Много потребители на Instagram се занимават с популяризирането на своите профили, а най-лесният и най-достъпен начин за получаване на нови абонати е да организират конкурс. За това как да проведете първия си конкурс в Instagram и ще бъде разгледано в статията.

Повечето потребители на социалната услуга Instagram са много авантюристични, което означава, че няма да пропуснат възможността да участват в конкурса, желаейки да получат награда. Дори ако се играе малък дрънкул, той ще стимулира мнозина да изпълнят всички условия, определени в правилата, за победа.

По правило в социалните мрежи се провеждат три варианта на състезания:

  Лотарията (често наричана също "Проучване"). Най-популярният вариант, който привлича потребителите, е, че не трябва да се конкурират, изпълнявайки трудни условия. В този случай участникът не се нуждае от практически действия, освен как да се абонира за един или няколко сметки и да направи репорт запис. Всичко, за което остава да се надяваме, е късмет, тъй като победителят е избран сред участниците, изпълнили всички условия - генератор на произволни числа.

  Творческа конкуренция. Вариантът е по-сложен, но също така често е по-интересно, защото тук участниците трябва да покажат цялото си въображение. Задачите могат да бъдат много разнообразни, например да направите оригинална снимка с котка или да отговорите правилно на всички въпроси, свързани с теста. Тук, разбира се, късметлиите вече са избрани от журито.

  Максималният брой харесвания. Подобни типове конкурси се одобряват от потребителите на несвързаните с тях профили. Същността му е проста - за да достигне определеното време максималният брой харесвания. Ако наградата е ценна, потребителите получават истинско вълнение - те идват с различни начини да получат повече "харесвания" : изпращат молби до всички свои познати, правят се репортажи, създават се публикации на всякакви популярни сайтове и социални мрежи и т.н.

Какво ще се изисква за състезанието

 1. Висококачествена фотография. Снимката трябва да привлече вниманието, да бъде ясна, ярка и привлекателна, защото качеството на фотографията често определя дейността на потребителското участие.

  Ако нещо се играе като награда, например жироскоп, чанта, фитнес часовник, Xbox игри или други елементи, е необходимо наградата да присъства на снимката. В случай, че се играе сертификат, може да не е специално в снимката, а в услугата, която предлага: сватбена фотография - красива снимка на младоженците, пътуване до суши бара - апетитна снимка на комплекта роли и т.н.

  Позволете на потребителите незабавно да видят, че картината е конкурентна - добавете закачлив надпис върху нея, например "Дайауей", "Конкурс", "Нарисувай", "Спечели награда" или нещо подобно. Освен това можете да добавите данни за вход в страницата, обобщена дата или потребителски маркер.

  Първият пример за снимка за конкурса в Instagram

  Естествено, цялата информация, непосредствено поставена на снимката, не си струва - всичко трябва да изглежда подходящо и органично.

 2. Вторият пример за снимка за състезанието в Instagram

 3. Награда. Наградата не струва спестяване, въпреки че понякога безсмислени дрънкулки могат да събират тълпи от участници. Помислете за това, че вашата инвестиция - висококачествено и желано от много награда със сигурност ще събере не сто души.
 4. Ясни правила. Потребителят трябва напълно да разбере какво се изисква от него. Неприемливо е, ако в процеса на избиране на победителя се окаже, че потенциалният щастлив човек, например, има затворена страница, въпреки че това е необходимо, но правилата не са посочени. Опитайте се да разрушите правилата в клаузи, да пишете на прост и достъпен език, тъй като много от участниците просто проследяват правилата.

В зависимост от вида на състезанието правилата могат да бъдат сериозно различни, но в повечето случаи те имат стандартна структура:

 1. Абонирайте се за конкретна страница (адресът е приложен);
 2. Ако става дума за конкурс за реклама, обяснете, че участникът е длъжен, например, да публикува снимки с пица;
 3. Поставете конкурентна снимка на страницата си (направете репорт или екранна снимка на страницата);
 4. Поставете уникален hashtag под репорт, който не е зает от други снимки, например # {$lang_domain} _giveaway;
 5. Поискайте да оставите конкретен коментар под промоционалната снимка на вашия профил, например сериен номер (този начин на задаване на номера не се препоръчва, защото в коментарите на потребителите често възниква объркване);
 6. Споменете, че профилът трябва да бъде отворен преди края на състезанието;
 7. Разкажете за датата (и за предпочитане времето), която обобщава;
 8. Посочете метода за избор на победител:

Първият пример за правила за конкуренция в Instagram

 • Жури (ако става дума за конкурс за реклама);
 • Присвояване на всеки потребител на номер с последващото определение на щастлив човек, използващ генератор на случаен номер;
 • Използвайте много.

Вторият пример за описанието на правилата за конкуренция в Instagram

Всъщност, ако имате всичко подготвено, можете да започнете конкурса.

