Блокираща реклама - ефективен инструмент за премахване на всякакъв вид реклама в Yandex Browser и други уеб браузъри. За съжаление, поради неправилното показване на съдържанието на сайтовете, потребителите често трябва да деактивират блокера.

Деактивирайте блокера на реклами в Yandex.Browser

От какъв вид блокер ползвате в Yandex.Browser и ще зависи от това как да го забраните.

Метод 1: Деактивирайте стандартния блокер

Обадете се на вградения инструмент в Yandex.Browser. Езикът на блокиращия блокер няма да се обърне, защото е насочен само към скриване на шокираща реклама (което е особено полезно, ако уеб браузърът се използва от деца).

 1. За да деактивирате вградената функция за блокиране на реклами в Yandex.Browser, кликнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл и отидете в секцията "Настройки" .
 2. Отидете в настройките на Yandex.Browser.

 3. Отидете до самия край на страницата и кликнете върху бутона "Показване на разширените настройки" .
 4. Показване на допълнителни настройки в Yandex.Browser

 5. В блока "Лични данни" премахнете отметката от "Блокиране на шокиращата реклама" .

Деактивиране на блокирането на шокираща реклама в Yandex.Browser

Моля, имайте предвид, че можете да деактивирате тази функция по различен начин. За да направите това, трябва да отидете в менюто на уеб браузъра и да отворите секцията "Добавки" . Тук ще намерите разширението "Antishock" , което трябва да деактивирате, т.е. плъзнете плъзгача в позиция "Off" .

Деактивирайте Antishock в Yandex.Browser

Деактивирайте Antishock в Yandex.Browser

Метод 2: Деактивирайте добавките на браузъра

Ако това е пълен рекламен блокер, най-вероятно това означава отделно свалена добавка за Yandex.Browser. Днес има много такива разширения, но всички те са прекъснати по един принцип.

 1. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за менюто на браузъра и отворете раздела "Добавки" .
 2. Преход към добавките на Yandex.Browser

 3. Екранът ще покаже списък с разширения Yandex.Bauser, в които ще трябва да намерите блокера си (в нашия пример трябва да изключите Adblok ) и след това преместете плъзгача до него в неактивна позиция, т.е. да промените състоянието от "Вкл." на "Изкл . " .

Деактивиране на блокера на реклами в Yandex.Browser

Работата на добавката ще бъде незабавно преустановена и възобновяването на нейната работа ще бъде осъществено през цялото меню за управление на добавките на уеб браузъра.

Метод 3: деактивиране на софтуер за блокиране на реклами

Ако използвате специален софтуер за блокиране на реклами, блокирането ще бъде деактивирано не чрез Yandex.Browser, а чрез менюто на вашата програма.

Прочетете още: Програми за блокиране на рекламата в браузъра

В нашия пример ние използваме Adguard програма което ви позволява ефективно да премахнете рекламирането в различни приложения на компютъра си. Тъй като нашата цел е да деактивирате блокирането на реклами в Yandex.Browser, не е нужно да спирате цялата програма, просто изключете уеб браузъра от списъка.

 1. За да направите това, отворете прозореца на програмата Adguard и кликнете върху бутона "Настройки" в долния ляв ъгъл.
 2. Преминаване към настройките на Adguard

 3. В лявата част на прозореца отидете на раздела "Филтрирани приложения" , а в дясната страна намерете уеб браузъра от Yandex и го махнете. Затворете прозореца на програмата.

Деактивиране на блокирането на реклами за Yandex.Browser в Adguard

Ако използвате различен продукт за блокиране на реклами и имате проблеми с деактивирането му в Yandex.Browser, не забравяйте да оставите вашите коментари.