Ако сте се регистрирали само в социалната мрежа Instagram, първо трябва да допълните списъка с абонати. Как да направите това и ще разгледате по-долу.

Instagram е популярна социална услуга, за която всеки собственик на смартфон е чувал. Тази социална мрежа е специализирана в публикуването на снимки и малки видеозаписи, така че вашите публикации да се виждат от семейството и приятелите ви, е необходимо да се допълни списъкът на абонатите.

Кои са абонатите?

Абонати - други потребители на Instagram, които ви добавиха към "приятели", с други думи - подписаха, така че касетата им да показва най-новите Ви публикации. Броят на абонатите се показва на страницата Ви, а кликването върху този номер показва конкретни имена.

Брой абонати в Instagram

Добавяне на абонати

Добавете към списъка с абонати, или по-скоро, за да се абонирате за вашите потребители, по два начина, в зависимост от това дали вашата страница е отворена или не.

Вариант 1: Профилът ви е отворен

Най-лесният начин да получите абонати е дали вашата страница в Instagram е отворена за всички потребители. В случай, че потребителят желае да се абонира за вас, той кликва върху съответния бутон, след което вашият списък с абонати се попълва с още един човек.

Извършване на абонамент за потребители в Instagram

Вариант 2: Профилът ви е затворен

Ако ограничите показването на страницата си до потребители, които не са в списъка ви с абонати, те ще могат да виждат публикациите ви само след като одобрите приложението.

 1. Съобщението, което искате да се абонирате за потребителя, може да се покаже като известие Push или като изскачаща икона в самото приложение.
 2. Уведомяване за нов абонат в Instagram

 3. Отворете втория раздел вдясно, за да покажете прозореца за активност на потребителите. В горната част на прозореца ще има точка "Искания за абонамент" , която трябва да бъде отворена.
 4. Искания за абонамент за Instagram

 5. Екранът показва приложенията от всички потребители. Тук можете да одобрите приложението, като кликнете върху бутона "Потвърди" или да откажете достъп на човека до потребителския си профил, като кликнете върху бутона "Изтриване" . Ако потвърдите заявлението, списъкът на абонатите ви ще се увеличи с един потребител.

Потвърждение на заявката за абонамент в Instagram

Как да получите абонати сред приятели

Най-вероятно вече нямате дузина приятели, които успешно използват Instagram. Остава само да ги информирате, че сте се присъединили към тази социална мрежа.

Вариант 1: куп социални мрежи

Да предположим, че имате приятели в социалната мрежа VKontakte. Ако свържете профилите Instagram и VK, приятелите ви автоматично ще бъдат уведомени, че вече използвате новата услуга, което означава, че те ще могат да се абонират за вас.

 1. За да направите това, преминете към приложението към най-дясния раздел, за да отворите страницата на потребителския си профил, след което кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл, като отворите прозореца за настройки.
 2. Отворете настройките в Instagram

 3. Намерете секцията "Настройки" и отворете секцията "Свързани профили" .
 4. Свързани профили в Instagram

 5. Изберете социалната мрежа, която искате да свържете с Instagram. На екрана ще се появи прозорец, в който ще трябва да посочите идентификационните данни и да разрешите прехвърлянето на информация.
 6. Съвпадение със социални мрежи в Instagram

 7. По същия начин свържете всички социални мрежи, в които сте регистрирани.

Вариант 2: Завързване на телефонния номер

Потребителите, чийто номер се съхранява в телефонния указател, ще могат да знаят, че сте се регистрирали в Instagram. За да направите това, трябва само да свържете телефона към услугата.

 1. Отворете прозореца на профила си и след това натиснете бутона "Редактиране на потребителския профил" .
 2. Редактиране на профил в Instagram

 3. В блока "Лична информация" има елемент "Телефон" . Изберете го.
 4. Добавяне на телефон към Instagram

 5. Въведете телефонния номер в 10-цифрен формат. Ако системата е определила неправилно кода на държавата, изберете правилната. Вашият номер ще получи входящо SMS съобщение с код за потвърждение, което ще трябва да посочите в съответното поле в приложението.

Потвърждаване на телефонния номер на Instagram

Опция 3: публикуване на снимки от Instagram в други социални мрежи

Също така, потребителите ще могат да разберат за вашата дейност и да се абонират за вас, ако публикувате снимка не само в Instagram, но и в други социални мрежи.

 1. Тази процедура може да се извърши на етап публикуване на снимки в Instagram. За да направите това, кликнете върху иконата на центъра на приложението и след това я занесете в камерата или го изтеглете от паметта на устройството си.
 2. Публикувайте снимки в Instagram

 3. Редактирайте изображението по ваш вкус и след това на последния етап активирайте плъзгачите до социалните мрежи, в които искате да публикувате снимката. Ако преди това не сте влезли в социалната мрежа, автоматично ще бъдете помолени да влезете.
 4. Публикуване на снимки от Instagram в други социални мрежи

 5. Щом кликнете върху бутона "Споделяне" , снимката ще бъде публикувана не само в Instagram, но и в други избрани социални услуги. В този случай, заедно с снимката, ще бъде приложена информация за източника (Instagram), като върху нея ще се отвори автоматично страницата на вашия профил.

Публикувана снимка във Facebook

Вариант 4: Добавете социални връзки към профил в Instagram

Днес много социални мрежи Ви позволяват да добавяте информация за връзки към страници на други профили в социалните мрежи.

 1. Например в услугата Vkontakte можете да добавите връзка към профила в Instagram, ако отидете на страницата на вашия профил и щракнете върху бутона "Show detailed information" .
 2. Повече информация във VK

 3. В секцията "Информация за връзка" кликнете върху бутона "Редактиране" .
 4. Редактиране на информацията за контакт във VK

 5. В долната част на прозореца кликнете върху бутона "Интегриране с други услуги" .
 6. Интеграция с други услуги във ВК

 7. До иконата на Instagram кликнете върху бутона "Конфигуриране на импортирането" .
 8. Настройване на импорта за Instagram във VK

 9. Прозорецът за разрешаване ще се покаже на екрана, в който ще трябва да зададете вход и парола от Instagrams и след това да разрешите обмена на информация между услугите и, ако е необходимо, да зададете албум, към който автоматично ще се импортират снимки от Instagrams.
 10. Разрешение в Instagram за VK

 11. След като запазите промените, информацията за вашия профил в Instagram ще се покаже на страницата.

Връзка към профила на Stephföck във VK

Вариант 5: изпращане на съобщения, създаване на публикация на стената

Най-лесният начин всички приятели и познати да научат, че сте се регистрирали в Instagram, е да изпратите на всеки един линк към вашия профил в лично съобщение или да създадете подходяща публикация на стената. Например в услугата VKontakte можете да поставите съобщение на стената със следния текст:

Я в Instagram [ссылка_на_профиль]. Подписывайтесь!

Как да намерите нови абонати

Да предположим, че вече сте се абонирали за всичките си приятели. Ако това не ви е достатъчно, можете да попълните списъка на абонатите, като отделите време за популяризиране на профила си.

Днес, за да преминете към профила в Instagram, има много възможности: добавяне на хештай, преводач, използване на специални услуги и много други - остава само да изберете най-приемливия метод за вас.

Прочетете още: Как да разпуснете профил в Instagram

Това е всичко за днес.