Добре известен видеоклип в YouTube позволява на определени потребители да променят URL адреса на своя канал. Това е чудесна възможност да направите профила си по-запомнящ се, така че зрителите да могат лесно да въвеждат адреса си ръчно. Статията ще ви покаже как да промените адреса на канала в YouTube и какви изисквания трябва да бъдат спазени за това.

Общи разпоредби

Най-често авторът на канала променя връзката, като се основава на собственото си име, името на канала или на неговия сайт, но си струва да знае, че въпреки неговите предпочитания, решаващият аспект в окончателното заглавие ще бъде наличието на желаното име. Това означава, че ако името, което авторът иска да използва в URL адреса, е заето от друг потребител, няма да е възможно да промените адреса към него.

Забележка: След като промените връзката към канала си, когато посочвате URL адрес за ресурси на трети страни, можете да използвате различен регистър и диакритични знаци. Например, можете да напишете връзката " youtube.com/c/imyakanala " като " youtube.com/c/ImyAkáNala ". Тази връзка все още ще стигне до канала ви.

Заслужава да се отбележи, че не можете да преименувате URL адреса на канала, можете само да го изтриете. Но след това все още можете да създадете нова.

Изисквания за промяна на URL адреса

Всеки потребител на YouTube не може да промени адреса на канала си, затова трябва да отговаряте на някои изисквания.

 • Каналът трябва да има поне 100 абонати;
 • след създаването на канала трябва да премине най-малко 30 дни;
 • иконата на канала трябва да бъде заменена с снимка;
 • самият канал трябва да бъде формализиран.

Прочетете още: Как да настроите канал в YouTube

Също така си струва да разберете, че един канал притежава един URL адрес - негов собствен. Забранено е прехвърлянето му на трети страни и прехвърлянето му в сметки на някой друг.

Как да промените URL адреса

В случай че отговаряте на всички горепосочени изисквания, можете лесно да промените адреса на канала си. Още повече, след като бъдат изпълнени, ще бъдете уведомени по имейл. Ще има сигнал и за самата Ютуба.

Що се отнася до инструкцията, тя е следната:

 1. Първо трябва да влезете в профила си в YouTube;
 2. След това кликнете върху иконата на потребителския си профил и в падащия диалогов прозорец кликнете върху бутона " Настройки на YouTube ".
 3. въведете настройките на потребителския си профил в YouTube

 4. Кликнете върху връзката " Разширени ", която се намира до иконата на вашия профил.
 5. в допълнение към конфигурацията на потребителския профил в YouTube

 6. След това кликнете върху връзката " тук ... ", която се намира в секцията " Настройки на канала " и се намира след " Можете да изберете ваш собствен URL адрес ".
 7. препратете тук ... за да промените промяната на URL адреса си в YouTube

 8. Ще бъдете прехвърлени на вашето профил в Google , където се показва диалоговият прозорец. В него трябва да добавите няколко знака в специално поле за въвеждане. По-долу можете да видите как ще изглежда връзката ви в продуктите на Google+. След извършените манипулации трябва да поставите отметка в квадратчето до " Приемам условията за ползване " и да кликнете върху бутона " Промяна ".
 9. формуляр за промяна на URL адреса в YouTube

След това се показва друг диалогов прозорец, в който трябва да потвърдите промяната на URL адреса си. Тук можете да видите как ще се показва връзката към канала ви и към канала в Google+. Ако промените ви отговарят, можете безопасно да натиснете " Потвърдете ", в противен случай натиснете бутона " Отмени ".

Забележка: След като промените URL адреса на канала си, потребителите ще имат достъп до него чрез две връзки: "youtube.com/channel_name" или "youtube.com/c/channel_name".

Прочетете още: Как да вмъкнете видеоклипове от YouTube в сайта си

Премахване и подмяна на URL адреса на канала

Както вече споменахме в самото начало на тази статия, URL адресът не може да бъде променен на друг след модифицирането му. Има обаче нюанси при поставянето на въпроса. Долната линия е, че не можете да го промените, но можете да изтриете и след това да създадете нова. Но, разбира се, имаше някои ограничения. Така че, можете да изтривате и пресъздавате адреса на канала си не повече от три пъти годишно. Самият URL адрес ще се промени само няколко дни след промяната.

Сега нека директно да прегледаме подробните инструкции как да изтриете URL адреса си и да създадете нов.

 1. Трябва да влезете в потребителския си профил в Google. Струва си да обърнете внимание на факта, че не е необходимо да посещавате YouTube, а именно Google.
 2. На страницата на профила си трябва да отидете на страницата " За мен ".
 3. връзка за себе си в google профил +

 4. На този етап трябва да изберете профила, който използвате в YouTube. Това се прави в горната лява част на прозореца. Трябва да кликнете върху иконата на потребителския си профил и да изберете желания канал от списъка.
 5. Промяна на потребителския профил в Google +

  Забележка: в този пример списъкът се състои само от един профил, тъй като няма профили в профила, но ако имате няколко, всички те ще бъдат поставени в предоставения прозорец.

 6. Ще стигнете до страницата на профила си в YouTube, където трябва да кликнете върху иконата на молив в секцията " Сайтове ".
 7. икона на молив в потребителския ви профил в Google + в секцията "Сайтове"

 8. Ще видите диалогов прозорец, в който трябва да кликнете върху иконата за кръстовища до секцията " YouTube ".
 9. за да изтриете създадения канал за URL адреси в YouTube

След всички стъпки вашият URL адрес, който сте задали по-рано, ще бъде изтрит. Между другото, тази операция ще се извърши след два дни.

След като изтриете стария си URL адрес, можете да изберете нов, но е възможно, ако отговаряте на изискванията.

заключение

Както можете да видите, промяната на адреса на вашия канал е съвсем проста, основната трудност е да се изпълнят съответните изисквания. Най-малко новосъздадените канали не могат да си позволят такъв "лукс", защото от времето на създаването им трябва да отнеме 30 дни. Всъщност, през този период няма нужда да променяте URL адреса на канала си.