IOS

Как да включите интернет на iPhone

Интернет на iPhone играе важна роля: той ви позволява да сърфирате на различни сайтове, да играете онлайн игри, да качвате снимки и видеоклипове, да гледате филми в браузър и т.н. Процесът на включването му е доста прост, особено ако използвате панела за бърз достъп.

Включете интернет

Когато активирате мобилен достъп до световната мрежа, можете да конфигурирате определени параметри. В същото време, безжичната връзка може да се установи автоматично със съответната активна функция.

Вижте също: Деактивирайте интернет на iPhone

Мобилен интернет

Този вид достъп до интернет се осигурява от мобилен оператор в размер, който сте избрали. Преди да включите, уверете се, че услугата е платена и можете да отидете онлайн. Можете да разберете това чрез горещата линия на оператора или като изтеглите собствено приложение от App Store.

Опция 1: Настройки на устройството

 1. Отидете в "Настройки" на вашия смартфон.
 2. Преминаване към общите настройки на iPhone, за да се даде възможност на мобилните интернет стандартни инструменти iOS

 3. Намерете елемента "Cellular" .
 4. Отидете в секцията Cellular в настройките на iPhone, за да включите мобилния интернет

 5. За да активирате мобилен достъп до интернет, трябва да зададете позицията на плъзгача Cellular data, както е показано на екрана.
 6. Инсталирайте плъзгач пред данните на Cellular, за да активирате интернет на iPhone

 7. Слизайки надолу по списъка, ще видите, че за някои приложения можете да включите прехвърлянето на клетъчни данни, а за други - да го изключите. За да направите това, позицията на плъзгача трябва да бъде както е показано по-долу, т.е. осветени в зелено. За съжаление, това може да се направи само за стандартни iOS приложения.
 8. Възможност за достъп до мобилен интернет само за определени приложения на iPhone

 9. Можете да превключвате между различни типове мобилни комуникации в „Настройки за данни“ .
 10. Отидете в раздел Настройки на данни на iPhone, за да конфигурирате мобилния интернет

 11. Кликнете върху „Глас и данни“.
 12. Кликнете върху раздела Voice and data (Глас и данни), за да отидете на настройките за вида на мобилния интернет достъп на iPhone

 13. В този прозорец изберете желаната опция. Уверете се, че иконата на галите е отдясно. Моля, обърнете внимание, че като изберете 2G връзка, собственикът на iPhone може да направи едно нещо: или да сърфира в браузъра, или да отговори на входящите повиквания. В същото време, уви, това е невъзможно. Следователно тази опция е подходяща само за тези, които искат да пестят енергия на батерията.
 14. Изберете метода за прехвърляне на мобилни данни в настройките на iPhone

Вариант 2: Контролен панел

Невъзможно е да изключите мобилния интернет в контролния панел на iPhone с iOS версия 10 и по-долу. Единствената опция е да разрешите самолетен режим. За да научите как да направите това, прочетете следната статия на нашия уебсайт.

Още подробности: Как да деактивирате LTE / 3G на iPhone

Но ако iOS 11 или по-нова версия е инсталирана на устройството, плъзнете нагоре и намерете специална икона. Когато е зелено, връзката е активна, а ако е сива, интернет е изключен.

Бързо включете мобилния интернет в контролния панел на iPhone

Настройки за мобилен интернет

 1. Изпълнете стъпки 1-2 от Вариант 2 по-горе.
 2. Кликнете върху „Опции за данни“ .
 3. Избиране на опции за данни за превключване между различни видове мобилни комуникации на iPhone

 4. Отидете в секцията Cellular Data Network .
 5. Отидете в подраздел Cellular Data Network за настройка на мобилния интернет на iPhone

 6. В отворения прозорец можете да промените настройките за връзка през клетъчната мрежа. При настройка следните полета подлежат на промяна: “APN” , “Username” , “Password” . Можете да получите тази информация от мобилния си оператор чрез SMS или като се обадите за поддръжка.
 7. Променете настройките на връзката през клетъчната мрежа на iPhone, за да конфигурирате мобилния интернет

Обикновено тези данни се задават автоматично, но преди да включите мобилния интернет за първи път, трябва да проверите коректността на въведените данни, защото понякога настройките са погрешни.

Wi-Fi

Безжичната връзка ви позволява да се свържете с интернет, дори ако нямате SIM карта или услугата от мобилен оператор не е платена. Можете да го активирате както в настройките, така и в панела за бърз достъп. Моля, обърнете внимание, че като включите самолетен режим, автоматично ще изключите мобилния интернет и Wi-Fi. Прочетете как да го изключите в следващия член в Метод 2 .

Още подробности: Деактивиране на режима на самолет на iPhone

Опция 1: Настройки на устройството

 1. Отидете в настройките на устройството.
 2. Отидете на общите настройки на iPhone, за да включите Wi-Fi

 3. Намерете и кликнете върху елемента "Wi-Fi" .
 4. Отидете на Wi-Fi настройките на iPhone, за да го включите

 5. Преместете показания плъзгач надясно, за да включите безжичната мрежа.
 6. Промяна на позицията на плъзгача за включване на Wi-Fi на iPhone

 7. Изберете мрежата, с която искате да се свържете. Кликнете върху него. Ако е защитен с парола, въведете го в изскачащия прозорец. След успешна връзка, паролата вече няма да бъде задавана.
 8. Изберете мрежата, към която потребителят иска да се свърже с iPhone

 9. Тук можете да активирате функцията за автоматично свързване с известни мрежи.
 10. Активирайте функцията за автоматично свързване към вече познати мрежи на iPhone

Опция 2: Включете в контролния панел

 1. Плъзнете нагоре от долната част на екрана, за да отворите контролния панел . Или, ако имате iOS 11 или по-висока, плъзнете надолу от горния край на екрана.
 2. Активирайте Wi-Fi-интернет, като кликнете върху специалната икона. Синият цвят означава, че функцията е включена, сивото - изключено.
 3. Включете Wi-Fi в iOS 10 и по-ниска в iPhone

 4. При OS 11 и по-нова, безжичният достъп до интернет е изключен само за известно време, за да изключите Wi-Fi за продължителен период от време, използвайте Опция 1 .
 5. Включете Wi-Fi в контролния панел на iPhone в iOS 11 и по-нови версии

Вижте също: Какво да правите, ако Wi-Fi на iPhone не работи

Режим на модема

Полезна функция, която повечето модели на iPhone имат. Тя ви позволява да споделяте интернет с други хора, докато потребителят може да постави парола в мрежата, както и да следи броя на свързаните. Въпреки това, за работата си е необходимо тарифният план да ви позволява да направите това. Преди да го включите, трябва да знаете дали тя е достъпна за вас и какви са ограниченията. Да предположим, че операторът Yota при разпространението на интернет скоростта е намален до 128 Kbps.

За информация как да активирате и конфигурирате модемния режим на iPhone, прочетете статията на нашия уебсайт.

Още подробности: Как да разпространяваме Wi-Fi от iPhone

И така, измислихме как да активираме мобилния интернет и Wi-Fi по телефона от Apple. Освен това, на iPhone има такава полезна функция като модемния режим.