За да започнете да работите с нов принтер, след като го свържете с компютър на последния, трябва да инсталирате драйверите. Има няколко начина да направите това.

Инсталиране на драйвери за Canon MG2440

Има много ефективни опции, които да ви помогнат да изтеглите и инсталирате необходимите драйвери. Най-популярните и прости са дадени по-долу.

Метод 1: Уебсайтът на производителя на устройството

Ако трябва да намерите шофьори, първо трябва да се обърнете към официалните източници. За принтера това е уебсайтът на производителя.

 1. Отидете на длъжностното лице страница на Canon ,
 2. В горната част на прозореца намерете секцията "Поддръжка" и задръжте курсора върху нея. В менюто, което се показва, намерете елемента "Изтегляне и помощ" , в който искате да отворите "Драйвери" .
 3. секция на водача на канона

 4. В полето за търсене на новата страница въведете името на устройството Canon MG2440 . След това кликнете върху резултата от търсенето.
 5. търсене на устройство на канон

 6. Ако въведената информация е вярна, ще се отвори страницата на устройството, съдържаща всички необходими материали и файлове. Превъртете надолу до секцията "Драйвери" . За да изтеглите избрания софтуер, кликнете върху съответния бутон.
 7. Изтегляне на драйвер за принтер канон

 8. Ще се отвори прозорец с текста на потребителското споразумение. За да продължите, изберете "Приемане и изтегляне" .
 9. да приемете условията и да изтеглите драйвера

 10. След като изтеглянето приключи, отворете файла и кликнете върху "Next" в инсталирания софтуер.
 11. инсталатора на драйвери за канон mf4550d

 12. Приемете условията на споразумението, като кликнете върху "Да" . Преди това не е необосновано да се запознаете с тях.
 13. споразумение за лицензиране canon mf4550d

 14. Определете как да свързвате принтера с компютъра и да поставите отметка в квадратчето срещу съответната опция.
 15. принтер тип кантон mf4550d

 16. Изчакайте, докато инсталацията приключи, след което можете да започнете да използвате устройството.
 17. канал за инсталиране на драйвери mf4550d

Метод 2: Специализиран софтуер

Един от най-честите начини да инсталирате драйвери е да използвате софтуер на трети страни. За разлика от предишния метод, наличната функционалност няма да се ограничава до работа с драйвера за определено оборудване от определен производител. С тази програма потребителят получава възможността да поправи проблеми с всички налични устройства. Подробно описание на широко използваните програми от този тип е налице в отделна статия:

Прочетете повече: Изберете програма за инсталиране на драйвери

DriverPack Solution Icon

В списъка със софтуер, представен от нас, е възможно да се разпредели DriverPack Solution , Тази програма се характеризира с просто управление и интерфейс, разбираем за неопитни потребители. В списъка с функции, в допълнение към инсталирането на драйверите, е възможно да се създадат точки за възстановяване. Те са особено полезни при актуализирането на драйверите, тъй като ви позволяват да върнете устройството в първоначалното си състояние, когато възникнат проблеми.

Прочетете повече: Как да използваме DriverPack Solution

Метод 3: Идент. № на принтера

Друга възможност, с която можете да намерите необходимите драйвери, е да използвате идентификационния номер на устройството. Потребителят не се нуждае от достъп до помощта на програми на трети страни, тъй като идентификационният номер може да бъде получен от "Мениджър на задачи" . След това въведете информацията в прозореца за търсене на един от сайтовете, които извършват подобно търсене. Този метод може да бъде полезен, ако не можете да намерите драйвера на официалния сайт. В случай на Canon MG2440, тези стойности трябва да се използват:

USBPRINTCANONMG2400_SERIESD44D

Поле за търсене на

Прочетете повече: Как да потърсите шофьор, който използва идентификационния номер

Метод 4: Системни програми

Като последната възможна опция можете да определите системните програми. За разлика от предишните версии, необходимият софтуер за работа вече е на компютъра и не трябва да се търси на сайтове на трети страни. За да го използвате, направете следното:

 1. Отидете в менюто "Старт" , в което ще трябва да намерите "Задача" .
 2. контролния панел в стартовото меню

 3. Отворете раздела "Хардуер и звук" . В него трябва да кликнете върху бутона "Преглед на устройства и принтери" .
 4. преглед на устройството и лентата на задачите на принтера

 5. За да добавите принтер към броя нови устройства, кликнете върху съответния бутон " Добавяне на принтер ".
 6. добавяне на нов принтер

 7. Системата ще сканира за ново оборудване. Когато бъде открит принтер, кликнете върху него и изберете "Инсталиране" . Ако търсенето не намери нищо, кликнете върху бутона в долната част на прозореца "Необходимият принтер не е в списъка" .
 8. елементът не е посочен в списъка

 9. В прозореца, който се показва, ще видите няколко възможности за избор. За да продължите към инсталацията, кликнете върху долната част - "Добавяне на локален принтер" .
 10. добавяне на локален или мрежов принтер

 11. След това определете порта за свързване. Ако е необходимо, променете автоматично зададената стойност, след което преминете към следващата секция, като кликнете върху бутона "Напред" .
 12. използвайте съществуващ порт за инсталиране

 13. С предоставените списъци инсталирайте производителя на устройството - Canon. След това - името му, Canon MG2440.
 14. избор на производител и модел на устройството

 15. Ако желаете, въведете ново име за принтера или оставете тази информация непроменена.
 16. Въведете името на новия принтер

 17. Последната точка на инсталацията ще бъде създаването на публичен достъп. Ако е необходимо, можете да го предоставите, след което отидете на инсталацията, просто кликнете върху "Напред" .
 18. настройване на споделянето на принтера

Процесът на инсталиране на драйвери за принтера, както и за всяко друго оборудване, не отнема много време от потребителя. Първо трябва да обмислите всички възможни варианти, за да изберете оптималния вариант.