Как да проверите скоростта на интернет на телефона си

Само с активна интернет връзка, смартфони и с тях таблети, работещи на мобилни системи Android и iOS, могат да разкрият потенциала си и да предоставят на потребителя достъп до цялата вградена в тях функционалност. Но какво ще стане, ако връзката с мрежата е нестабилна или обменът на данни е по-нисък от декларирания от доставчика на услуги? На първо място, трябва да се уверите, че има проблем (или липса на такъв) и първата стъпка към това е да проверите скоростта на интернет, която ще обсъдим днес.

Измерваме скоростта на интернет по телефона

Въпреки факта, че в съвременния свят мобилните устройства са представени от два напълно противоположни лагера - Android и iOS - можете да измерите скоростта на интернет връзката на всеки от тях по абсолютно един и същи начин. Независимо дали притежавате Apple iPhone, iPad на Apple или който и да е смартфон / таблет, работещ с Green Robot, можете да решите проблема, посочен в заглавието на тази статия, както онлайн, така и с помощта на специално приложение.

Забележка: Всички действия, които разгледахме по-долу, се извършват по същия начин както на Android устройства, така и на iOS. Разликите, ако има такива, ще бъдат посочени отделно, но за да демонстрираме общия алгоритъм, ще използваме смартфон, базиран на Android.

Прочетете също:
Как да включите интернет на Android
Как да включите интернет на iPhone

Метод 1: Включен тест за скорост soringpcrepair.com

Така че в процеса на търсене на отговора на въпроса „Как да проверите скоростта на интернет по телефона?“ Вие стигнахте до нашия сайт и, разбира се, искате да оставите тук с отговора. Но какво ще стане, ако не е нужно да ходите никъде? за soringpcrepair.com Има собствена услуга, която предоставя възможност за измерване на скоростта на връзка с глобалната мрежа. Той се базира на Speedtest.net, лидер в този сегмент, и следователно можете да бъдете сигурни в точността на резултата.

Забележка: В зависимост от това какъв тип интернет връзка искате да проверите за скорост, включете Wi-Fi, 3G или 4G (LTE) на мобилното си устройство, преди да извършите процедурата.

Страницата за проверка на скоростта на интернет връзката в сайта soringpcrepair.com

 1. От мобилно устройство следвайте връзката по-горе или направете следното сами:
  • Кликнете в заглавката на сайта на реда "Меню" ;
  • Изберете „Нашите услуги“ ;
  • Използвайте връзката „Тест за скорост на интернет“ .

  Отидете на теста за скоростта на интернет връзка в сайта soringpcrepair.com

 2. След като сте на желаната страница, щракнете върху бутона „Напред“ и изчакайте теста да завърши.
 3. Процедурата за проверка на скоростта на интернет връзката в сайта soringpcrepair.com

 4. След приключване на проверката ще видите скоростта на приемане ( "Изтегляне" ) и предаване ( "Изтегляне" ) на данните, стойностите на пинг и вибрациите, както и кратка информация за доставчика на услугата и вашия IP адрес. За да стартирате теста отново, щракнете върху бутона „Отново“ по-долу.
 5. Резултатът от проверката на скоростта на интернет връзката в сайта soringpcrepair.com

  Забележка: За да получите среден резултат, който е възможно най-близък до реалния, препоръчваме ви да извършите проверка на скоростта поне два до три пъти и въз основа на резултата да се съсредоточите върху средната стойност на получените стойности, а не върху минималните или максималните.

Метод 2: Мобилно приложение Speedtest.net

Както казахме по-горе, лидерът в областта на проверката на скоростта на вашата интернет връзка е Speedtest.net (от Ookla). На компютри използването на уеб услуга е възможно в браузър и специално разработено приложение. Последното се предлага и за мобилни устройства - както Android телефони, така и iOS. Връзките към техните страници във фирмените магазини са представени по-долу.
Най-бързо мобилно приложение за Android и iPhone

Изтеглете Speedtest.net от Google Play Store
Изтеглете Speedtest.net от App Store

 1. Използвайте връзката по-горе (в съответствие с инсталираната на телефона ОС) и инсталирайте Speedtest.net. Когато процесът е завършен, стартирайте го.
 2. Инсталиране на приложението Speedtest.net на телефони с Android и iOS

 3. Дайте на приложението необходимите за неговата работа разрешения (достъп до геоданни), като първо щракнете върху „Напред“ и „Продължете“ , а след това „Разреши“ (в изскачащия прозорец или на отделна страница - това зависи съответно от OS, Android или iOS).
 4. Дайте разрешения за приложението Speedtest.net на телефони Android и iOS

 5. Затворете малкото известие, като докоснете кръста, след това използвайте бутона „Старт“, разположен в центъра на екрана и изчакайте,
  Започнете да проверявате скоростта на интернет връзка, като използвате приложението Speedtest.net на телефони с Android и iOS
  докато Speedtest.net установява връзка със сървъра и извършва проверка на скоростта в Интернет.
 6. Процедурата за проверка на скоростта на вашата интернет връзка с помощта на приложението Speedtest.net на телефони Android и iOS

 7. Вижте резултатите, получени по време на тестване, които включват скоростта на изтегляне и изтегляне (качване), пинг и вибрации, както и (в някои случаи) загуба на сигнал в проценти.
 8. Резултати от проверката на скоростта на интернет връзка с помощта на приложението Speedtest.net на телефони с Android и iOS

 9. За да получите по-точни резултати (или да се уверите, че първата проверка е правилна), тествайте скоростта на вашата интернет връзка, можете да "Стартирате" отново.
 10. Проверете отново интернет връзката си с приложението Speedtest.net на телефони с Android и iOS

заключение

Разгледахме само две универсални опции за проверка и измерване на скоростта на интернет връзка на мобилни устройства, работещи под Android и iOS. Повечето ще имат достатъчно от втория начин - с помощта на специално приложение, представено на двете платформи, но първото се изпълнява много по-бързо и просто удобно, както е под ръка - на уебсайта soringpcrepair.com ,