Както вероятно знаете, не е необходимо да сте собственик на перфектно слушане, за да можете да настроите точно китарата. Също така няма сериозна нужда да използвате пиано или тунинг вилица. За да настроите музикален инструмент, достатъчно е да имате цифров тунер с вас под формата на отделно устройство или специална програма, от които има много за компютри и мобилни джаджи.

Друга възможност е да използвате подходящите уеб услуги, които ви позволяват да настроите китарата си по същия принцип. Такъв сценарий е напълно възможно, ако трябва да използвате компютъра на някой друг като тунер и не искате да инсталирате нещо върху него или не е възможно.

Регулираме китара чрез микрофон онлайн

Ние веднага отбелязваме, че тук няма да се замислим за "тунери", като просто предлагаме определен набор от бележки, които ще трябва да навигирате, когато настройвате китарата си. Уеб услугите, които се изпълняват Fleche , те няма да се споменават тук - технологията не се поддържа от редица браузъри и мобилни устройства и освен това е опасна, остаряла и скоро ще престане да съществува.

Вижте също: За какво е Adobe Flash Player?

Вместо това ще бъдете запознати с онлайн приложения, базирани на платформата HTML5 Web Audio, която ви позволява лесно да настроите китарата си, без да се налага да инсталирате допълнителни приставки. Така че, благодарение на отличната съвместимост, можете да работите с подобни ресурси на всяко устройство, било то смартфон, таблет или компютър.

Метод 1: Vocalremover

Този уеб ресурс е набор от полезни инструменти за работа със звук, като подрязване на песни, конвертиране, промяна на тоналността на композициите, тяхното темпо и др. Тук, както може би предполагате, има китарен тунер. Инструментът е много удобен и ви позволява да регулирате звука на всеки низ с максимална точност.

Онлайн услугата Vocalremover

 1. За да започнете със сайта, първо му дайте достъп до микрофона на компютъра си. Ще ви бъде предложено да го направите, когато отидете на страницата на съответното уеб приложение. Обикновено подобна функция се изпълнява като диалогов прозорец, където трябва да кликнете върху бутона "Позволително" .

  Диалогов прозорец за необходимостта да се осигури достъп до микрофона към сайта Vocalremover в Yandex. Браузър

 2. След опресняване на страницата изберете източника на аудио заснемане от списъка с наличните опции. Всъщност, по този начин можете да свържете директно китарата си с компютър, ако това е осъществимо, и по този начин допълнително да подобрите точността на разпознаването на височината на бележките.

  Списъкът с наличните източници на звук в уеб услугата Vocalremover

 3. По-нататъшният процес на създаване на музикален инструмент е възможно най-прост и ясен. Низът се счита за правилно отстраняван, когато честотният индикатор - лентата - се оцвети в зелено и е в центъра на скалата. Показателите "E, A, D, G, B" E, от своя страна, показват кой низ сте настройки понастоящем.

  Честота скала в уеб приложението, за да настроите китара Vocalremover

Както можете да видите, тази онлайн услуга много опростява китарата. Не е нужно дори да се съсредоточавате върху звука, защото има цял набор от индикатори.

Вижте също: Свързване на китара с компютър

Метод 2: Лещен тунер

По-сложно и по-малко интуитивно за използване хроматичен онлайн тунер. Приложението точно идентифицира и показва конкретна бележка и режим, които ви позволяват да персонализирате всеки музикален инструмент, а не само китарата.

Онлайн услуга Leshy Tuner

 1. Първо, както при всеки друг подобен ресурс, трябва да отворите достъпа на сайта до микрофона. Изберете същия източник на звук в Leshy Тунерът не работи: трябва да сте доволни от опцията по подразбиране.

  Диалогов прозорец за отваряне на достъпа до сайта на микрофон в Yandex

 2. За да започнете да настройвате китарата си, играйте отворен низ. Тунерът ще покаже какъв вид бележка и режим е, както и колко добре е настроен. Забележка може да се счита за правилно отстранявана, когато индикаторът на скалата е разположен възможно най-близо до него, стойността на параметъра "Отклонения" (т.е. "Отклонение" ) е минимална и под прозореца на скалата на три електрически крушки средната светлина е включена.

  Правилно отстранена бележка в уеб услугата Leshy Tuner

Leshy Tuner е това, от което се нуждаете, за да настроите добре китарата си. Но с всички характеристики на услугата, тя има един сериозен недостатък - липсата на фиксиране на резултата като такъв. Това означава, че след като звукът на низа е заглушен, съответната стойност на скалата просто изчезва. Това състояние на нещата усложнява малко процеса на настройка на инструмента, но не го прави невъзможно.

Вижте също: Софтуер за настройка на китара

Средствата, представени в самата статия, имат много точни алгоритми за разпознаване на честотата на звука. Въпреки това, липсата на външен шум, качеството на записващото устройство и неговата настройка играят огромна роля. Когато използвате вграден микрофон или обикновена слушалка, уверете се, че е достатъчно чувствителен и го позиционирайте правилно по отношение на инструмента, който се отстранява.