Програмите за стартиране при стартиране на системата ви позволяват да не се разсейвате от потребителя, за да стартирате ръчно приложенията, които той постоянно прилага. Освен това, този механизъм ви позволява автоматично да изпълнявате важни програми, изпълнявани във фонов режим, активирането на които потребителят може просто да забрави. На първо място, това е софтуер, който следи системата (антивируси, оптимизатори и др.). Нека да разберем как да добавим приложението към автомата в Windows 7.

Процедура за добавяне

Има няколко опции за добавяне на обект към стартирането на Windows 7. Една част от тях се изпълнява от собствените инструменти на операционната система, а другата част се извършва с помощта на инсталирания софтуер.

Урокът: Как да отворите автоматично стартиране в Windows 7

Метод 1: CCleaner

На първо място, нека да разгледаме как да добавите обект към стартиране на Windows 7 с помощта на специализирана програма за оптимизиране на работата на компютър CCleaner ,

 1. Стартирайте CCleaner на компютъра си. Използвайте страничното меню, за да отидете до секцията "Инструменти" . Отворете раздела "Стартиране" и отворете раздела, наречен "Windows" . Преди да отворите набор от елементи, чиято инсталация е автоматичното стартиране по подразбиране. Има списък на приложенията, които понастоящем се зареждат автоматично при стартиране на операционната система (атрибутът "Да" в колоната "Enabled" ) и програмите с функция autorun са деактивирани (атрибут "Не" ).
 2. Отидете в секцията Стартиране в CCleaner

 3. Изберете това приложение в списъка с атрибут "Не" , който искате да добавите при стартиране. Кликнете върху бутона "Активиране" в десния панел на прозореца.
 4. Добавяне на приложение към стартиране посредством интерфейса на CCleaner

 5. След това атрибутът на избрания обект в колоната "Enabled" ще се промени на "Yes" . Това означава, че обектът се добавя към стартирането и ще се отвори при стартиране на операционната система.

Автоматичното налагане на приложението е активирано чрез интерфейса на CCleaner

Използването на CCleaner за добавяне на елементи към автомата е много удобно и всички действия са интуитивни. Основният недостатък на този метод е, че с помощта на тези действия можете да активирате автоматично зареждане само за програмите, за които тази функция е била предоставена от програмиста, но след това е била деактивирана. Това означава, че всяко приложение, използващо CCleaner в автор, няма да бъде добавено.

Метод 2: Auslogics BoostSpeed

По-мощен инструмент за оптимизиране на операционната система е Auslogics BoostSpeed , С негова помощ е възможно да добавите към автомата дори и тези обекти, в които тази функция не е била предоставена от разработчиците.

 1. Стартирайте Auslogics BoostSpeed. Отворете раздела "Помощни програми" . От списъка с помощни програми изберете Startup Manager .
 2. Отворете Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

 3. В прозореца за помощни програми на Auslogics Startup Manager, който се отваря, щракнете върху Добавяне .
 4. Отидете при добавяне на програма за автоматично стартиране, като използвате помощната програма Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

 5. Добавя се инструмент за добавяне на нова програма. Кликнете върху бутона "Преглед ..." . От падащия списък изберете "На дискове ..." .
 6. Прозорецът за добавяне на нова програма в помощната програма Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

 7. В прозореца, който се отваря, преместете се в директорията, където се намира изпълнимащата програма на целевата програма, изберете я и щракнете върху OK .
 8. Прозорецът за избор на програма в приложението Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

 9. След като се върнете в прозореца за добавяне на нова програма, избраният обект ще се покаже в него. Кликнете върху "OK" .
 10. Затваряне на прозореца за добавяне на нова програма в приложението Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

 11. Сега избраният елемент се показва в списъка на помощната програма Startup Manager и от лявата страна се намира отметка. Това означава, че този обект се добавя към автомата.

Елементът се добавя към стартирането с помощта на приложението Startup Manager в Auslogics BoostSpeed

Основният недостатък на описания метод е, че наборът от помощни програми за Auslogics BoostSpeed ​​не е безплатен.

Метод 3: Конфигурация на системата

Можете да добавяте обекти към "Автоматично стартиране", като използвате собствената си функционалност на Windows. Една от опциите е да използвате конфигурацията на системата.

 1. За да отидете в прозореца за конфигуриране, извикайте инструмента "Run" , като използвате комбинацията Win + R. В полето, което се отваря, въведете израза:

  msconfig

  Кликнете върху OK .

