Много от нас търсят интересни статии и уеб ресурси, но често се оказва, че си струва нещо доста трудно. Компанията Yandex реши да поеме тази задача, като въведе нова услуга Дзен.

Zen е едно от най-новите иновации на Yandex, което ви позволява да създадете списък с интересни уеб материали за вас въз основа на вашите заявки за търсене и преглеждащи страници в Yandex Browser ,

Например, скоро се интересувате от интериорен дизайн. В резултат на това Yandex.Browser ще Ви предложи да разгледате интересни статии с идеи за ремонт и проектиране на помещения, полезни съвети за правилното планиране на помещения, дизайнерски спасителни линии и друга полезна тематична информация.

Включете Zen в Yandex.Browser

  1. За да активирате Zen в Yandex.Browser, трябва да кликнете върху бутона в менюто на уеб браузъра в горния десен ъгъл и да отидете в секцията "Настройки" .
  2. Отидете в настройките на Yandex.Browser.

  3. В прозореца, който се отваря, намерете блока "Настройки на облика" . Тук трябва да намерите опцията "Показване на личните препоръки в новия раздел на Zen - лента" и се уверете, че птицата е разположена в близост до него. Ако е необходимо, направете корекции и затворете прозореца с параметри.

Активиране на Zen в Yandex.Browser

Работете с Дзен в Yandex.Browser

Ако активирате само Zen, тогава Yandex.Browser ще трябва да даде малко време, за да може да събере необходимата информация и да създаде първите препоръки за вас.

  1. За да отворите секцията Zen, трябва само да създадете нов раздел в Yandex.Browser, след което на екрана ще се отвори прозорец с визуални раздели.
  2. Създаване на нов раздел в Yandex.Browser

  3. Ако започнете да превъртате надолу, вашите лични препоръки ще бъдат показани. Ако някой от предложените статии е от интерес за вас, просто трябва да кликнете върху него с левия бутон на мишката, след което пълната версия ще се покаже на екрана.
  4. Дзен в Yandex.Browser

  5. За да се улесни изборът на статии от Yandex, които може да са от интерес за вас, за всяка миниатюра на статията са иконите на харесващите / дизайнерите.

Корекция на Дзен в Yandex.Browser

Чрез маркирането на страницата, както ви харесва, като кликнете върху палеца нагоре, вие позволявате на Yandex да предлага по-често подобно съдържание.

Предпочитани статии, предложени от Дзен

Ако отбелязвате статията с пръста си надолу, плановите материали няма да се показват в препоръките.

Несъгласувани статии в Yandex.Browser

Zen е полезна вградена функция Yandex.Browser, която ще ви позволи да намерите още статии, които ви интересуват. Надяваме се, че сте го харесали също.