Много потребители искат да имат популярен профил в социалната мрежа Instagram, която ще събира стотици (и може би дори хиляди) харесвания, да привличат всички нови абонати, благодарение на които на теория впоследствие можете да извлечете материални ползи. На начините за популяризиране на профила в Instagram днес ще говорим по-подробно.

Днес съществуват различни начини за популяризиране на профила в Instagram, който може да бъде разделен на две категории: използването на собствените сили и помощта от услуги на трети страни.

Защо трябва да популяризирам профила си в Instagram?

Към настоящия момент Instagram се смята за една от най-популярните социални мрежи по света, която не само поддържа нивото на трафика, но и продължава да расте.

Днес много потребители се опитват да извлекат полза от Instagram - или да спечелят от самата сметка, или да увеличат клиентската база (ако става дума за продажба на стоки и услуги). Но можете да направите това само ако сте собственик на непромоканата сметка.

Промоцията започва с малки

Преди да започнете активно популяризиране, анализирайте потребителския си профил: най-вероятно искате да привлечете живи абонати, което означава, че профилът ви трябва да бъде качествен, активен и да привлича вниманието. Трябва да обърнете специално внимание на следните критерии:

Дизайн на профила

Instagram е преди всичко качествена картина, поради което профилите, при които дизайнът се обръща най-малко внимание, са толкова популярни и не стават. Всички публикации, публикувани на страницата, трябва да имат същата стилистика, снимките трябва да са ясни, с добра резолюция, уникални и интересни.

Погледнете страниците на водещите блогъри в Instagram - вероятно ще забележите, че всеки от тях се разглежда в един стил, използвайки определен филтър или друг постоянен "чип", например надписи или кръгли снимки.

Пример за регистриране на потребителски профил в Instagram

Експериментирайте с различни приложения за обработка на снимки - не спирайте с вградения Instagram редактор, опитайте да използвате приложенията VSCO , Snapseed , прозрение и други подобни, за да определят за себе си най-добрата "рецепта" за обработка на изображения.

Не забравяйте, че последните 15-25 снимки, публикувани в профила, ще бъдат най-гледани, което означава, че те трябва да бъдат вашата визитна картичка. Ако този списък съдържа изображения, които са извадени от общия стил, можете да се разделите с тях, без да сънувате.

Избор на теми

За да получите положителен резултат от популяризирането на профила, особено когато промоцията се извършва сама, е необходимо профилът ви да има една обща тема (идея) и всички публикувани публикации да имат пряка връзка с него.

Избор на профил на тема в Instagram

Например, ако профилът ви е свързан с поддържането на здравословен начин на живот, говорете повече за полезни рецепти, упражнения, успех в спорта и т.н. Популярен профил понякога може да бъде разреден с снимки на абстрактна тема, например снимки от почивка или преглед на закачен филм.

Не забравяйте, че ако даден потребител се абонира за вас, той иска да види такъв план в бъдеще, така че не се опитвайте да се отклонявате от първоначалната идея, за да не загубите интереса си към профила си.

Описание на публикациите

Много потребители на Instagrams, освен снимката, също се интересуват от висококачествено съдържание. Всяка публикация трябва да бъде придружена от интересно описание - това може да бъде фоторепортаж или текст върху напълно различна, но замаяна тема, която може да доведе до разгорещени дискусии в коментарите.

Описание на снимките в Instagram

Честота на публикуване

За да могат потребителите редовно да посещават страницата Ви, публикациите трябва да се публикуват най-малко веднъж дневно. В идеалния случай честотата трябва да бъде 3-5 пъти на ден. Разбира се, много е трудно да се поддържа такава скорост ръчно, така че днес има много услуги, които позволяват автоматично отсрочени публикации. Например подобна услуга се предоставя от уеб услуга NovaPress , но ако е необходимо, можете да намерите десетки други подобни.

Използвайки услугите на подобен план, можете да планирате публикации за няколко седмици напред, което по същество ще развърже ръцете ви, освобождавайки време за други толкова важни случаи.

Поддържайте връзка с абонатите

Много популярни страници бързо губят интерес, ако изобщо няма обратна връзка. Опитайте се да достигнете максималния брой абонати или поне най-интересните коментари. Това ще насърчи хората да ви пишат по-често, което означава, че дейността на абонатите ще расте всеки ден.

Инструменти за популяризиране на Instagram

Така че, преминахме към основната тема на тази статия - начините, по които можете да популяризирате профила си. Днес има много от тях и трябва да избирате методите, базирани на вашето свободно време, както и размера, с който сте готови да напуснете в името на популярната страница.

Страница за самопромоциране

На първо място, ние изброяваме основните методи, които ще ви позволят да разгънете страницата сами. Повечето от тези методи не изискват от вас да инвестирате пари, но ще ви отнеме много време и енергия.

този знак

Всяка публикация в Instagram трябва да бъде придружена от набор от hashtags, които позволяват на други хора да отидат на страницата ви. Ако например публикувате снимка на облаци, а след това като маркер за хазарт, можете да посочите:

#облака #лето #жизнь #красота #природа

Heshtegi в Instagram

Има голяма селекция от хакери, които са насочени конкретно към популяризирането на страници, но както показва практиката, с помощта на такива маркери ще получите повече "мъртви" акаунти, които ще увеличат броя на абонатите, но няма да има дейност от тях. Такива хашита включват следното:

#followme #follow4follow #like4like #f4f #следуй #следуйзамной #подписка #подписказаподписку #подпискавзаимно #подписка4подписка

Списъкът с такива хашита може да продължи безкрайно, но трябва да се разбере, че тук е важна мярка - свръхнаситена с хешта сметка няма да привлече "живи" потребители, а напротив, ще се изплаши.

