Huawei се занимава активно с производството на голямо разнообразие от компютърни устройства. В продуктовия списък има и USB модеми, който включва модел, наречен E3372. За пълноценното функциониране на това устройство в операционната система ще трябва да изтеглите и инсталирате подходящите драйвери, което може да се направи по различни начини.

Метод 1: Официална страница за поддръжка на Huawei

Предлагаме ви да започнете, като използвате страницата за поддръжка на уебсайта на Huawei. Въпреки че този метод е единственият официален, той не е най-ефективен поради факта, че разработчиците са спрели да публикуват публикуваните актуализации тук. Ако сте доволни от една от предишните версии, можете да я изтеглите по следния начин:

Отидете на официалния уебсайт на Huawei

 1. Следвайте връзката по-горе, за да стигнете до главната страница на сайта. Тук кликнете върху бутона за лупа, за да отворите лентата за търсене.
 2. Отидете на търсенето на официалния уебсайт за изтегляне на драйвери Huawei E3372

 3. Въведете името на вашия модел Huawei E3372 и кликнете върху Въведете.
 4. Въвеждане на името на устройството Huawei E3372 на официалния уебсайт за изтегляне на драйвери

 5. Преместете се в списъка с всички резултати "Поддържа".
 6. Отидете в раздела за поддръжка, за да изтеглите драйвери за Huawei E3372 от официалния уебсайт

 7. Ще видите, че страницата съдържа различни версии на софтуера за всички съществуващи спецификации на въпросния USB модем. Изберете подходящия и кликнете върху линията LMB, за да започнете да изтегляте.
 8. Избор на версия на драйвера за Huawei E3372 на официалния сайт

 9. Ще бъде зареден архивът, който трябва да отворите в края на тази операция.
 10. Процесът на изтегляне на драйвера за Huawei E3372 от официалния сайт

 11. В корена на директорията отидете до нея "Софтуер".
 12. Отидете в папката с драйвера за модема Huawei E3372 след изтегляне от официалния уебсайт

 13. Намерете и стартирайте единствения изпълним файл там.
 14. Стартиране на изпълнимия файл за инсталиране на драйвера Huawei E3372

 15. Не забравяйте да свържете модема към вашия компютър и след това щракнете върху „Старт“ за да инсталирате най-новите актуализации.
 16. Започнете да актуализирате драйвери за модем Huawei E3372, след като го свържете

 17. Можете да следите напредъка в същия прозорец и когато актуализацията приключи, на екрана ще се появи съответно известие.
 18. Процесът на актуализиране на драйвери за модем Huawei E3372 след като е свързан

Веднага след инсталирането можете спокойно да започнете да взаимодействате с устройството, като го свържете към Интернет и проверите качеството на връзката. Ако получената версия на драйвера не ви подхожда по някаква причина или изобщо не е инсталирана, преминете към следващите методи.

Метод 2: Форум w3bsit3-dns.com

Форумът w3bsit3-dns.com, познат на много любители на компютрите, предлага отделна страница за преглед, която е посветена на Huawei E3372. Има всички необходими описания и ръководства за управление на този модем, както и най-новите версии на софтуера или тези, които принадлежат на други устройства, но са подходящи за съвместимост. Това е източникът, който препоръчваме да използвате в онези ситуации, когато искате да получите най-новите и точно работещи файлове. Всички необходими инструкции и компоненти за изтегляне се намират на същата страница на форума, като щракнете върху връзката по-долу.

Изтегляне на драйвери за Huawei E3372 модем от потребителски форум

Отидете на страницата на форума w3bsit3-dns.com

Метод 3: Програми от разработчици на трети страни

Има алтернативна опция за автоматично намиране на актуализации за свързания USB модем Huawei E3372 с помощта на специален софтуер на трети страни. Повечето представители на такъв софтуер взаимодействат правилно с всички периферни устройства, които преди това са били свързани към компютъра, но трябва да се има предвид, че не всички бази данни съдържат файлове, съвместими с въпросното оборудване.

Изтегляне на драйвери за Huawei E3372 чрез програми на трети страни

Повече информация: Най-добрият софтуер за инсталиране на драйвери

Ако за пръв път се натъкнете на споменаването на такива програми, ще бъде полезно да се запознаете с тематичния материал за обучение, където добре познато приложение, наречено Решение на DriverPack... Ако не ви устройва, просто използвайте инструкцията като универсална, защото почти всички подобни програми имат сходен интерфейс и функционалност.

Повече информация: Инсталиране на драйвери чрез DriverPack Solution

Метод 4: Уникален идентификатор Huawei E3372

Последният метод от нашия материал включва ръчно търсене на драйвери на специални сайтове. Това обаче става не чрез името на модела, а чрез въвеждане на уникален идентификатор.По-долу представихме един от тези кодове, който може да се окаже съвместим с Huawei E3372, но ако намерените за него драйвери не се побират, ще трябва сами да определите идентификационния номер, който можете да намерите в статията на връзката по-долу. Там ще намерите и примери за взаимодействие с най-популярните уеб ресурси за намиране на файлове по този начин.

USB / VID_12d1 и PID_1506

Изтегляне на драйвери за Huawei E3372 чрез уникален идентификатор

Повече информация: Как да намеря драйвер по ID

Не сме разгледали само метода, използващ вградени функции на Windows, които инсталират актуализации за компоненти. ОС не е в състояние да идентифицира точно Huawei E3372 без предварително инсталирани драйвери и дори няма да намери подходящи файлове, така че трябва да използвате други препоръки.