Инсталирането на драйверите за принтер е една от основните и винаги необходими процедури. Без него потребителят няма да може да контролира новото устройство с помощта на компютър.

Изтеглете драйвери за HP Deskjet 1050A

Понастоящем можете да намерите няколко ефективни опции за инсталиране на драйвери за нов принтер. Всеки от тях ще бъде разгледан по-подробно.

Метод 1: Официален ресурс

Първото нещо, което трябва да използвате при търсене на необходимия софтуер, са инструментите, предлагани от производителя на устройството.

 1. За да започнете, отворете Уебсайт на HP ,
 2. След това в горната част на него намерете секцията "Поддръжка" . Задръжте курсора върху него и в менюто, което се показва, отворете "Програми и драйвери" .
 3. част от програмата и водача на сайта hp

 4. Въведете името на устройството в полето за търсене: HP Deskjet 1050A и кликнете върху бутона "Търсене" .
 5. Търсене на принтер HP Deskjet 1050A

 6. Отворената страница съдържа информация за модела на устройството и необходимия софтуер. Ако е необходимо, променете версията на операционната система, като кликнете върху бутона "Промяна" .
 7. промяна на версията на операционната система

 8. След превъртане надолу и отваряне на първата част на драйвера , който съдържа програмата "Серия HP Deskjet 1050 / 1050A серия All-in-One - Пълнофункционален софтуер и драйвер за J410" . Кликнете върху бутона Изтегляне, за да го изтеглите .
 9. Изтеглете драйвера за HP Deskjet 1050A

 10. След като получите файла, го стартирайте. Отвореният прозорец за инсталиране съдържа информация за целия софтуер, който ще бъде инсталиран. Кликнете върху "Напред", за да продължите.
 11. списък на инсталирания софтуер за HP Deskjet 1050A

 12. След това потребителят ще трябва само да приеме лицензионното споразумение и отново да кликне върху "Напред" .
 13. когато инсталирате драйвера за HP Deskjet 1050A

 14. Ще започне инсталирането на софтуера. Необходимо е устройството вече да е свързано към компютъра.
 15. драйвер за HP Deskjet 1050A

Метод 2: Програми на трети страни

Тази опция е доста разпространена сред потребителите. За разлика от решението, описано в първия метод, този софтуер не е много специализиран и ще успее доста добре да инсталира драйвери за принтера и всички други устройства, свързани към компютъра. Подробно описание и сравнително описание на най-ефективните програми от този вид са дадени в отделна статия:

Прочетете повече: Коя програма да инсталирате драйверите за избор

Икона на драйвера на водача

Такива програми включват Помощник на водача , Сред потребителите, той е добре известен, защото е лесен за инсталиране и има голяма база от драйвери. За да го използвате, се нуждаете от следното:

 1. Изтеглете програмата и изпълнете инсталационния файл. В отворения прозорец трябва да кликнете върху бутона "Приемане и продължаване" . Ако искате, можете да прочетете лицензионното споразумение, като кликнете върху бутона IObit License Agreement.
 2. Прозорец за инсталиране на буфер

 3. След това програмата започва да сканира компютъра на потребителя за остарели и неинсталирани драйвери.
 4. компютърно сканиране

 5. Когато процедурата завърши, в полето за търсене по-горе, въведете модела HP Deskjet 1050A и изчакайте резултатите.
 6. Въведете модела на принтера за търсене на драйвери

 7. За да изтеглите драйвера, просто кликнете върху бутона "Update" .
 8. След като инсталирате необходимия софтуер, ще се появи подходящ символ срещу елемента "Принтери" , посочвайки инсталирането на най-новата версия на драйвера.
 9. информация за текущата версия на драйвера на принтера

Метод 3: Идент. № на принтера

Не толкова известен метод за търсене на необходимите драйвери. В тази версия потребителят няма нужда да изтегля отделна програма, която ще инсталира всичко, от което се нуждаете, тъй като целият процес на търсене ще трябва да се извърши самостоятелно. За да започнете, трябва да знаете идентификационния номер на новия хардуер чрез диспечера на устройствата . Намерената стойност трябва да бъде копирана и въведена в един от специализираните ресурси. Резултатите ще съдържат драйвери, които можете да изтеглите и инсталирате. В случай на HP Deskjet 1050A, можете да използвате следните стойности:

USBPRINTHP Deskjet_1050
HEWLETT-PACKARDDESKJ344B

Поле за търсене на

Прочетете повече: Използвайте идентификационния номер на устройството, за да намерите драйвера

Метод 4: Системни инструменти

Последната опция за инсталиране на драйвери, която не изисква изтегляне на допълнителен софтуер. В този случай този метод е най-малко ефективен в сравнение с останалите.

 1. Първо, отворете "лентата на задачите" . Можете да го намерите с помощта на менюто "Старт" .
 2. контролния панел в стартовото меню

 3. Намерете секцията " Хардуер и звук" . В него изберете елемента "Преглед на устройства и принтери" .
 4. преглед на устройството и лентата на задачите на принтера

 5. За да отпечатате нов принтер в списъка с всички устройства, щракнете върху Add Printer ( Добавяне на принтер) .
 6. добавяне на нов принтер

 7. Системата ще сканира компютъра за нови свързани устройства. Ако принтерът бъде открит, трябва да кликнете върху него и да кликнете върху бутона "Инсталиране" . Ако устройството не е намерено, изберете "Необходимият принтер не е в списъка" .
 8. елементът не е посочен в списъка

 9. Нов прозорец съдържа няколко опции за добавяне на принтер. Потребителят трябва да избере последния - "Добавяне на локален принтер" .
 10. добавяне на локален или мрежов принтер

 11. След това ще бъдете подканени да изберете порта за свързване. Потребителят може да промени зададената стойност, ако е необходимо. След това кликнете върху бутона "Напред" .
 12. използвайте съществуващ порт за инсталиране

 13. В предоставените списъци първо трябва да изберете производителя на устройството - HP . След намирането на модела - HP Deskjet 1050A .
 14. изберете принтера HP Deskjet 1050A

 15. В новия прозорец можете да въведете желаното име на оборудването. След това кликнете върху "Напред" .
 16. Въведете името на новия принтер

 17. Остава само да зададете настройките за споделяне. При желание потребителят може да предостави достъп до устройството или да го ограничи. Кликнете върху "Напред", за да продължите към инсталацията.
 18. настройване на споделянето на принтера

Целият процес на инсталиране не отнема много време за потребителя. В този случай трябва да разгледате всички предложени методи, за да изберете най-подходящия за себе си.