Принтерите на Canon се отличават с нетърпение и надеждност: някои модели служат понякога повече от 10 години. От друга страна, това се превръща в проблем на водача, който ще ви помогнем да разрешите днес.

Драйвъри за Canon i-SENSYS LBP6000

Можете да изтегляте софтуера за този принтер по четири различни начина. Не всички от тях са подходящи за всяка версия на операционната система, така че първо прегледайте представените такива и едва след това изберете най-добрата за конкретни условия.

Обръщаме вашето внимание на следния факт. Сред продуктите на Canon има принтер с номер F158200. Така че този принтер и Canon i-SENSYS LBP6000 са едно и също устройство, защото драйверите от последния са идеални за Canon F158200.

Метод 1: Портал за поддръжка на Canon

Производителят на въпросното устройство е известен с дългосрочната поддръжка на своите продукти, тъй като на официалния сайт можете да изтегляте драйвери дори и за такъв стар принтер.

Сайт за поддръжка на Canon

 1. След като страницата се зареди, намерете блока за търсене и напишете името на принтера, който търсите, LBP6000 , след което кликнете върху резултата в изскачащото меню. В този случай няма значение коя ревизия ще изберете - драйверите са съвместими и с двете.
 2. Намерете Canon LBP6000 на сайта за поддръжка за изтегляне на драйвери на устройството.

 3. Изберете подходящата версия и битовете на операционната система - за целта просто кликнете върху маркираната област и използвайте падащия списък.
 4. Изберете операционна система и дълбочина на битовете на сайта за поддръжка, за да изтеглите драйвери за Canon LBP6000

 5. След това отидете в списъка с драйвери, не забравяйте да прочетете подробностите и за да започнете изтеглянето, кликнете върху бутона "Изтегляне" .
  Изтеглете драйвери за Canon LBP6000 на уеб сайта на компанията
  За да продължите, ще трябва да прочетете и приемете лицензионното споразумение, като маркирате съответния елемент, и отново да използвате бутона "Изтегляне" .
 6. Продължете да изтегляте драйвера за Canon LBP6000 от уеб сайта на компанията

 7. Изтегленият файл е самоизвличащ се архив - просто го стартирайте, след което отидете в директорията, която се показва, и отворете файла Setup.exe .
 8. Започнете да инсталирате драйвер за Canon LBP6000, изтеглен от уеб сайта на компанията

 9. Инсталирайте драйвера, като следвате инструкциите на съветника за инсталиране .

Инсталиране на драйвера за Canon LBP6000, изтеглено от уеб сайта на компанията

Този метод е подходящ за всички варианти на операционните системи, затова е за предпочитане да се използва.

Метод 2: Приложения на трети страни

Можете също така да разрешите проблема с драйверите за Canon LBP6000, като използвате специални програми, които могат да сканират оборудването и да вземат драйвери за него. Има повече от дузина подобни продукти, така че намирането на точното е лесно.

Повече подробности: Софтуер за инсталиране на драйвери

Препоръчваме ви да обърнете внимание Driverpack разтвор като най-просто приложение в ежедневната употреба.
Изтеглете драйвери за принтер Canon LBP 6000 с DriverPack Solution

урок: Как да актуализирате драйвери с помощта на DriverPack Solution

Тази опция също е универсална, но най-ефективно се показва на Windows 7 както на 32-, така и на 64-битови версии.

Метод 3: Име на хардуерно устройство

Ако не е възможно да използвате сайта за поддръжка и инсталирането на приложение от трета страна не е налично, името на хардуерно устройство, известно още като хардуерно ID, ще се озове в помощ. За Canon i-SENSYS LBP6000 изглежда така:

USBPRINTCANONLBP6000/LBP60187DEB

Този идентификационен номер трябва да се използва на сайтове като GetDrivers , Девид или онлайн версии на горното решение на драйвера. Пример за използване на име на хардуер за търсене на софтуер може да бъде намерен по-долу.
Изтеглете драйвери за принтер lbp 6000 на канон с id

Повече подробности: Как да намерите драйвер чрез ID на хардуера

Този метод важи и за универсалните, но тези услуги често нямат драйвери за най-новите версии на операционната система от Microsoft.

Метод 4: Характеристики на системата

Последният метод днес включва използването на възможностите на Windows за инсталиране на софтуер на въпросното устройство. Трябва да действате по следния алгоритъм:

 1. Отворете "Старт" и се обадете на "Устройства и принтери" .
 2. Отворете устройства и принтери за инсталиране на драйвери за канон lbp 6000.

 3. Кликнете върху "Инсталиране на принтер" в горната част на прозореца на инструмента.
 4. Започнете да инсталирате принтери, за да изтеглите драйвери за канон lbp 6000

 5. Изберете порт и кликнете върху Напред .
 6. Инсталирайте порта за принтер за изтегляне на драйвери в canon lbp 6000

 7. За Windows 8 и 8.1 преминете директно към следващата стъпка, а за седмото издание на Windows в прозореца, който се появява, кликнете върху "Windows Update" : драйверите за Canon LBP6000 не са включени в кутията с тази версия, но са достъпни онлайн.
 8. Свържете се с Центъра за актуализации на Windows за изтегляне на драйвери в canon lbp 6000

 9. Изчакайте зареждането на елементите, след което изберете "Canon" в левия списък "Canon i-SENSYS LBP6000" в десния списък и потвърдете действието, като кликнете върху бутона "Напред" .
 10. Добавете принтер, за да изтеглите драйверите в canon lbp 6000

 11. Изберете име за принтера и отново използвайте "Next" - инструментът ще направи останалата част от манипулацията сама по себе си.

Задайте име на принтер, за да изтеглите драйвери за canon lbp 6000

Описаният метод е подходящ само за Windows до 8.1 включително - по някаква причина десетата версия на драйвера на Redmond OS за въпросния принтер напълно липсва.

заключение

Прегледахме четирите най-популярни метода за изтегляне на драйвери за Canon i-SENSYS LBP6000, по време на които разбрахме, че най-доброто решение е да изтеглите необходимия софтуер от официалния сайт.