Синхронизацията в емулатора BlueStacks е необходима за обмен на информация. Всички промени, направени в програмата, ще се извършват автоматично на всички устройства, свързани с този профил.

Например вземете играта Mobile Strike. Ако го пуснете на емулатора, когато синхронизирането е включено, започвам да играя от мястото, където завърших играта на предишното устройство, а не отново. По-късно, ако пусна играта на мобилно устройство, вече са направени всички промени. Същото с данните. Например с контакти. Добавяйки нов контакт, той ще се показва и на всичките ми синхронизирани устройства. Нека видим как да конфигурирате тази функция в BlueStacks.

Изтегли BlueStacks

Настройте синхронизирането

1. Когато стартирате емулатора за първи път, ще бъдете подканени да направите някои настройки. Не можете да ги откажете. Първо, трябва да свържете съществуващия си профил в Google или да добавите нов.

Синхронизация в програмата BlueStacks

2. След това трябва да въведете вашата лична информация, имейл адрес и парола. Когато добавяте нов профил, трябва да помислите за парола и да попълните информацията, която ще ви помогне да я отключите, ако е необходимо.

Въвеждане на информацията за профила ви в програмата BlueStacks

3. След това приложението ще стартира синхронизация в автоматичен режим. В края на този процес ще можете да управлявате данните си от емулатора.

Свързване на синхронизацията в програмата BlueStacks

4. Ако имате няколко активни профила, можете да ги добавите всички. За да направите това, отидете в секцията "Настройки" . Откриваме "Профили", а в полето "Добавяне на сметка" въвеждаме нови данни.

Добавете нов профил, който да се синхронизира с емулатора BlueStacks

След като профилът се появи в списъка. Можете да изберете кои данни да се синхронизират с емулатора. След като кликнете върху бутона "Синхронизиране".

Синхронизирайте ръчно профила си в програмата BlueStacks

По същия начин можете да премахнете някои елементи, които няма да бъдат синхронизирани.