Инсталирането на някои програми или драйвери в Windows 10 не може да се стартира поради грешка "Администраторът е блокирал изпълнението на това приложение . " По принцип липсата на потвърден цифров подпис, който софтуерът трябва да има, е виновен за всичко - така операционната система може да бъде сигурна в сигурността на инсталирания софтуер. Има няколко възможности за премахване на появата на прозорец, който предотвратява инсталирането на желаната програма.

Разрешаване на грешка „Администраторът блокира изпълнението на това приложение“ в Windows 10

В такива случаи ще бъде традиционно напомняне за проверка на файла за сигурност. Ако не сте сигурни, че искате да инсталирате програма, която е свободна от вируси и злонамерен софтуер, не забравяйте да я проверите с инсталираната на компютъра ви антивирусна защита. Все пак опасни са приложенията, които нямат текущ подпис, който може да доведе до появата на този прозорец.

Вижте също: Онлайн сканиране на системата, файлове и връзки към вируси

Метод 1: Стартирайте инсталационната програма чрез „Командния ред“

Използването на команден ред, изпълняван като администратор, може да разреши ситуацията.

 1. Кликнете с десния бутон на мишката върху файла, който не може да бъде инсталиран, и отидете на неговите "Properties" .
 2. Свойства на инсталатора в Windows 10

 3. Преминете към раздела "Security" и копирайте пълния път към файла. Изберете адреса и натиснете Ctrl + C или PCM> Копиране .
 4. Копиране на пълен път до файла в Windows 10

 5. Отворете "Старт" и започнете да пишете "Команден ред" или "cmd" . Ние го отваряме от името на администратора.
 6. Стартиране на командния ред като администратор на Windows 10

 7. Поставете копирания текст и натиснете Enter .
 8. Инсталиране на програмата чрез командния ред като администратор в Windows 10

 9. Инсталирането на програмата трябва да започне както обикновено.
 10. Стартира програма за инсталиране от командния ред в Windows 10

Метод 2: Влезте като администратор

В случай на възникване на даден проблем, можете временно да разрешите акаунта на администратора и да извършите необходимите манипулации. По подразбиране той е скрит, но не е трудно да го активирате.

Още подробности: Влизаме под администратора в Windows 10

Метод 3: Деактивирайте UAC

UAC е инструмент за управление на потребителски акаунт и неговата работа е тази, която предизвиква появата на прозорец за грешка. Този метод включва временно деактивиране на този компонент. Това означава, че го изключите, инсталирате необходимата програма и отново включите UAC. Неговото постоянно изключване може да доведе до нестабилна работа на някои инструменти, вградени в Windows, като Microsoft Store. Процесът на деактивиране на UAC чрез "Контролен панел" или "Редактор на системния регистър" е обсъден в статията на линка по-долу.

Още подробности: Деактивирайте UAC в Windows 10

След като инсталирате програмата, ако сте използвали "Метод 2" , върнете предишните стойности на тези настройки на системния регистър, които се редактират съгласно инструкциите. Преди това е по-добре да ги напишете или запомните някъде.

Метод 4: Изтрийте цифровия подпис

Когато невъзможността за инсталиране е в невалиден цифров подпис и предишните опции не помагат, можете изцяло да изтриете този подпис. Това не може да се направи с помощта на инструменти на Windows, така че ще трябва да използвате софтуера на трети страни, например FileUnsigner.

Изтеглете FileUnsigner от официалния сайт

 1. Изтеглете програмата, като кликнете върху нейното име. Разархивирайте запазения архив. Не е необходимо да се инсталира, тъй като това е преносима версия - стартирайте EXE файла и работете.
 2. Изтегляне на FileUnsigner от официалния сайт

 3. Преди да стартирате програмата, най-добре е да изключите антивирусната програма за известно време, тъй като някои софтуерни продукти за сигурност могат да възприемат действията като потенциално опасни и да блокират работата на програмата.

  Вижте също: Деактивирайте Antivirus

 4. Плъзнете и пуснете файла, който не може да бъде инсталиран във FileUnsigner.
 5. Премахване на цифровия подпис на програмата чрез FileUnsigner в Windows 10

 6. Отваря сесията на “Командния ред” , в която се записва състоянието на предприетото действие. Ако видите съобщението „Успешно подписано“ , операцията е била успешна. Затворете прозореца, като натиснете който и да е бутон или кръст.
 7. Успешно премахване на дигитален подпис на програмата чрез FileUnsigner в Windows 10

 8. Сега опитайте да стартирате инсталатора - той трябва да се отваря без проблеми.

Изброените методи трябва да помогнат при стартирането на инсталационната програма, но когато използвате метод 2 или 3, всички настройки трябва да бъдат върнати на мястото им.