В момента повечето потребители AliExpress дайте лъвския дял на вниманието на очакването на предпоставката, предполагайки, че ако тя дойде, всичко е наред. За съжаление, това не е така. Всеки купувач на онлайн магазин (всеки, а не само AliExpress) трябва да знае процедурата за получаване на стоки по пощата, за да може да откаже по всяко време и да го върне на подателя.

Край на проследяването

Има два характерни признака, че парцелът с AliExpress вече е налице за получаване.

Първата - проследяването от интернет е завършена.

Урокът: Как да проследявате колетите с AliExpress

Според всеки източник (сайта за проследяване на парцела за услугата за доставка от изпращача и сайта на руската пощенска служба), включително AliExpress, се показва информация, че товарът е пристигнал в местоназначението. Новите елементи в маршрута няма да се показват, освен в допълнение към "Предаден на получателя".

Вторият - адресатът на посочения в парцела адрес е уведомление, че е възможно стоките да бъдат получени. Тук е важно да направите резервация, че можете да получите поръчката си без нея - просто се уверете, че в Интернет е дошла пратката и информирайте пощенските работници за нейния номер. Препоръчваме ви обаче да изчакате известието, тъй като, ако сте го имали, получателят има доказателство, че не е съгласен с доставката и удовлетворението на парцела. Това е полезно в бъдеще.

Пример за уведомяване

Можете да получите парцела си в офиса, чийто пощенски код е посочен в адреса при поставянето на поръчката.

Процесът на получаване

Ако продавачът е надежден и надежден и затова не предизвиква страх, можете просто да получите вашите стоки, като представите сертифициращите документи и номера на нотификацията или пакета.

Руски поща

Но дори и в такава ситуация се препоръчва да следвате процедурата.

Стъпка 1: Проверка на парцела

Първото и най-важното нещо е, че не можете да подпишете известие до момента, в който няма съмнение, че всичко е наред с товара и можете да го вземете вкъщи.

Не бързайте да отворите сами пакета, съгласявате се с разписката. Първо, трябва да проверите теглото на стоките, както е посочено в документацията. Не е необходимо да сравнявате теглото, определено от изпращача, и това, което руският пост отчита в съответния документ. Много често е различно по различни причини. Подателят може да посочи теглото, без да вземе предвид опаковката, допълнителните компоненти или просто да напише на случаен принцип. Това не е толкова важно.

Пример за поща на Русия

Необходимо е да се сравнят следните три тегловни мерки:

 • Първата е теглото при доставка. Това е указано в информацията за номера на песента. Тази информация бе публикувана от оригиналната логистична компания, която прие доставката на товари в Русия от изпращача.
 • Втората е митническата тежест. В съобщението се посочва, когато руската граница минава, преди да продължи да следва страната.
 • Третият е истинското тегло, което може да се установи чрез претегляне на парцела при получаване. Служителите по пощата трябва да претеглят потребността.

В случай на различия (аномалия над 20 g се счита за необичайна), възможно е да се направят съответните изводи:

 • Разликата между първия и втория индекс на теглото показва, че оригиналната логистична компания може да проникне вътре в парцела.
 • Разликата между втората и третата - дори когато се предават в Русия, работниците могат да проучат съдържанието.

В случай на реална разлика (особено значителна), е необходимо да се изиска призоваването на старши в смени. Заедно с него е необходимо парцелът да бъде отворен за по-нататъшно обучение. Също така тази процедура се извършва с други нарушения, които могат да се научат без отваряне на опаковката:

 • Липса на митническа декларация;
 • Липса на стикер с адрес, който се поставя върху парцела при заминаване;
 • Външни визуално видими повреди на кутията - следи от изсушени (в някои случаи не) омокряне, повреда на целостта, понижени ъгли, синини и т.н.

