Повечето лаптопи се състоят от голямо разнообразие от хардуер. За правилното взаимодействие между компонентите и операционната система компонентите се нуждаят от драйвери, а в днешната статия ще ви запознаем с методите за получаване на този софтуер за Samsung R525.

Драйвери за Samsung R525

Процедурите за намиране на драйвери за лаптоп не са твърде различни от тези за единично оборудване. Във въпросния лаптоп има четири. Препоръчваме ви първо да се запознаете с всички и само тогава да изберете този, който отговаря на конкретните ви обстоятелства.

Метод 1: Ресурс за поддръжка на Samsung

Експертите в областта на ИТ индустрията съветват да се започне софтуерно търсене на компоненти за лаптопи на уеб сайта на производителя: в този случай се гарантира хардуерна и софтуерна съвместимост. Подкрепяме тази препоръка и ще започнем с участието на официалния сайт на Samsung.

Отидете на ресурса за поддръжка на Samsung

 1. Отворете уеб сайта, като използвате връзката по-горе, намерете "Поддръжка" в горната част на страницата и кликнете върху нея.
 2. Отидете на подкрепата на официалния ресурс за получаване на драйвери за samsung r525

 3. Тук трябва да използвате търсенето - въведете в реда името на модела - R525 . Най-вероятно търсещата машина ще даде някои от най-популярните модификации на тази линия.

  Изберете промяна в търсенето за получаване на драйвери за samsung r525

  За по-точно определяне, ще трябва да въведете индекса специално за вашия лаптоп. Индексът може да бъде намерен в документацията за устройството и също така да бъде намерен на специален стикер в долната част на устройството.

  Научете модификация за получаване на драйвери за samsung r525

  Повече подробности: Разберете серийния номер на лаптопа

 4. След като отидете на страницата за поддръжка на устройството, намерете елемента "Изтегляния и ръководства" и кликнете върху него.
 5. Отворете изтегляния и уроци за получаване на samsung r525 драйвери

 6. Сега трябва да стигнете до раздела "Изтегли" - за да направите това, превъртете страницата до желаната позиция. Този раздел съдържа драйвери за всички компоненти на устройството. Уви, не е възможно да изтеглите всичко наведнъж, така че ще трябва да изтеглите всеки елемент отделно, като кликнете върху съответния бутон. Животинският хакер - най-добре е да създадете нова директория на "Desktop" или всяко друго лесно достъпно място, където трябва да изтеглите инсталаторите за драйверите.

  Изтеглете драйверите за samsung r525 от официалния сайт

  Не всички елементи се поберат в списъка, така че кликнете върху "Показване на още", за да получите достъп до останалата част от списъка.

 7. Отворете разширен списък с драйвери за samsung r525

 8. Инсталирайте последователно всеки софтуер. Препоръчваме да започнете с критични видове драйвери за мрежово оборудване и видеокарти.

Инсталиране на драйвери за samsung r525, изтеглени от официалния сайт

Този метод има два недостатъка: високи разходи за труд и ниска скорост на изтегляне от сървърите на компанията.

Метод 2: Сухи опаковки от трети страни

Подобно на много други производители на лаптопи, Samsung пуска собствена програма за актуализиране на софтуерни продукти. Уви, в нашия случай това е безполезно - няма поддръжка за модела R525. Въпреки това, има цял клас програми, подобни на упоменатата програма - това са така наречените драйвери. От различни собствени средства, такива решения се различават по гъвкавост и по-лесен за ползване интерфейс. Един от най-сложните е Snappy Driver Installer.

Изтеглете Snappy Driver Installer

 1. Приложението не изисква инсталация - просто разопаковайте архива във всяка удобна директория на вашия твърд диск. Можете да стартирате програмата посредством изпълними файлове SDI.exe или SDI-x64.exe - последната е предназначена за 64-битови Windows.
 2. Стартирайте Snappy Driver Installer, за да инсталирате драйвери за Samsung R525

 3. Ако стартирате програмата за първи път, тя ще ви предложи да изтеглите пълната база от драйвери, драйвери за мрежово оборудване или само индекси за свързване към базата данни. Третата опция е достатъчна за нас, така че кликнете върху съответния бутон.
 4. Изтеглете индексите на Snappy Driver Installer за инсталиране на драйвери за Samsung R525

 5. След като изтеглянето завърши, Snappi Driver Installer автоматично разпознава хардуера на компютъра и ви предлага списък с драйвери за него.
 6. Snappy Driver Installer актуализации за драйвери, подходящи за Samsung R525

 7. Проверете елементите, които искате да инсталирате, и кликнете върху бутона "Инсталиране" .

  Инсталиране на драйвери за Samsung R525 чрез Snappy Driver Installer

  Сега остава само да чакаме - заявлението ще направи всички необходими действия сами.

Тази опция е доста проста, но програмните алгоритми не винаги правилно идентифицират някакво оборудване - имайте предвид такъв нюанс. Има алтернативи, в които няма такава неприятна черта - можете да ги намерите в отделна статия.

Повече подробности: Най-добрите драйвери за приложения

Метод 3: Идентификатори на оборудването

Отнемащ много време, но много надежден начин за получаване на драйвери е да се използват хардуерните идентификатори, т.е. уникалните хардуерни имена на всеки компонент на разглеждания лаптоп, за да се търси хардуерното идентифициране. Нашите автори са създали ръководство за получаване и по-нататъшно използване на идентификатори и за да не се повтаря, ние предоставяме връзка към този материал.
Изтеглете драйвера на Samsung samsung r525 чрез id

урок: Как да използвате идентификационните номера за намиране на драйвери

Метод 4: Характеристики на системата

И накрая, последният метод за днес не включва инсталиране на програми на трети страни или преминаване към други ресурси. Не е нужно дори да се налага да отворите браузъра - трябва само да се обадите на "Device Manager" , да кликнете с десния бутон на мишката върху необходимото оборудване и да изберете опцията "Update drivers" в контекстното меню.

Изтегляне на драйвери за samsung r525 чрез системата

Тази процедура, както и алтернативните начини за нейното включване, са описани в отделна подробна статия, която можете да намерите по-долу.

Повече подробности: Актуализираме драйверите по системни инструменти

заключение

Описахме четирите най-прости методи за получаване на драйвери. Съществуват и други, като ръчно прехвърляне на файлове в системната директория, но такива манипулации са несигурни и могат да повредят целостта на операционната система.