Задържане на лотария

 1. Публикувайте в снимката на потребителския си профил в описанието, за което са предписани правилата за участие.
 2. Когато потребителите се присъединят към участие, трябва да отидете на своя уникален hashtag и да добавите коментари към всяка снимка на потребителите към последователния номер на участника. В същото време ще проверите правилността при спазване на условията на действието.
 3. В деня (или час) на X трябва да определите щастливия генератор на случайни номера. Препоръчително е моментът на сумиране да бъде фиксиран върху камерата с последващото публикуване на тези доказателства в Instagram.

  Днес има различни генератори с произволни числа, например, популярна услуга RandStaff , На страницата му ще трябва да посочите диапазон от номера (ако има 30 души в акциите, тогава разстоянието ще бъде от 1 до 30). Натискането на бутона "Генерирай" ще покаже случайно число - тази цифра трябва да бъде присвоена на участника, който стана победител.

 4. Генератор на случаен номер за конкурса в Instagram

 5. Ако се окаже, че участникът не е спазил правилата на рисунката, например затвори страницата, след което естествено е елиминиран и нов победител трябва да бъде определен чрез натискане на бутона "Generate" отново.
 6. Публикувайте резултата от конкурса в Instagram (записано видео и описание). В описанието отбелязвайте печелившия човек и уведомявате участниците за победата в директна връзка.
 7. Прочетете още: Как да напишете Instagram Direct

 8. След това ще трябва да се съгласите с победителя как ще му бъде дадена наградата: по пощата, доставка на куриер, лична среща и др.

Моля, имайте предвид, че ако наградата е изпратена по куриер или по пощата, трябва да направите всички разходи за доставка.

Провеждане на творческа конкуренция

Като правило, подобен тип действия се извършват или чрез напълно нетрадиционни сметки в Instagrams, или при наличието на много примамлива награда, тъй като не всички потребители искат да прекарат своето лично време в изпълнението на условията на митинга. Често в такива състезания има няколко наградни места, които насърчават даден човек да участва.

 1. Публикувайте конкурентна снимка в потребителския си профил с ясно описание на правилата за участие. Потребителите, които качват снимки в потребителския си профил, трябва да го маркират с уникалния си маркер, така че да можете да го видите по-късно.
 2. В деня на избора на победителя ще трябва да преминете през хартата и да оцените снимките на участниците, като изберете най-доброто (ако има няколко наградни места, а след това и няколко снимки).
 3. Публикувайте публикация в Instagram, като поставихте фотосесията. Ако има няколко наградни места, желателно е да се направи колаж, на който наградите ще бъдат маркирани с цифри. Уверете се, че сте отбелязали участниците в действието, което притежава снимките.
 4. Прочетете още: Как да маркираме потребител на снимка в Instagram

 5. Уведомявайте победителите на наградата на пряко. Тук можете да се споразумеете за начина на получаване на наградата.

Конкуренция на харесвания

Третият вариант на непретенциозен митинг, който особено се почита от участниците, се характеризира с повишена активност в социалните мрежи.

 1. Публикувайте снимка в Instagram с ясни правила за участие. Потребителите, които репортират изображението ви или публикуват свои собствени, задължително трябва да добавят своя уникален маркер за хакване.
 2. Когато настъпи денят на сумирането, преминете през хакета и внимателно изучете всички публикации в него, където ще трябва да намерите снимка с максималния брой харесвания.
 3. Победителят е определен, което означава, че ще трябва да поставите снимката на профила си, обобщаваща резултатите от действието. Снимката може да бъде направена под формата на екранна снимка на участник, която показва броя на неговите харесвания.
 4. Уведомявайте победителя на печалбите чрез лични съобщения на Direct.

Примери за състезания

 1. Популярен суши ресторант провежда типичен подарък, който има прозрачни правила с ясно описание.
 2. Първият пример за състезание в Instagram

 3. Киното на град Пятигорск играе ежеседмични билети за киното. Правилата са още по-лесни: да се подпишат на акаунт, да се запише такава следа, да се маркират трима приятели и да се остави коментар (отлично за тези, които не обичат да развалят страницата си, като репортажи ралито снимки).
 4. Вторият пример за конкурс в Instagram

 5. Третата версия на действието, проведена от известен руски мобилен оператор. Този вид действие може да се припише на рекламното послание, защото от него се изисква бързо да отговори на въпроса в коментарите. Плюс този вид рисунка е, че участникът не трябва да чака резултатите да бъдат обобщени за няколко дни, като правило резултатите вече могат да бъдат публикувани след няколко часа.

Третият пример на конкурса в Instagram

Провеждането на конкурс е много интересна дейност както за организатора, така и за участниците. Създайте честна награда, а след това с благодарност ще видите значително увеличение на абонатите.