BlueStacks има най-добрата съвместимост с операционната система Windows, в сравнение с аналозите. Но в процеса на инсталиране, работа и работа с програмата, има периодични проблеми. Често потребителите отбелязват, че приложението просто не се зарежда и има безкрайно инициализиране. Причините за това не са толкова много. Да видим какво не е наред.

Изтегли BlueStacks

Как да решим проблема с безкрайната инициализация на BlueStax?

Рестартиране на емулатора BlueStacks и Windows

Ако срещнете проблема с дългата инициализация, първо рестартирайте приложението. За да направите това, трябва да затворите прозореца на програмата и да прекратите процесите на BlueTax в "Task Manager" . Стартираме емулатора отново, ако видим същия проблем, претоварваме компютъра. Понякога такива манипулации решават проблема известно време.

Прекратяваме емулационните процеси с безкрайната инициализация на програмата BlueStax

Закриване на ненужни приложения

Най-често този проблем възниква, когато има липса на RAM. Всички емулатори са доста големи програми и изискват много системни ресурси, а не изключение и BlueStacks. За нормалната му работа е необходимо минимум 1 Gigabyte свободна RAM. Ако по време на инсталацията този параметър отговаря на изискванията, тогава в момента на стартирането други приложения могат да претоварят системата.

Безкрайно инициализиране в програмата BlueStacks

Ето защо, ако инициализацията продължава повече от 5-10 минути, няма нужда да чакате повече. Ние отиваме в "Task Manager" , това се прави чрез клавишната комбинация "Ctr + Alt + Del" . Преминете към раздела "Изпълнение" и вижте колко памет имаме.

Безплатна памет с безкрайно инициализиране на програмата BlueStax

Ако е необходимо, затворете други приложения и извършете ненужни процеси, за да освободите паметта, за да стартирате емулатора.

Свободно място на твърдия ви диск

Понякога се случва да няма достатъчно памет на твърдия диск. За нормалната работа на емулатора се изисква около 9 гигабайта свободно място. Уверете се, че тези изисквания са вярно. Ако пространството не е достатъчно, освободете необходимите гигабайти.

Деактивирайте антивирусите или добавете процеси на емулатор към изключенията

Ако паметта е наред, можете да добавите основните процеси на BlueStacks към списъка, който антивирусната защита ще пренебрегне. Аз ще покажа като пример Microsoft Essentials ,

Списък за изключване на антивирусни програми за нормална работа на BlueStacks

Ако няма резултат, опитайте напълно да деактивирате антивирусната защита.

Рестартирайте услугата Android за Android BlueStacks

Също така, за да разрешите проблема, ние напишете в търсенето на компютъра "Service" . В отворения прозорец намираме "BlueStacks Android Service" и го спрем.

Списък на услугите за стартиране на BlueStacks

След това включете ръчния режим и стартирайте услугата. По време на тази манипулация могат да се появят допълнителни съобщения за грешка, което значително ще улесни процеса на намиране на проблема. Ако услугата успешно е включена, погледнете емулатора, може би е приключила безкрайната инициализация?

Проверете интернет връзката

Свързването с интернет може също да причини грешка при стартиране на Blu-Stax. Ако не е налице, програмата няма да може да стартира. При много бавна връзка изтеглянето ще отнеме много време.

Ако имате безжичен рутер, първо рестартирайте устройството. След това хвърляме захранващия кабел директно на компютъра. Убедени сме, че няма проблеми с интернет.

Проверяваме системата за наличието на неинсталирани и остарели драйвери

Липсата на някои драйвери в системата може да причини неправилното функциониране на емулатора. Не инсталираните драйвери трябва да бъдат изтеглени от официалния сайт на производителя на устройството. Трябва да се актуализират остарелите.

Можете да видите състоянието на драйверите чрез "Контролен панел" , "Диспечер на устройства" .

Състояние на водачите при спиране на BlueStacks

Разговарях за най-често срещаните проблеми при инициализирането на BlueStax. В случай че никой от опциите не е полезен, напишете писмо до екипа за поддръжка. Прикачете екранна снимка и опишете същността на проблема. Специалистите на BlueStacks ще се свържат с вас по електронна поща и ще помогнат за решаването на проблема.