Често се случва изображението от произволен източник да се преобразува в JPG. Например работите с приложение или онлайн услуга, която поддържа файлове само с такова разширение.

Можете да докарате снимката в желания формат с помощта на фоторедактор или друга подходяща програма. И можете да използвате браузъра изобщо. Става въпрос за това как да конвертирате снимките в JPG онлайн и ние ще ви кажем в тази статия.

Конвертирайте снимките в браузъра си

Всъщност самият уеб браузър не е много полезен за нашите цели. Нейната функция е да осигури достъп до онлайн преобразуватели на изображения. Такива услуги използват свои собствени изчислителни ресурси, за да конвертират файлове, качени от потребителя на сървъра.

След това ще разгледаме петте най-добри онлайн инструмента, които ви позволяват да конвертирате всяка снимка в JPG формат.

Метод 1: Преобразуване

Удобен интерфейс и поддръжка за широк набор от файлови формати - това е точно това, което предлага онлайн услугата Convertio от Softo. Инструментът може бързо да конвертира изображения с разширения като PNG, GIF, ICO, SVG, BMP и др. в желания формат JPG.

Онлайн услуга Convertio

Можем да започнем да конвертираме снимки директно от главната страница на Convertio.

 1. Просто изтеглете желания файл в прозореца на браузъра или изберете един от методите за изтегляне на червения панел.
  Изберете как да качвате изображения на уебсайта на Convertio
  В допълнение към компютърната памет изображението за конвертиране може да се импортира чрез справка или от хранилището за облаци Google Диск и Dropbox ,
 2. След като качихме снимка на сайта, веднага го виждаме в списъка с файлове, подготвени за реализация.
  Изберете в какъв формат ще преобразуваме снимката в Convertio
  За да изберете крайния формат, отворете падащия списък до надписа "Подготвен" срещу името на нашата снимка. В него отворете елемента "Изображение" и натиснете "JPG" .
 3. За да започнете процеса на реализация, кликнете върху бутона "Конвертиране" в долната част на формуляра.
  Конвертиране на снимки с услугата Convertio
  Освен това изображението може да бъде импортирано в едно от областите за съхранение в облака, в Google Диск или в Dropbox, като кликнете върху съответния бутон близо до етикета "Запазване на резултата" .
 4. След като преобразуваме, можем да изтеглим JPG файла на вашия компютър просто като кликнете върху "Изтегли" до името на снимката, която използвате.
  Нека да изтеглим конвертираната снимка в услугата Convertio

Всички тези действия отнемате от вас само за няколко секунди и резултатът няма да разочарова.

Метод 2: iLoveIMG

Тази услуга, за разлика от предишната, специализира специално в работата с изображения. iLoveIMG може да компресира снимки, да ги преоразмерява, да ги изрязва и най-важното, да конвертира снимките в JPG.

Онлайн услугата iLoveIMG

Достъп до желаната функция, онлайн инструментът осигурява директно от главната страница.

 1. За да преминете директно към формата на конвертора, кликнете върху връзката "Преобразуване в JPG" в заглавката или в централното меню на сайта.
  Основната страница на услугата iLoveIMG
 2. След това плъзнете файла директно на страницата или кликнете върху бутона "Избиране на изображения" и заредете снимката с помощта на "Explorer".
  Изберете изображение, което да качите в услугата iLoveIMG
  Друга възможност е да импортирате изображения от Google Диск или Dropbox облак за съхранение. С това ви помагат бутоните със съответните икони отдясно.
 3. След като заредите едно или повече изображения в долната част на страницата, ще се появи бутонът "Convert to JPG" .
  Нека преминем към конвертирането на снимка в JPG, използвайки услугата iLoveIMG
  Кликваме върху него.
 4. В края на процеса на реализация снимката автоматично ще бъде изтеглена на компютъра ви.
  Изтеглете конвертираното изображение от iLoveIMG
  Ако това не стане, кликнете върху бутона "Изтегляне на JPG изображения" . Или запазваме конвертираните изображения в един от облачните магазини.

Услугата iLoveIMG е идеално подходяща, ако има нужда от партидно конвертиране на снимки или трябва да конвертирате RAW изображения в JPG.

Метод 3: Онлайн конвертиране

Преобразувателите, описани по-горе, ви позволяват да конвертирате само JPG изображения. Онлайн-Convert предлага това и още повече: дори можете да конвертирате JPEG файл в PDF файл.

Онлайн услуга онлайн-конвертиране

Освен това сайтът може да избере качеството на окончателната снимка, да определи новия размер, цвета и да приложи едно от наличните подобрения, като нормализиране на цветовете, заточване, премахване на артефакти и др.

Интерфейсът на услугата е възможно най-прост и не е претоварен с ненужни елементи.

 1. За да преминете към формуляра за конвертиране на снимки, на основния намираме блока "Image Converter" и в падащия списък избираме формата на крайния файл, а именно JPG.
  Обръщаме се към формата на конвертора на сайта "Онлайн конвертиране"
  След това кликнете върху "Старт" .
 2. След това качете изображението на сайта, както в вече обсъжданите услуги, можете директно от компютъра или чрез справка. Или от хранилището за облак.
  Изберете източника, за да качите файла в услугата "Онлайн конвертиране"
 3. Преди да започнете процеса на конвертиране, както споменахте по-рано, можете да промените няколко параметъра за крайната JPG снимка.
  Нека да започнем да конвертираме изображение в JPG в сайта за онлайн конвертиране
  За да започнете реализация, кликнете върху "Преобразуване на файл" . След това услугата "Онлайн конвертиране" ще премине към подходящите манипулации с избраната от вас снимка.
 4. Полученото изображение ще бъде автоматично изтеглено от вашия браузър.
  Публикуване след успешно конвертиране на снимката в Online-Convert
  Ако това не стане, можете да използвате директната връзка, за да изтеглите файла, който е валиден за следващите 24 часа.

Онлайн-конвертирането е особено полезно, ако трябва да конвертирате PDF документ в поредица от снимки. Поддръжката на повече от 120 графични формати ще превърне в JPG буквално всеки графичен файл.

Метод 4: Zamzar

Друго чудесно решение за преобразуване на почти всеки документ в JPG файл. Единственият недостатък на услугата - ако я ползвате безплатно, ще получите линк за изтегляне на крайното изображение на вашия имейл.

Онлайн услуга Zamzar

Използването на конвертор Zamzar е много проста.

 1. Изображението на сървъра от компютъра може да бъде изтеглено благодарение на бутона "Избор на файлове ..." или просто чрез плъзване на файла в страницата.
  Изберете документ, който да импортирате в Zamzar
  Друга възможност е да използвате раздела "URL Converter" . Процесът на по-нататъшно преобразуване не се променя, а файла, който импортирате чрез справка.
 2. След като изберете снимка или документ за качване, в падащия списък "Преобразуване в" в секцията "Стъпка 2" изберете елемента "JPG" .
  Изберете формата на изображението за конвертиране в онлайн услугата Zamzar
 3. В полето "Стъпка 3" ние уточняваме вашия имейл адрес, за да получите връзка, за да изтеглите конвертирания файл.
  Посочете имейл адреса за получаване на връзката към преобразувания файл в Zamzar
  След това кликнете върху бутона "Конвертиране" .
 4. Готово. Получихме известие, че към посочения имейл адрес е изпратена връзка към изтеглянето на окончателното изображение.
  Съобщение за успешното преобразуване на файл в услугата Zamzar

Да, невъзможно е максимално да се обозначи свободната функция Zamzar. Въпреки това, за подкрепа на огромен брой формати, такъв недостатък можете да простите на услугата.

Метод 5: Raw.Pics.io

Основната цел на тази услуга е да работите с RAW изображения онлайн. Въпреки това, ресурсът може да се разглежда и като отличен инструмент за преобразуване на снимки в JPG.

Онлайн услуга Raw.Pics.io

 1. За да използвате сайта като онлайн конвертор, първо го качваме на него.
  Изтеглете файла в услугата Raw.Pics.io
  За да направите това, използвайте бутона "Отваряне на файлове от компютър" .
 2. След импортирането на изображението автоматично се отваря истински редактор на браузъра.
  Онлайн редактор на изображения в услугата RAW.PICS.io
  Тук се интересуваме от менюто в лявата част на страницата, а именно елемента "Запазване на този файл" .
 3. Сега всичко, от което се нуждаем, е да изберете крайния файлов формат като "JPG" в изскачащия прозорец, който се отваря, да коригирате качеството на крайното изображение и да кликнете върху "OK" .
  Преобразувайте файл в JPG на сайта Raw.Pics.io
  След това снимката с избраните настройки ще бъде изтеглена на нашия компютър.

Както може би сте забелязали, Raw.Pics.io е много удобно за използване, но не може да се похвали с поддържането на голям брой графични формати.

Така че, всички изброени по-горе онлайн конвертори са достойни за вашите продукти за внимание. Всеки от тях обаче има уникални функции и е необходимо да ги разгледаме, когато избираме инструмент за конвертиране на снимки във формат JPG.