как да промените звука на включване на Windows 7
Операционните системи на Windows, започвайки от версия 98, когато са включени, възпроизвеждат поздравителен звук, сигнализирайки това на потребителя. Стандартната мелодия с времето притеснява и мнозина имат желание да я заменят с нещо друго. Днес искаме да въведем методи за подмяна на звука за включване в Windows 7.

Как да замените стартиращия звук в Windows 7

"Седем" и по-нови версии не позволяват на потребителя да заменя звуци с инструменти, вградени в ОС, за постигане на тази цел може да се направи само от инструменти на трети страни. Самата процедура се състои от три етапа: проверка дали опцията за възпроизвеждане на мелодията е активна, когато е включена; подготвяне на звуков файл и реално заместване на музиката.

Стъпка 1: Проверете опцията за възпроизвеждане

Преди да започнете процедурата, уверете се, че функцията за възпроизвеждане на мелодия е активна, когато включите компютъра.

 1. В „Desktop“ отворете системната област, намерете иконата за промяна на нивото на силата на звука и щракнете с десния бутон върху нея. Ще се появи контекстно меню, в което трябва да изберете елемента Звуци .
 2. Звуци на отворена активност за замяна на Windows 7

 3. Ще се отвори панелът за настройки на звуковата схема. Маркирайте „Windows“ , след това проверете дали е отменена опцията „Възпроизвеждане на мелодията за стартиране на Windows“ . Ако това не е така, проверете го, след това щракнете върху Прилагане и ОК .
 4. Проверете активността на звука при стартиране, за да замените Windows 7

  След това пристъпваме към подготовката на самия файл.

Етап 2: Подготовка на звуковия файл

Не всички музикални файлове са подходящи за използване като звук при включване на операционната система. Мелодии за звънене с продължителност не повече от 10 секунди във WAV формат са подходящи за тази цел, тоест MP3 файлове, познати на много потребители, трябва да бъдат подготвени, ако смятате да ги използвате в такова качество.

 1. Първо трябва да изберете правилния звуков клип. Опитайте се да намерите атенюиран аудио файл, който да съответства на продължителността.
 2. Ако намерите файл във формат MP3, ще трябва да го преобразувате в WAV. Много приложения за обработка на звук могат да преобразуват аудио формати от един в друг.

  Vyihodnoy-формат-fayla-V-Freemake-Audio Converter-

  Повече подробности: Как да конвертирате MP3 в WAV

 3. След това полученият файл трябва да бъде отрязан или изрязан от него фрагмент с дължина 10 секунди. Всеки редактор на музикални файлове може да се справи с тази задача, например, дързост ,

  Vyrezanie-fragmenta-fajla-V-prilozhenii-Audacity

  урок: Как да отрежете песен в Audacity

  Ако не искате да правите това, на ваше разположение има десетки сайтове, където можете да намерите набори от различни мелодии - такива файлове обикновено са подходящи за изисквания за тон на звънене.

 4. След като бъдещата мелодия е подготвена, можете да пристъпите към нейната незабавна подмяна.

Етап 3: Подмяна на мелодията за включване

Windows 7 не ви позволява директно да променяте мелодията - пускането на музика се счита за системен файл, инструментите за избор на които не са налични в ОС. Има обаче приложение, което може да реши задачата, поставена днес - инструмент, наречен Winaero Tweaker.

Изтеглете Winaero Tweaker от официалния сайт

 1. Отворете приложението и отидете в секцията от менюто „Външен вид“ , в която изберете „Startup Sound“ .
 2. Отворете Windows 7 заместване на звука в Winaero Tweaker

 3. На първо място, кликнете върху бутона „Пусни текущия звук“ - трябва да се възпроизведе стандартната мелодия, която да включите Windows 7.
 4. Проверка на стартиращи звуци на Windows 7 преди подмяната на Winaero Tweaker

 5. За да смените звука, използвайте бутона „Замяна на звука при стартиране“ .

  Инсталиране на нов стартиращ звук на Windows 7, преди да го замените в Winaero Tweaker

  След като щракнете върху този бутон, се отваря интерфейсът на Explorer , в който трябва да изберете нова мелодия - получения преди това 10-секунден документ.

 6. Избор на нов звук при стартиране на Windows 7, преди да се замени с Winaero Tweaker

 7. След съобщение за успешното изтегляне на WAV файла, кликнете върху бутона „Reboot now“, за да рестартирате компютъра (това е необходима процедура).

Рестартирайте Windows 7 след подмяна на стартиращ звук в Winaero Tweaker

Вашият компютър вече ще има нова мелодия на звънене. Недостатъците на този метод са относителната сложност на подготовката на файла и необходимостта от използване на приложение на трета страна.