезни добавки.

Изтеглете пробната версия на драйвера Jenius

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт