FineReader се счита за най-популярната и функционална програма за разпознаване на текст. Какво трябва да направите, ако трябва да дигитализирате текста, но няма начин да закупите този софтуер? Детекторите за безплатни текстове ще ни помогнат, за което ще говорим в тази статия.

Безплатни аналози FineReader

Безплатно онлайн OCR

Free OCR е безплатен софтуер за разпознаване на текст, представен в онлайн формат. Това ще бъде много удобно за потребители, които рядко използват цифровизиращ текст. Разбира се, те не се нуждаят от време и пари, за да купуват и инсталират специален софтуер. За да използвате тази програма, просто качете документа си на главната страница. Безплатно онлайн OCR поддържа повечето растерни формати, разпознава повече от 70 езика, може да работи с целия документ и неговите части.

Крайният резултат може да бъде получен във формат doc., Txt. и pdf.

FineReader 1 аналози

SimpleOCR

Безплатната версия на тази програма е много ограничена във функционалност и може да разпознава само текстовете на английски и френски, декорирани със стандартни шрифтове, поставени в една колона. Предимствата на програмата включват факта, че тя набляга на думи, използвани в текста неправилно. Програмата не е онлайн приложение и изисква инсталиране на компютър.

Полезна информация: Най-добрите програми за разпознаване на текстове

FineReader 3 аналози

img2txt

Това е друга безплатна онлайн услуга, чието предимство е, че работи с английски, руски и украински. Той е лесен и удобен за употреба, но има няколко ограничения - размерът на каченото изображение не трябва да надвишава 4 MB, а форматът на файла източник трябва да бъде само jpg, jpeg. или png. По-голямата част от растерните файлове обаче са представени от тези разширения.

FineReader 2 аналози

клиновиден

Изтегляне на CuneiForm

CuneiForm е доста функционално безплатно приложение, което изисква инсталиране на компютър. Тя може да се похвали с взаимодействието със скенера, като поддържа голям брой езици. Програмата набляга на грешките в цифровизирания текст и ще позволи редактирането на текста на места, които не могат да бъдат разпознати.

FineReader 4 аналози

Прочетете на нашия уебсайт: Как да използвате FineReader

Прегледахме няколко безплатни аналози на популярния FineReader. Надяваме се да намерите в този списък програма, която ще ви помогне бързо да дигитализирате необходимите текстови документи.