Много от потребителите на устройства на Android OS използват вградени решения за преглед на интернет страници. Тази опция обаче не е лишена от недостатъци - някой няма функционалност, някой е недоволен от скоростта на работа и някой не може да живее без помощта на Flash. По-долу ще намерите най-бързите браузъри, налични в Android.

Пфурен браузър

Един от лидерите в скоростта сред мобилните приложения за сърфиране в интернет. Тук скоростта не пожертва удобството - Пафин е много удобен за използване в ежедневието.
Пускано страницата и Puffin Browser менюто
Основната тайна на разработчиците са облачните технологии. Благодарение на тях, поддръжката на Flash се изпълнява дори на неподдържани устройства, а благодарение на алгоритмите за компресиране на данни дори тежките страници се зареждат почти незабавно. Недостатъкът на подобно решение е наличието на платена премия версия на програмата.

Изтеглете уеб браузъра Puffin

UC браузър

Вече стана почти легендарен уеб наблюдател от китайските разработчици. Забележителните характеристики на това приложение, освен скоростта, са мощен инструмент за блокиране на рекламирането и вградения мениджър на видеосъдържание.
Toolbar на инструментите за блокиране на реклами в браузъра UC
Обикновено CC Browser е една от най-сложните програми и е възможно например да персонализирате самата визуализация (изберете шрифт, фон и теми), да направите екранна снимка, без да спирате четенето или сканирате QR кода. Въпреки това, това приложение, относително към колеги в магазина, е доста обемно и интерфейсът може да изглежда неудобен.

Изтеглете UC браузъра

Mozilla Firefox

Дългоочакваната версия на Android на един от най-популярните браузъри на настолни системи. Както и по-голям брат , Firefox за "зелен робот" ви позволява да инсталирате добавки за всеки вкус.
Страница за добавки за Mozilla Firefox
Това стана възможно благодарение на собствения му двигател, а не на WebKit, използван от повечето други браузъри на Android. Неговият двигател също така позволява да се реализира пълен изглед на компютърните версии на сайтове. Уви, но за сметка на такава функционалност беше намаляването на производителността: на всички описани от нас потребители на уеб съдържание за Firefox, които са "най-внимателни" и настояват за силата на устройството.

Изтеглете Mozilla Firefox

Делфин браузър

Един от трите най-популярни уеб браузъри за Android. В допълнение към скоростта на работа и бързото зареждане на страници има добавки и възможност за персонализиране на показването на отделни елементи от уеб страници.
Контролен панел за браузърите на делфините
Основната характеристика на Dolphin Browser е способността да контролирате жестове, реализирани като отделен елемент на интерфейса. Доколкото това е удобно на практика - всеки решава за себе си. По принцип тази програма няма какво да се оплаква.

Изтеглете браузъра "Долфин"

Меркурий браузър

Популярното приложение за сърфиране в уеб страници с iOS има опция за Android. С скоростта, с която само лидерите на пазара ще бъдат равни.
Изскачащ бутон в Меркурий браузър
Както много други, Mercury Browser поддържа разширяването на функционалността чрез плъгини. Особено интересно е възможността за запазване на страницата в PDF формат за по-късно четене офлайн. Със степента на защита на личните данни тази програма може да се конкурира с Chrome. От недостатъците, които си заслужава да се отбележи, може би, само липсата на поддръжка за Flash.

Изтеглете Меркурий браузър

Голият браузър

Един от най-необичайните мобилни браузъри. Функционалността на програмата не е богата - минимален джентълмен под формата на превключване на User-Agent, търсене по страница, лесно управление на жестове и собствен мениджър за изтегляне.
Лента с инструменти за голи браузъри
Това е повече от компенсирано от скоростта, минималните необходими разрешения и най-важното - малък размер. Този браузър е най-леката от цялата колекция, тя отнема около 120 KB. От сериозните недостатъци - отвратителния дизайн и наличието на платена премия версия с разширени опции.

Изтеглете голи браузъра

Ghostery браузър

Друго необичайно приложение за разглеждане на уеб страници. Основната му необичайна роля е повишената сигурност - програмата блокира тракерите, проследяващи поведението на потребителя в Интернет.
Общ изглед на страницата в браузъра Ghostery
Разработчиците на Gostrie са създателите на един и същ plug-in за PC версията на Mozilla Firefox, така че повишената конфиденциалност е нещо като брояч на този браузър. Освен това, по искане на потребителя, самата програма може да анализира своето поведение в Интернет, за да подобри собствените си алгоритми. Недостатъците могат да се нарекат не най-удобен за ползване интерфейс и фалшиво задействане на блокиране на бъгове.

Изтеглете браузъра Ghostery

Изследваните програми са само капка в морето на огромен брой браузъри на Android. Те обаче твърдят, че са най-бързи. Уви, някои от тях са компромисни решения, при които част от функционалността е била жертвана за ускоряване. Все пак всеки може да избере най-подходящия за себе си.