Пример за външно повреден парцел

Стъпка 2: Отваряне на парцела

Получателят може да отвори самия пакет само ако е получен разписката. В същото време, ако нещо не му харесва, практически няма какво да се направи. Аутопсията трябва да се извършва само в присъствието на старши в смени или ръководител на отдела. Откриването става по установения начин, колкото е възможно по-внимателно.

Откриване на парцела в пощата на Русия

След това трябва внимателно да проверите съдържанието в присъствието на служители по пощата. Ще бъде необходимо да се формализира отказът за получаване на парцела в следните случаи:

 • Съдържанието на опаковката е очевидно повредено;
 • Непълна спецификация на опаковката;
 • Несъответствие на съдържанието на парцела с декларираните стоки при покупка;
 • Съдържанието липсва изцяло или частично.

В такива случаи има две актове - "Закон за външната инспекция" и "Инвестиционният акт" . И двата акта отиват под формуляр 51, всеки трябва да бъде направен в два екземпляра - за отделяне на пощата и за самите тях.

Пример за прикачен пример

Стъпка 3: Проверка на дома

Ако няма никакви проблеми по пощата и парцелът е взет вкъщи, то трябва да се направи и според процедурата, разработена от потребителите.

 1. Необходимо е да се вземат няколко снимки на опаковката в разопакована форма след получаване. Най-добре е да стреляте от всички страни.
 2. След това трябва да започнете непрекъснато фиксиране на видеоклипа, като започнете с аутопсията. Трябва да се записват на фотоапарата абсолютно всички малки неща - как се опакова поръчката, как изглежда нейната собствена опаковка.
 3. След това трябва да поправите съдържанието на опаковката. Самите стоки, техните компоненти, как изглежда всичко. Най-добре е да покажете всеки елемент от всички страни.
 4. Ако поръчката може да бъде използвана (например, това е механично или електронно устройство), тогава трябва да демонстрирате оперативността на камерата. Например, включете.
 5. Необходимо е визуално да се покаже на камерата характеристиките на външния вид на стоките, бутоните, за да се покаже, че нищо не изчезва и всичко е обединено качествено.
 6. В крайна сметка най-добре е да оформите опаковката на масата, самия продукт и всички негови компоненти и да го запишете по общ начин.

Разширен комплект

Съвети за процеса на видеозапис:

 • Необходимо е да снимате в добре осветена стая, така че качеството на видеото да е максимално и всеки детайл да е видим.
 • Ако има видими дефекти и по отношение на ефикасността, струва си да се покаже, че те са специално близки.
 • Също така се препоръчва да направите поредица от снимки на дефекти и проблеми с поръчката с добро качество отделно.
 • При наличие на умения по английски език се препоръчва да се коментират всички действия и проблеми.

Този видеозапис в случай на удовлетворение от стоката може просто да бъде изтрит и тихо да се използва поръчката. Ако има някакви проблеми, това ще бъде най-доброто доказателство за грешката на подателя. Това е така, защото видеоклипът непрекъснато ще премахне процеса на разглеждане на стоките от момента на първото му отваряне, което ще изключи възможността за влияние на купувача върху партидата.

дебати

В случай на наличие на проблеми е необходимо да се открие спор и да се поиска отказ на стоката със 100% плащане на обезщетение.

Урокът: Откриване на спор за AliExpress

В случай, че са идентифицирани проблеми на етапа на получаването на пратката по пощата, трябва да бъдат приложени сканиране на копия от актовете за външна инспекция и закрепване, където всички искания са подробни и потвърдени от пощенския персонал. Също така няма да е излишно да прикачвате снимки или проблеми при фиксирането на видеоклипове, получени при официалното отваряне на парцела преди получаването му, ако има такива.

Ако дефектите се открият у дома, видеозаписът на процеса на отваряне на товара също ще бъде отлично доказателство за коректността на купувача.

Много рядко не е възможно да се постигне отзивчивост от продавача с такива доказателства. Въпреки това, влошаването на спора дава възможност да се стигне до специалисти от AliExpress, когато тези материали станат гарантирана гаранция за победа.