 2. Отворете прозореца за конфигуриране на системата, като въведете командата в полето "Изпълнение" в Windows 7

 3. Появява се прозорецът "Системна конфигурация" . Преместете секцията "Стартиране" . Тук се намира списъкът на програмите, за които се предоставя тази функция. Тези приложения, чийто автоматичен старт в момента е активиран, са маркирани с отметка. В същото време няма квадратчета за отметка за обекти с автоматично стартиране, които са забранени.
 4. Разделът "Стартиране" на прозореца за конфигуриране на Windows 7

 5. За да активирате автоматично зареждане на избраната програма, поставете отметка в квадратчето до нея и кликнете върху "OK" .

  Добавяне на приложение към стартиране в прозореца за конфигуриране на Windows 7

  Ако искате да добавите към autorun всички приложения, изброени в списъка с конфигурационни прозорци, кликнете върху "Enable All" .

Добавяне на всички приложения от списъка към стартиране в прозореца за конфигуриране на системата в Windows 7

Този вариант на задачата също е доста удобен, но има същия недостатък като метода с CCleaner: можете да добавите към autoload само тези програми, които преди това са деактивирали тази функция.

Метод 4: Добавете пряк път към папката "Стартиране"

Какво трябва да направите, ако трябва да организирате автоматичното стартиране на конкретна програма с вградените инструменти на Windows, но не е включено в списъка с системни конфигурации? В този случай трябва да добавите пряк път с адреса на желаното приложение към някоя от специалните стартови папки. Една от тези папки е предназначена за автоматично изтегляне на приложения, когато се влиза в системата под всеки потребителски профил. Освен това има отделни директории за всеки профил. Приложенията, чиито преки пътища се поставят в такива директории, автоматично ще бъдат стартирани само ако влезете под специално потребителско име.

 1. За да се придвижите в стартовата директория, кликнете върху бутона "Старт" . Отидете на заглавието "Всички програми" .
 2. Отворете раздела Всички програми в менюто "Старт" в Windows 7

 3. Погледнете в каталога "Стартиране" . Ако искате да стартирате приложението autorun само когато влезете в текущия профил, щракнете с десния бутон върху определената директория, изберете "Open" в списъка.

  Отидете в папката Startup за текущия профил в Windows 7

  Освен това в директорията за текущия профил е възможно да се премине през прозореца "Изпълнение" . За това натиснете Win + R. В прозореца, който се отваря, въведете израза:

  shell:startup

  Кликнете върху OK .

 4. Отидете в папката Startup за текущия профил чрез командата в прозореца Run в Windows 7

 5. Началната директория е отворена. Тук трябва да добавите пряк път с връзка към желания обект. За да направите това, кликнете с десния бутон върху централната част на прозореца и изберете "Създаване" в списъка. В допълнителния списък кликнете върху етикета "Етикет" .
 6. Отидете, за да създадете пряк път в стартовата папка в Windows 7

 7. Появява се прозорецът за създаване на пряк път. За да посочите адреса на приложението на твърдия диск, който искате да добавите към автомата, кликнете върху "Преглед ..." .
 8. Отидете в общия преглед на програмата в прозореца за бърз достъп в Windows 7

 9. Отваря се прозорецът за сърфиране в файлове и папки. В повечето случаи, с много малко изключения, програмите в Windows 7 се намират в директорията със следния адрес:

  C:Program Files

  Отидете до посочената директория и изберете желания изпълним файл, ако е необходимо, отидете в подпапката. Ако се показва редкият случай, когато приложението не се намира в указаната директория, отидете на текущия адрес. След като направите избора, кликнете върху "OK" .

 10. Избиране на име на приложение в прозореца Преглед на файлове и папки в Windows 7

 11. Върнете се в прозореца за бърз достъп. Адресът на обекта се показва в полето. Кликнете върху Напред .
 12. Преминете към следващите стъпки в прозореца за бърз достъп на приложения в Windows 7

 13. Отваря се прозорец, от който се иска да дадете име на прекия път. Като се има предвид, че този етикет ще изпълнява чисто техническа функция, след това да му даде друго име, различно от това, което системата автоматично присвоява, няма смисъл. По подразбиране името е името на файла, избран по-рано. Така че просто кликнете върху "Завършване" .
 14. Присвояване на име на пряк път в прозореца за бърз достъп на приложението в Windows 7

 15. След това командата за бърз достъп ще бъде добавена към стартовата папка. Сега приложението, към което принадлежи, автоматично ще се отвори, когато компютърът се стартира под текущото потребителско име.

В папката "Стартиране" в Windows 7 се добавя пряк път с връзка към програмата

Възможно е да добавите обект към автомата за абсолютно всички сметки на системата.

 1. Отидете в папката "Стартиране" чрез бутона "Старт" , щракнете с десния бутон върху него. В списъка, който се отваря, изберете "Отваряне на споделеното за всички менюта" .
 2. Отидете в папката "Старт" за всички потребители в Windows 7

 3. Директорията ще започне, където се съхраняват командите за бърз достъп на софтуера, предназначен за автор, при влизане в системата под всеки профил. Процедурата за добавяне на нов пряк път е същата като за конкретна папка на потребителския профил. Ето защо ние няма да се занимаваме с описанието на този процес поотделно.

Отидете, за да създадете пряк път в папката "Старт" за всички потребители в Windows 7

Метод 5: График на задачите

Също така автоматичното стартиране на обекти може да се организира с помощта на Task Scheduler. Това ще ви позволи да изпълните всяка програма, но този метод е особено подходящ за тези обекти, които се стартират чрез Управление на потребителските акаунти (UAC). Етикетите на тези елементи са маркирани с икона на екрана. Фактът е, че автоматичното изпълнение на подобна програма чрез поставянето на нейния пряк път в директорията autorun няма да работи, но задачата за планиране, когато е правилно конфигурирана, може да се справи с тази задача.

Програма, която се изпълнява чрез Управление на потребителските акаунти (UAC) в Windows 7

 1. За да отидете в Scheduler за задачи, кликнете върху бутона "Старт" . Придвижете се до входа "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел от менюто "Старт" в Windows 7

 3. След това кликнете върху "Система и сигурност" .
 4. Отидете в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 5. В нов прозорец кликнете върху "Администриране" .
 6. Отворете раздела Администриране в контролния панел в Windows 7

 7. Ще се отвори прозорец със списък от инструменти. Изберете "Scheduler за задачи" в него .
 8. Отидете в Планировчик на задачите в контролния панел в Windows 7

 9. Отваря се прозорецът Scheduler Task. В блока "Действия" кликнете върху заглавието "Създаване на задача ..." .
 10. Отидете на създаването на задача в Task Scheduler в Windows 7

 11. Отваря се секцията "Общи" . В полето "Име" въведете всяко удобно за вас име, на което можете да определите задачата. Близо до елемента "Изпълни с най-високи приоритети", моля, поставете отметка в квадратчето. Това ще позволи автоматично зареждане дори когато обектът е стартиран под управлението на UAC.
 12. Раздел "Общи" на прозореца за задачи на Task Scheduler в Windows 7

 13. Отворете секцията "Тригери" . Кликнете върху "Създаване ..." .
 14. Разделът "Тригери" на прозореца за задачи на Task Scheduler в Windows 7

 15. Създава се инструмент за създаване на тригери. В полето "Задаване на задача" от отворения списък изберете "Когато влезете в системата" . Кликнете върху OK .
 16. Прозорец за създаване на спусъка в Task Scheduler в Windows 7

 17. Придвижете се до секцията "Действия" в прозореца за създаване на задачи. Кликнете върху "Създаване ..." .
 18. Разделът Действия в прозореца на Task Scheduler Task в Windows 7

 19. Създава се инструмент за създаване на действие. Полето "Действие" трябва да е настроено на "Стартиране на програмата" . Отдясно на полето "Програма или скрипт" кликнете върху бутона "Преглед ..." .
 20. Прозорец за създаване на действие в Scheduler за задачи в Windows 7

 21. Прозорецът за избор на обект започва. Придвижете се до него в директорията, където се намира файлът на желаното приложение, изберете го и кликнете върху "Open" .
 22. Прозорец за откриване на обекти в Scheduler за задачи в Windows 7

 23. След като се върнете в прозореца за създаване на действие, кликнете върху "OK" .
 24. Затворете прозореца Създаване на действие в Scheduler за задачи в Windows 7

 25. Назад в прозореца за създаване на задачи кликнете върху OK . Не е необходимо да влизате в секцията "Условия" и "Параметри" .
 26. Завършване на създаването на задачата в Task Scheduler в Windows 7

 27. Така че, ние създадохме задача. Сега, когато системата стартира, избраната програма ще започне. Ако в бъдеще трябва да изтриете тази задача, а след това като стартирате Task Scheduler, щракнете върху името на "Task Scheduler Library", намираща се в левия блок на прозореца. След това, в горната част на централното устройство, намерете името на задачата, кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете "Изтриване" от отворения списък.

Изтриване на задача от Task Scheduler в Windows 7

Има доста опции за добавяне на избраната програма към автоматичното стартиране на Windows 7. Посочената задача може да се изпълнява, като се използват вградените системни инструменти и помощните програми на трети страни. Изборът на конкретен метод зависи от цял ​​набор от нюанси: дали искате да добавите обекта към autorun за всички потребители или само за текущия профил, дали е стартирано приложението UAC и т.н. Не на последно място при избора на опция играе удобството на процедурата за потребителя.