Лаптопите, като стационарни персонални компютри, изискват драйвери за стабилно и правилно функциониране на вградения хардуер. Днес искаме да ви запознаем с методите за намиране и изтегляне на този софтуер за вашето устройство Samsung R425.

Инсталиране на драйвери за Samsung R425

Има четири основни начина за намиране и инсталиране на софтуер, който е необходим за устройството, което обмисляме. Нека започнем с най-безопасния.

Метод 1: Официален уебсайт

Като правило, производителите на техните сайтове предлагат софтуера, необходим за работата на устройствата, включително тези, които са премахнати от излизането. Това твърдение е валидно за Samsung.

Официален уебсайт на Samsung

 1. Намерете и кликнете върху връзката "Поддръжка" в менюто на сайта.
 2. Отидете на уеб сайта на производителя и изберете поддръжка за изтегляне на драйвери за Samsung R425

 3. На страницата за търсене въведете името на модела, в нашия случай Samsung R425 , след което кликнете върху бутона с изображение на лупа.
 4. Намерете страница за поддръжка за изтегляне на драйвери за Samsung R425

 5. Сред откритите, трябва да изберете "NP-R425" .
  Изберете устройство Samsung R425, за да изтеглите драйверите на страницата за поддръжка

  Бъдете внимателни! NP-R425D е друго устройство, а драйверите от него няма да работят с NP-R425!

 6. Поддържа се страницата за поддръжка на посочения лаптоп. Превъртете малко надолу и намерете блока "Изтегляния" . Той съдържа драйвери за всички компоненти на лаптопа. За съжаление, няма универсален инсталатор с необходимия софтуер, както и инструментите за сортиране на представените компоненти, защото всеки драйвер ще трябва да се изтегли отделно. За да направите това, кликнете върху връзката "Изтегляния" до името на елемента.
 7. Изтеглянето на драйвери на страницата за поддръжка на Samsung R425

 8. Файловете на драйвера са пакетирани в архива, най-често в ZIP формат, така че те трябва да бъдат разопаковани преди инсталацията.

  Вижте също: Разархивирайте файловете в WinRAR

 9. След разопаковането намерете файла с разширението .exe в папката - това е инсталационната програма за драйвери. Стартирайте го като кликнете два пъти върху LMB .
 10. Стартирайте инсталатора, за да инсталирате драйверите за Samsung R425

 11. Следвайте инструкциите на съветника за инсталиране, за да инсталирате драйвера. В края на процеса не забравяйте да рестартирате лаптопа. По същия начин трябва да инсталирате всички останали драйвери.

На това разглеждане на този метод може да се счита за пълно.

Метод 2: Инсталатори на драйвери от трети страни

Устройството, което обмисляме, отдавна е преустановено, в резултат на което вече не се поддържа от собствената помощна програма за актуализиране на софтуера от Samsung. Има обаче приложения на трети страни, които ще се справят със задачата, не по-лоши от собствените програми, а прегледът на най-популярните и функционални решения от този клас е представен в линка по-долу.

Повече подробности: Софтуер за инсталиране на драйвери

Съгласно съчетанието от характеристики и предлаганите възможности, оптималното решение сред споменатите продукти ще бъде Snappy Driver Installer, който разполага с богата база данни с драйвери и възможности за фини настройки.

Изтеглете Snappy Driver Installer

 1. Програмата е преносима, така че не е нужно да я инсталирате на компютъра си - просто изпълнете един от изпълнимите файлове.
 2. Стартирайте Snappy Driver Installer, за да инсталирате драйвери за Samsung R425

 3. След стартиране приложението ще предложи да изтеглите пълни или мрежови драйвери или само индекси. В първите два случая ще ви е необходимо голямо количество свободно място на твърдия ви диск, както и стабилна връзка с интернет. За днешната ни задача ще бъде достатъчно да изтеглите индекси на бази данни: съсредоточавайки се върху тях, програмата ще може да изтегля и инсталира драйвери за оборудването на въпросния лаптоп.
 4. Изтеглете индексите на Snappy Driver Installer за инсталиране на драйвери за Samsung R425

 5. Прогресът на изтеглянето може да бъде проследен в главния прозорец на приложението.
 6. Изтеглете индексите за напредъка на Snappy Driver Installer, за да инсталирате драйвери за Samsung R425

 7. Когато изтеглянето завърши, Snappy Driver Installer ще определи компонентите на лаптопа и ще подготви наличните за тях драйвери. Трябва да се обърне внимание на елементите, които са означени с "Налице е актуализация (по-подходяща)".
  Snappy Driver Installer актуализации за драйвери, подходящи за Samsung R425
  За да актуализирате драйверите, изберете желания, като поставите отметка в квадратчето до избрания елемент и кликнете върху бутона "Инсталиране" в лявата част на прозореца.
  Инсталиране на драйвери за Samsung R425 чрез Snappy Driver Installer

  Внимание! Избраните компоненти се изтеглят от интернет, затова се уверете, че връзката с мрежата е достъпна и стабилна!

 8. Инсталирането става в автоматичен режим. Единственото нещо, което се изисква от вас, е да затворите програмата и да рестартирате лаптопа.

Този метод е прост и ясен, но по този начин може да не е възможно да инсталирате драйвери за определен хардуер.

Метод 3: Идент. № на устройството

Както вградените, така и периферните компоненти на персоналните компютри и лаптопите имат идентификационен код, който е уникален за всяко устройство. Този идентификатор улеснява търсенето на драйвери и елиминира възможните грешки. Сайтът ни вече има указания как да идентифицирате и използвате идентификационни номера в софтуерното търсене, така че не забравяйте да го проверите.

Актуализиране на драйверите за Samsung R425 с помощта на ID на хардуера

Повече подробности: Търсим драйвери по ID на хардуера

Метод 4: Системни инструменти

В решаването на нашата задача днес, Device Manager , вграден в операционната система, също е доста способен да помага. Този метод обаче е най-малко ефективният от всички представени, тъй като инструментът намира и инсталира само основни версии на драйвери, които не винаги осигуряват пълната функционалност на компонента. Инструкции за актуализиране на драйверите чрез "Device Manager" можете да намерите на линка по-долу.

Актуализирайте драйверите за Samsung R425 с помощта на Device Manager

урок: Ние актуализираме драйверите по системни средства на Windows

заключение

Както можете да видите, намирането и инсталирането на драйвери за Samsung R425 е просто въпрос, но трябва да обърнете внимание на точното име на модела на устройството.