Има моменти, когато не е нужно само да преглеждате снимки бързо, но и да извършвате допълнителни действия по тях. В същото време използването на функционални твърде силни и сложни графични редактори не винаги е рационално. В такива случаи зрителите на изображения с разширени способности са на помощ.

Faststone Image Viewer е многофункционално приложение, безплатно за некомерсиална употреба, което не само ви позволява да разглеждате снимки, но също така ще действате като мениджър и прост графичен редактор, както и да използвате някои други функции.

Съветваме ви да погледнете: други програми за гледане на снимки

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Преглед на снимката

Преглеждайте снимките в програмата за визуализиране на изображения на Faststone

Изгледът за изображения Faststone осигурява възможност за нормално преглеждане на снимки и други изображения с доста високо качество. Освен това има и функция лупа, която ви позволява да мащабирате картината.

Slideshow

Настройване на слайдшоу в Faststone Image Viewer

За лесно преглеждане на фотоалбуми или цели папки с изображения, Faststone Image Viewer има подобен инструмент като слайдшоу. В този режим можете да регулирате честотата на смяна на слайдовете, да зададете реда на възпроизвеждане, да свържете музика и други специални ефекти.

Редактиране на снимки

Изрязване на изображения в визуализатора на изображения на Faststone

Сред другите програми за разглеждане на снимки, Faststone Image Viewer разполага с много широка функционалност за редактиране на изображения. С този зрител можете да запишете графичен файл в голям брой налични формати, да го завъртите, да изрежете, да компресирате, да промените размера, да приложите разнообразни ефекти (рамка, воден знак, шаблон, терен и т.н.) и дори да нарисувате изображението. В допълнение, програмата предоставя възможност да се сведе до минимум т.нар. "Ефект на червени очи".

Графичен мениджър

Image Manager в Faststone Image Viewer

Приложението има вграден мениджър на изображения. С него можете да премествате снимки чрез директории, да ги копирате, изтривате и преименувате. Има партида обработка на данните.

Прехвърляне на снимка по електронна поща

Изпращане на снимки по имейл до Viewer Image

Програмата има възможността да прехвърля снимки чрез електронна поща. Преди изпращане можете да направите предварителна редакция на изображението.

Отпечатване на снимки

Отпечатване на изображение в визуализатора на изображения на Faststone

Приложението отпечатва изображения в принтера. Възможно е не само да изберете конкретно устройство за печат, но и да настроите снимките по размер, да промените ориентацията и маржовете и да определите местоположението на листа.

Допълнителни функции

Сканиране в

Освен това Image Viewer на Faststone има редица допълнителни функции, които не са пряко свързани с преглеждането на снимки. Това е преди всичко възможността да свържете скенера и да създадете екранни снимки.

Предимства на

  1. Много широка функционалност;
  2. Многоезичен (присъства руски език);
  3. Поддръжка на голям брой графични формати.

Недостатъци на

  1. Относително голяма тежест на програмата;
  2. Сложност в управлението.

По този начин, Faststone Image Viewer е най-добрият избор за онези потребители, които не просто искат да видят снимки, но искат да ги поръчат или да ги редактират.

Изтеглете Faststone Image Viewer безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт