По време на работата на всяка програма на компютъра могат да възникнат различни грешки, които не ви позволяват да продължите да работите с този инструмент. По-специално, в тази статия ще говорим за грешката не може да намери Mozilla Runtime, която се сблъсква с потребителите на браузъра Mozilla Firefox.

Грешка при невъзможността на Mozilla Runtime, когато браузърът Mozilla Firefox започне да казва на потребителя, че не е намерен изпълнимия файл на Firefox на компютъра, който е отговорен за стартирането на програмата. Всички следващи стъпки ще бъдат насочени към премахване на този проблем.

Как да се определи не може да намери грешката на Mozilla Runtime?

Метод 1: Сменете етикета

На първо място, опитайте се да получите с минимална кръв, опитвайки се да създадете нов пряк път Firefox. За да направите това, отидете в папката с инсталирания Firefox, тъй като е вградена, тази папка се намира в C: Program Files Mozilla Firefox . В него ще намерите файла "firefox" , който е изпълним. Трябва да кликнете с десния бутон на бутона "Изпрати" - "Desktop (създаване на пряк път)") .

Грешката не може да намери времето за изпълнение на Mozilla

Отидете на работния плот и стартирайте създадения пряк път.

Метод 2: Преинсталирайте Firefox

Проблемът с грешката "Не може да се намери" Мозъчният интервал на Mozilla може да е в резултат на неправилното функциониране на Firefox на компютъра. За да разрешите проблема в този случай, ще трябва да преинсталирате Mozilla Firefox на компютъра.

Моля, имайте предвид, че ако се появят проблеми, се препоръчва напълно да премахнете Firefox от компютъра си. Не използвайте стандартния начин за деинсталиране. Преди да поговорим за това как напълно да премахнете Mozilla Firefox от компютъра си, отидете на статията в линка по-долу, за да научите повече за този проблем.

Как да деинсталирате напълно Mozilla Firefox от вашия компютър

Метод 3: Премахване на вирусната активност и възстановяване на системата

Грешка не може да се намери В Mozilla Runtime лесно може да се случи поради наличието на вирусна активност на вашия компютър, което подкопава правилната работа на Firefox на компютъра.

Първо, трябва да идентифицирате и поправите вируси на компютъра си. Ще можете да сканирате чрез антивирусната си функция или отделна безплатна помощна програма Dr.Web CureIt, която не изисква инсталация на вашия компютър, но в същото време ще ви позволи да извършите висококачествено сканиране на системата за всякакви вирусни заплахи.

Изтеглете помощната програма на Dr.Web CureIt

Ако в резултат на сканирането на вируса ви са открити заплахи, ще трябва да ги поправите и след това да рестартирате компютъра. Най-вероятно след изпълнението на тези действия проблемът с грешката в Mozilla Firefox няма да бъде разрешен, така че в този случай проблемът може да позволи да се реши функцията за възстановяване на системата, която ще позволи на компютъра да се върне в момента, в който не се наблюдават проблеми с работата на уеб браузъра.

За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" и задайте опцията "Малки икони" за удобство. Отидете в секцията "Възстановяване" .

Грешката не може да намери времето за изпълнение на Mozilla

В следващия прозорец изберете секцията "Стартиране на възстановяването на системата" .

Грешката не може да намери времето за изпълнение на Mozilla

Когато инструментът бъде стартиран, на екрана ще се покажат точки за връщане назад, между които ще трябва да изберете този, в който няма проблеми с работата на компютъра.

Грешката не може да намери времето за изпълнение на Mozilla

Имайте предвид, че процесът на възстановяване на системата може да отнеме доста време (това ще зависи от броя на промените, направени в системата от създаването на точката за връщане назад).

Надяваме се, че тези прости препоръки ви помогнаха да премахнете грешката в Mozilla Runtime при стартирането на браузъра Mozilla Firefox. Ако имате предложения за отстраняване на този проблем, споделете го в коментарите.