Прочетете още: Как да зададете hashtag в Instagram

седалки

Снимките трябва да посочват местата, в които е направена снимката. Някои потребители с цел популяризиране на снимките или видеоклиповете им добавят места, които очевидно не се отнасят до тях - най-често това е геолокация на популярни места, което означава, че публикацията ще може да вижда повече хора.

Прочетете още: Как да добавите място в Instagram

Места в Instagram

Laiki и коментари

Отидете на страниците на популярни и не много страници. Поставете кучетата на потребителите, показвайте активността си чрез коментари, опитвайки се да се свържете с други потребители.

Лайка в Инстаграм

абонамент

Друг популярен метод за самопромоция е абонаментът за потребителите. Можете да намерите и случайно намиране на потребители, да се абонирате за тях и да намерите нови акаунти чрез раздела за търсене, който показва най-подходящата страница за вас.

Прочетете още: Как да се абонирате за потребител на Instagram

Създаване на абонаменти в Instagram

реклама

Ако сте професионално ангажирани с популяризирането на страницата в Instagram, най-вероятно вече сте успели да преминете към бизнес профил, който ви отваря нови допълнителни функции: преглед на статистическите данни с възможност за анализ на присъствието, бутона "Контакт" и, разбира се, рекламата.

Прочетете още: Как да си направите бизнес профил в Instagram

Рекламата в Instagram е ефективен начин да накарате потребителите да видят публикацията ви. Ако дадена снимка или видео има интересна идея, тогава най-вероятно след подаване на реклама дори за минимално време, списъкът на абонатите ще бъде значително попълнен.

Прочетете още: Как да рекламирате в Instagram

Насърчаване чрез реклама в Instagram

Конкурси

Всеки обича да получава подаръци. Наградите за награди са популярен начин за популяризиране, което ще даде възможност както за увеличаване на активността сред съществуващите абонати, така и за привличане на нова аудитория.

Ако е възможно, инвестирайте в качествена награда, която други потребители непременно ще искат да получат. В резултат на това - голямо увеличение на абонатите, и вече ще бъде "живи" потребители, които могат да запазят само висококачествено съдържание.

Прочетете още: Как да провеждате конкурс в Instagram

история

Не толкова отдавна в Instagram имаше възможност да публикувате истории (истории) - това е нещо като слайдшоу, където можете да качвате снимки и кратки видеоклипове. Не подценявайте тази функция, тъй като редовно добавяте нови истории, те ще се показват в списъка на други потребители в списъка, препоръчан за гледане, което означава, че имате реална възможност да привлечете нова аудитория.

Прочетете още: Как да създадете история в Instagram

Истории в Instagram

Vzaimopiar

Ако имате профил с една и съща дейност като Вашата, можете да се споразумеете за ходатайство. Същността е проста - публикувате една от снимките или видеоклиповете на потребителя с интересно описание и връзка към страницата, а вашият спътник, от своя страна, провежда същата процедура във връзка с вас. Желателно е профилът на потребителя, с който ще имате партньорство, да има същия предмет като Вашия.

В резултат на това вашите абонати ще могат да разберат за профила на рекламирания потребител и съответно на неговата страница те ще ви видят.

Реклама в други социални мрежи

Никой не ви ограничава по отношение на рекламата - за да популяризирате профила си в Instagram, можете да използвате социални мрежи, популярни форуми, групи и т.н. Тук можете да използвате като безплатна платформа за промоция, например, в социалната мрежа VKontakte има групи с табла за съобщения (те обикновено се рекламират безплатно или с минимална такса).

Ако можете да инвестирате - "propiarit", профилът ви ще бъде популяризиран от група в социална мрежа или популярен блогър. Като правило цените за тези услуги са сериозни, но предвид броя на аудиторията, понякога подобна инвестиция е оправдана.

Услуги за популяризиране на профили

Днес има широк спектър от услуги, насочени към популяризирането на Instagram. Сред тях можете да намерите както платени услуги, така и напълно безплатни.

Услуги за масаж и масово натоварване

Често потребителите, които искат да свалят сметката си, се обръщат към помощта на специализирани услуги. Тяхната същност се крие във факта, че ще бъдете автоматично абонирани за потребителите (можете да зададете критерии за избор на сметки), да поставяте харесвания и да коментирате публикации. Сред тези услуги е необходимо да се разпределят Instaplus , Pamagram , Jetinsta ,

Услуги за безплатна промоция

Има услуги, които ви позволяват да развиете профила в Instagram и напълно безплатно. Същността е проста: трябва да изпълнявате задачи, например, да поставяте подобни на посочените страници, да правите репост, да се абонирате и на свой ред услугата да изпълнява популяризирането на вашия профил. По този начин сметките се популяризират на реципрочна основа. От тези услуги избираме Социален печалбар , Bosslike , 1gram.ru ,

Услуги за измами ботове

Най-неефективният начин за популяризиране на профил, тъй като ще запълниш банка с асортименти, но изобщо няма да показваш дейност и просто да закачаш мъртвите товари. Въпреки това, когато говорим за това как да популяризираме Instagram, този метод също трябва да се споменава, тъй като цените му са много по-хуманни, в сравнение със затварянето на "живите" абонати. Screw bots предлагат услуги Markapon.ru , WinLike , VKTarget ,

Надяваме се тази статия да ви даде представа как можете да популяризирате профила в Instagram. Този процес е дълъг и отнема много време, понякога изисква парични инвестиции. Ако не хвърлите старта, със сигурност ще видите плодовете под формата на висока активност на страницата си.