Потоците на живо в YouTube ви позволяват да комуникирате с зрителя в реално време, но по време на тази процедура често възникват различни технически проблеми. Също така някои автори не искат да нарушават общата картина на добре обмислените и заснети видеоклипове с редовно излъчване. Всичко това може да принуди изтриването на завършени предавания. Нека помислим как да направим това от компютър и мобилен телефон.

Вариант 1: PC версия

Като предава на живо в YouTube, авторът може да споделя своите житейски истории, да отговаря на въпроси в коментарите, да гласува и т.н. За успешен поток е важно да обърнете внимание на настройките му (отворени коментари, правилно разположена камера). Ако нещо се обърка, по-добре е да изтриете записа от канала, за да не разваляте цялостното впечатление. Сайтът работи по такъв начин, че инструкциите за изтриване на излъчването през всеки браузър на компютъра ще бъдат идентични.

 1. Отиваме на главната страница в YouTube и кликваме в горния десен ъгъл на вашия аватар. Ако няма такъв, вместо него се показва първата буква от името на канала.
 2. Кликнете върху иконата на акаунта в компютърната версия на YouTube

 3. В менюто, което се отваря, изберете раздела „Моят канал“.
 4. Отидете в раздела Моят канал в компютърната версия на YouTube

 5. Щракнете върху бутона „YouTube Creative Studio“... Тук редактирате канала си, изтривате и добавяте видеоклипове и преглеждате статистически данни.
 6. Отидете в YouTube Creative Studio на компютър с YouTube

 7. В нов прозорец вертикалното меню се намира от лявата страна. Намерете иконата за видео, която обикновено е втората. Кликнете върху него.
 8. В Creative Studio отворете секцията за видео в компютърната версия на YouTube

 9. Категория "Видео" всичко е разделено на две части: „Изтеглени видеоклипове“ и "Излъчвания"... Щракнете върху бутона "Излъчвания".
 10. Отидете в раздела Излъчване в компютърната версия на YouTube

 11. Можете да сортирате всички предавания по филтри по начина, който ви подхожда. До всеки поток се посочват датата на изпълнението му, броят на показванията, коментарите и процентът на харесванията. Отбелязваме точно видеото, което трябва да бъде изтрито.
 12. Отбелязваме видеото от излъчването, за да бъде изтрито в компютърната версия на YouTube

 13. След това се появява хоризонтално меню, в което трябва да изберете "Други действия".
 14. Във вертикалното меню кликнете върху Още действия в компютърната версия на YouTube

 15. Кликнете върху "Изтрий".
 16. Кликнете върху изтриване на видео в компютърната версия на YouTube

 17. В прозореца, който се показва, потвърдете изтриването, като кликнете отново върху "Изтрий".
 18. Потвърждаване на премахването на излъчването в компютърната версия на YouTube

Препоръчваме ви да запазите излъчването на компютъра си предварително, тъй като записът може да е необходим в бъдеще и няма да можете да го възстановите чрез сайта за видео хостинг.

Важно! Ако трябва да изтриете няколко предавания наведнъж, трябва да отбележите всяко от тях. Но имайте предвид, че YouTube често не ви позволява да изтривате повече от три видеоклипа наведнъж. Този алгоритъм е реализиран за защита срещу случайно изтриване на файлове.

Вариант 2: Мобилни приложения

Съвременните смартфони позволяват не само да провеждат предавания и да ги редактират, но и да ги изтриват, ако възникне необходимост. Марковите приложения за Android и iOS често се актуализират почти едновременно и в повечето от първите YouTube е напълно предварително инсталиран, тоест няма нужда да го изтегляте допълнително. Ако по някаква причина на вашето мобилно устройство няма клиент за видео хостинг, можете да го инсталирате, като използвате една от връзките по-долу.

Изтеглете YouTube за Android / Изтеглете YouTube за iPhone

За да изтрием завършено излъчване с вашия телефон, ние се придържаме към следния алгоритъм:

 1. Отворете приложението и кликнете върху аватара на вашия канал в горния десен ъгъл.
 2. Кликнете върху иконата на акаунта в мобилното приложение YouTube

 3. Ние избираме „Моят канал“където се извършва цялата работа със съдържание.
 4. Отидете в раздела Моят канал в мобилното приложение YouTube

 5. Въпреки факта, че файловете (включително завършените излъчвания) се появяват веднага под формата на списък, ние трябва да отидем в раздела "Видео".
 6. Отидете в секцията Видеоклипове в мобилното приложение YouTube

 7. Намираме записа на излъчването, който трябва да бъде изтрит. До името му има три вертикални точки - щракнете върху тях.
 8. Избор на излъчен запис за изтриване в мобилното приложение YouTube

 9. В менюто, което се отваря, намираме реда "Изтрий".
 10. Избиране на Изтриване в настройките за излъчване в мобилното приложение YouTube

 11. Потвърдете изтриването, като натиснете "ДОБРЕ".
 12. Потвърждаване на изтриването на излъчването в мобилното приложение YouTube

  Ако всички действия се изпълняват правилно, излъчването ще бъде напълно премахнато от канала в една и съща минута. Винаги трябва внимателно да проверявате от кое видео ще се отървете, тъй като то не може да бъде възстановено.

Надяваме се, че тази информация ще ви помогне в процеса на разработване на вашия канал в YouTube.