Всеки потребител на AliExpress може по всяко време да спре да използва регистрирания си профил по различни причини. За да направите това, има специална функция за деактивиране на профила. Въпреки факта, че е доста търсено, не всички успешно намират къде се намира тази функция.

Превенцията

Последиците от деактивирането на профила на AliExpress:

 • Потребителят няма да може да използва функционалността на продавача или купувача чрез отдалечения акаунт. За да извършвате транзакции, ще трябва да създадете нова.
 • Всяка информация за транзакциите ще бъде изтрита. Това важи и за неплатени покупки - всички поръчки ще бъдат анулирани.
 • Всички съобщения и публикации, получени и създадени на AliExpress и AliBaba.com, ще бъдат изтрити за постоянно.
 • Потребителят няма да може отново да използва пощата, за която е регистриран отдалечен потребителски профил, за регистрация на нова сметка ,

Няма конкретна информация, но все пак се препоръчва да изчакате и връщането на средствата от отменените поръчки. Ако всички тези условия са подходящи за потребителя, можете да продължите с изтриването.

Стъпка 1: Деактивирайте функцията на профила

За да се избегне неволното изтриване на данните, функцията е скрита дълбоко в настройките на профила на AliExpress.

 1. Първо трябва да влезете в профила си на AliExpress. За да направите това, извикайте изскачащото меню, като задържите курсора върху профила в горния десен ъгъл. Тук е необходимо да изберете "My AliExpress" . Разбира се, преди това трябва да влезете в услугата.
 2. Влизане в акцента на AliExpress

 3. Тук в червената заглавна страница трябва да изберете елемента "Настройки на профила" .
 4. Настройките на профила на AliExpress

 5. На отворената страница е необходимо да намерите менюто, което е в лявата част на прозореца. Тук се нуждаете от секцията "Промяна на настройките" .
 6. Промяна на настройките на Aliexpress

 7. Отваря се отделно меню с избор на опции за действия за промяна на профила. В групата "Лична информация" трябва да изберете "Редактиране на потребителския профил" .
 8. Редактиране на елемента в AliExpress

 9. Ще се покаже прозорец с информация за потребителя, който е въвел в базата данни на услугата. В горния десен ъгъл има надпис на английски език "Деактивиране на профила ми" . Това ще ви позволи да започнете процедурата за изтриване на профила.

Деактивирайте профила си в AliExpress

Ще попълни само съответната форма.

Стъпка 2: Попълнете формуляра за премахване

Понастоящем този формуляр е на английски език. Вероятно скоро ще бъде преведено, както и останалата част от сайта. Тук трябва да изпълните 4 действия.

Формуляр за премахване на accant на AliExpress

 1. На първия ред трябва да въведете електронната си поща, на която е регистриран акаунтът. Тази стъпка ви позволява да се уверите, че потребителят не се заблуждава с избора на профила, който искате да деактивирате.
 2. На втория ред въведете фразата "Деактивиране на профила" . Тази мярка ще позволи на услугата да се увери, че потребителят е в правилния си ум и разбира трезво какво прави.
 3. Третата стъпка е да посочите причината за изтриването на профила си. Това проучване се изисква от администрацията AliExpress да подобри качеството на услугата.

  Опциите са както следва:

  • " Тази сметка е създадена по погрешка и нямам нужда от нея".

   Най-често избраната опция, тъй като такива ситуации не са необичайни.

  • - Не мога да намеря производител, който да задоволява нуждите ми.

   Тази опция най-често се използва от бизнесмени, които търсят Али за своя партньор за доставки на едро на стоки. Често се използва от купувачи, които не са намерили това, което са търсили, и следователно вече не се интересуват от използването на онлайн магазина.

  • "Получавам прекалено много имейли от Aliexpress.com" - получавам прекалено много имейли от AliExpress.

   Подходящ за тези, които са уморени от непрекъснат спам от AliExpress и не искат да решат проблема по различен начин.

  • "Вече не съм в пенсия" - спирам бизнеса си като бизнесмен.

   Възможност за продавачи, които спират да продават.

  • "Бях измамен" - бях измамена.

   Вторият най-често избран вариант, който придоби популярност поради изобилието от нечестни и неблагоприятни продавачи на Али. Най-често се посочват от тези потребители, които не са получили платената поръчка.

  • "Имейл адресът, който използвах за регистрация, е неправилен.

   Тази опция е подходяща за ситуации, при които по време на създаването на профила Ви възникна грешка при въвеждането на имейл адреса. Използва се и в случаите, когато потребителят е загубил достъп до имейла си.

  • - Намерих производител, който отговаря на нуждите ми.

   Обърнете горната опция, когато бизнесменът е в състояние да намери партньор и доставчик и следователно вече не се нуждае от услугите на AliExpress.

  • "Доставчиците на купувачи не са отговорили на моите запитвания" - Доставчиците или купувачите не отговарят на моите запитвания.

   Възможност за продавачи, които не могат да установят контакт с купувачи или производители на стоки на Али, и следователно желаят да напуснат бизнеса.

  • «Други» - Друг вариант.

   Трябва да посочите свой собствен вариант, ако не отговаря на никой от горните.

 4. След като изберете, остава само да кликнете върху бутона "Деактивиране на профила" .

Сега профилът ще бъде изтрит и вече няма да бъде достъпен за ползване от услугата AliExpress.