Понякога има ситуация, в която се нуждаете от флаш устройство, но това не е под ръка. Например някои външни счетоводни и отчетни програми изискват външно устройство. В тази ситуация можете да създадете виртуално съхранение на информация.

Как да създадете виртуално флаш устройство

Използването на специален софтуер може да се извърши по няколко начина. Нека разгледаме всеки от тях стъпка по стъпка.

Метод 1: OSFmount

Тази малка програма много помага, когато няма флаш устройство на ръка. Той работи във всяка версия на Windows.

Официален сайт OSFmount

След като изтеглите програмата, направете следното:

 1. Инсталирайте OSFmount.
 2. В главния прозорец кликнете върху бутона " Настройване на нов ... ", за да създадете носител.
 3. OSFmount Главен прозорец

 4. В прозореца, който се показва, конфигурирайте настройките за монтиране на виртуалния обем. За да направите това, следвайте тези прости стъпки:
  • в секцията "Sourse" изберете "Файл с изображения" ;
  • в секцията "Файл с изображения", посочете пътя със зададения формат;
  • настройките в секцията "Опции за сила на звука" пропуска (използва се за създаване на диск или за зареждане на изображение в паметта);
  • в секцията "Опции за захранване" в прозореца "Диск на устройство", посочете буквата за вашето виртуално флаш устройство, в полето "Тип устройство" задайте "Flash" ;
  • долу, изберете опцията "Сглобяване като сменяем носител" .

  Кликнете върху Ok .

 5. Параметри за създаване в OSFmount

 6. Създава се виртуално флаш устройство. Ако въведете папката "Компютър" , тя ще бъде определена от системата като подвижен диск.

Виртуално флаш устройство в OSFmount
За тази програма може да са необходими допълнителни функции. За целта въведете елемента "Дискови действия" в главния прозорец. И тогава ще бъде възможно да използвате следните опции:

 • Демонтирайте - демонтирайте обема;
 • Формат - форматирайте силата на звука;
 • Задаване на мултимедия само за четене - забранява писането;
 • Extendsize - Разширява размера на виртуалното устройство;
 • Savetoimagefile - служи за запазване в необходимия формат.

Метод 2: Виртуална Flash Drive

Добра алтернатива на горния метод. Когато създавате виртуално флаш устройство, тази програма ви позволява да защитите информацията върху нея с помощта на парола. Предимството на това е нейното представяне в по-стари версии на Windows. Ето защо, ако имате версия на компютъра си Windows XP или по-долу, тази помощна програма ще ви помогне бързо да подготвите виртуално съхранение на информация на компютъра.

Свали Virtual Flash Drive безплатно

Инструкцията за използване на тази програма изглежда така:

 1. Изтеглете и инсталирайте Virtual Flash Drive.
 2. В главния прозорец кликнете върху бутона "Монтиране на нов" .
 3. Ще се покаже прозорецът "Създаване на нов том" , който посочва пътя за създаване на виртуалната среда в него и щракнете върху "OK" .

Параметри за създаване в Virtual Flash Drive
Както можете да видите, програмата е много лесна за използване.

Метод 3: ImDisk

Това е една от най-популярните програми за създаване на виртуална флопи. Използвайки файл с изображение или компютърна памет, той създава виртуални дискове. Ако използвате специални клавиши при изтеглянето му, виртуалният сменяем диск ще бъде флаш устройство.

Официална страница на ImDisk

 1. Изтеглете и инсталирайте програмата. Когато се инсталира паралелно, програмата за конзола imdisk.exe и приложението за контролния панел са инсталирани.
 2. За да създадете виртуална флаш памет, стартирайте програмата от конзолната линия. Въведете imdisk -a -fc:1st.vhd -m F: -o rem , където:
  • 1st.vhd - дисков файл за създаване на виртуално флаш устройство;
  • -m F: - обем за монтаж, създаване на виртуално хранилище F;
  • -o е незадължителен параметър и rem е сменяем диск (флаш устройство), ако този параметър не е посочен, твърдият диск ще бъде монтиран.
 3. Текущ Имдиск

 4. За да деактивирате такава виртуална медия, просто щракнете с десния бутон върху създаденото устройство и изберете "Unmount ImDisk" .

Метод 4: Съхранение в облака

Разработването на технологии ви позволява да създавате виртуални флаш памети и да ги съхранявате в Интернет. Този метод е папка с файлове, достъпни за конкретен потребител от всеки компютър, свързан към интернет.

Тези хранилища за данни включват Yandex.Disk , Google Диск и Cloud Mail.ru. Принципът на използване на тези услуги е един и същ.

Помислете как да работите с Yandex Disk. Този ресурс ви позволява да съхранявате безплатна информация за него до 10 ГБ.

 1. Ако имате пощенска кутия на yandex.ru, отидете в нея и в горното меню намерете елемента "Диск" . Ако няма поща, отидете на страницата Yandex Drive , Кликнете върху бутона "Вход" . Когато посещавате за първи път, трябва да се регистрирате.
 2. Yandex Drive

 3. За да изтеглите нови файлове, кликнете върху бутона "Изтегляне" в горната част на екрана. Ще се покаже прозорец за избор на данните. Изчакайте, докато изтеглянето завърши.
 4. Изтеглете на Yandex Disk

 5. За да изтеглите информация от Yandex Disk, изберете файла, който ви интересува, щракнете върху него с десния бутон на мишката и щракнете Save As . В менюто, което се показва, посочете местоположението в компютъра за запаметяване.

Запазване в диска на Yandex
Работата с такъв виртуален носител на данни ви позволява да управлявате напълно данните си: да ги групирате в папки, да изтривате ненужни данни и дори да споделяте връзки към тях с други потребители.

Прочетете още: Как да използвате Google Диск

Както можете да видите, лесно можете да създадете виртуално флаш устройство и да го използвате успешно. Добра работа! Ако имате въпроси, просто ги попитайте в коментарите по-долу.