Пазарът на мобилни приложения има и своите известни марки, както и настолни системи. Особено това се отнася за интернет браузърите. Един от най-старите и най-известните е китайският UC, който се появи на операционната система Symbian, и е пренесен на Android в зората на своето съществуване. Колко браузър е готин, какво може и какво не - ще ви кажем в тази статия.

Функции на началния екран

На началната страница на браузъра MC са предварително инсталирани отметки, новинарски емисии и игри, приложения, филми, хумористични ресурси и много други.

Категории в началния екран на UC браузъра

Някой като този изглежда излишен. Ако принадлежите към последната категория, за вас разработчиците на браузъра UC направиха възможно да се забранят ненужните елементи.
Деактивиране на категориите UC браузър

Промяна на теми и тапети

Приятна опция е възможността да персонализирате външния вид на уеб браузъра за вас.
Промяна на тафта UC браузър
По подразбиране са налице няколко теми и ако изборът не ви е подходящ, има два начина да го коригирате. Първият е да изтеглите тапет от центъра за изтегляне.
Изтеглете тапета UC браузър
Втората е да зададете своя собствена снимка от галерията.
Тапети от галерията на браузъра UC
Други популярни браузъри за Android (например Dolphin и Firefox) не могат да се похвалят с такива.

Бързи настройки

В главното меню на приложението можете да намерите редица бързи настройки на браузъра.
Бърз настройки UC браузър
Освен че могат да влизат или излизат от цял ​​екран, има бързи клавиши за бърз достъп до режима за запазване на трафика (включен по-долу), включване на нощния режим, промяна на фона на страницата и размера на показания шрифт, както и интересна опция, наречена Tools .
Инструменти за браузър UC
Има и бързи клавиши за достъп до редица опции, които се използват по-рядко от тези, които се изобразяват в главния прозорец. За съжаление, няма начин да ги преместите от "Инструменти" в бързите настройки.

Управление на видеосъдържание

CC браузър от дните на Symbian е известен с подкрепата си за възпроизвеждане на онлайн видео. Не е изненадващо, че във версията за Android това е посветено на отделен елемент за настройка.
Управление на видеосъдържание на UC браузър
Възможностите за управление на съдържанието са огромни - всъщност това е отделен видеоплейър, вграден в основното приложение на уеб браузър.
UC браузър видео плейър
Едно отлично допълнение към тази функция е възпроизвеждането на външен плейър - MX Player, VLC или всяка друга, която поддържа поточно видео.
Изход към външен плейър UC браузър
За удобство тази страница включва и най-популярните сайтове за видео споделяне и сайтове за стрийминг за гледане на филми и телевизионни предавания.

Блокиране на рекламите

Тази функция не е изненадващо, но за Android се появява за първи път в браузъра UC. Съответно досега рекламният блокер на това приложение е един от най-мощните - по-добре е само индивидуални решения (AdGuard или AdAway) и съответните добавки за Firefox.
Блокиране на рекламен UC браузър
От наличните опции заслужава да се отбележат два режима на работа - стандартен и "Мощен" . Първата е подходяща, ако искате да напуснете ненатрапчива реклама. Втората е, когато искате да блокирате рекламата напълно. Същевременно този инструмент защитава устройството ви от злонамерени връзки.

Запазване на трафика

Също така доста популярна функция, която отдавна съществува в браузъра в Обединеното кралство.
Запазване на трафика от UC браузър
Тя работи почти по същия начин, както в Opera Mini - Трафикът първо отива към сървърите на приложения, е компресиран и вече е в компресирана форма, който се показва на устройството. Тя работи бързо и, за разлика от Операта, не изкривява много страниците.

достойнство

  • Русифициран интерфейс;
  • Опции за персонализиране на външния вид;
  • Широка функционалност за работа с онлайн видео;
  • Запазване на трафика и блокиране на рекламирането.

недостатъци

  • Има много памет;
  • Високи изисквания към хардуера;
  • Разполага с нелогичен интерфейс.

UC Browser е един от най-старите уеб браузъри на трети страни в Android. До днес тя е една от най-популярните, не на последно място поради своята широка функционалност и бързина.

Свали UC Browser безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин