обслужване Yandex Drive е удобно не само поради възможността да има достъп до важни файлове от всяко устройство, но и защото съдържанието му винаги може да се споделя с приятели.

Това е много удобно, когато трябва да изпратите голям файл на няколко потребителя наведнъж - просто го качете в хранилището за облак и просто изпратете връзка към него.

Методи за прехвърляне на файлове чрез Yandex Disk

На първо място, генерира връзката , което ще доведе до файл или папка в "облака" ви. Когато се появи връзката, трябва да кликнете върху нея, след което ще се отвори списък с всички налични опции за прехвърлянето й от други потребители.

Връзка към файла Yandex и начините за изпращане

Да разгледаме всеки един от методите по-подробно.

Метод 1: Изпратете чрез социални мрежи

В Yandex Disc можете да изпращате връзки чрез такива услуги като:

Като пример, използвайте VKontakte като най-популярната социална мрежа.

 1. Кликнете върху името му в списъка.
 2. Изборът на VKontakte за изпращане на връзка Yandex Disk

 3. Ще се отвори нов прозорец. Тук можете да определите кой ще види връзката към съдържанието на вашето хранилище. Ако искате да изпратите нещо на един човек, поставете означението "Изпращане по лично съобщение" и изберете приятел от списъка.
 4. Избиране на получателя на връзка от Yandex Disk

 5. Ако е необходимо, напишете коментар, така че получателят да разбере, че го изхвърляте. Кликнете върху "Изпрати" .

Коментирайте връзката с Yandex Disc и изпратете чрез VKontakte

По същия принцип потребителите на други социални мрежи могат да имат достъп до съдържанието на вашия "облак".

Между другото, вашият приятел не трябва да бъде регистриран в Yandex Disk, за да изтегли получения файл на компютъра.

Метод 2: Изпратете чрез Yandex Mail

Ако сте потребител мейл услуга от Yandex , тогава можете бързо да изпратите желаната връзка до електронната поща на получателя.

 1. Изберете "Поща" в списъка.
 2. Изберете имейл, за да изпратите връзка към Yandex Disk

 3. Ще се отвори прозорец с формуляр за изпращане на услуга Yandex Mail. Тук темата и коментарът към връзката ще бъдат автоматично регистрирани. Ако е необходимо, променете ги и въведете имейл адреса на приятеля си. Кликнете върху "Изпрати" .

Изпращане на връзката Yandex Disc към електронната поща

Обърнете внимание, ако говорим за изпращане на цяла папка на Yandex Disk, след което за изтегляне ще бъде на разположение в ZIP-архива.

Метод 3: Копирайте и изпратете връзката

Адресът на файла в хранилището може просто да бъде копиран и изпратен в съобщение чрез социалната мрежа, пощата или други средства, които не са предвидени в списъка Yandex.

 1. Кликнете върху Копиране на връзката или използвайте клавишната комбинация Ctrl + C.
 2. Копиране на връзка към файл от Yandex

 3. Поставете връзката във формуляра за изпращане на съобщение, като кликнете върху бутона "Поставяне" в контекстното меню или върху клавишите Ctrl + V и го изпратете на друг потребител. Например Skype тя изглежда така:

Изпращане на Yandex Disc връзка през Skype

Този метод ще бъде подходящ за тези, които са свикнали да използват програмата Yandex Disk на компютъра. той няма такъв списък с опции за изпращане, както в уеб версията на хранилището - има само възможността да се копира връзката към буфера.

Метод 4: Използване на QR код

Друга възможност е да генерирате QR код.

 1. Изберете елемента "QR код" .
 2. Избиране на QR код за изпращане на връзка към Yandex Disk

 3. Връзката веднага се преобразува в криптирано изображение. Тя може да бъде изтеглена в един от форматите и изпратена на приятел, който с помощта на четеца на QR кода ще отвори тази връзка на своя смартфон.

QR код на връзката към файла Yandex Disk

Тя също може да ви улесни, ако трябва бързо да изпратите връзка чрез SMS или мигновени съобщения на вашия смартфон: прочетете кода, получете го в текстов формат и го изпратете тихо.

Разработчиците на Yandex Disk се увериха, че можете да споделяте файловете по всеки удобен начин. В по-малко от минута след създаването на връзката вашият приятел ще може да преглежда, изтегля или записва на диска файла, който сте съхранили.