Много потребители, след като са решили да извършат преинсталиране на браузъра, искат да направят това без да губят важна информация, по-специално запазени отметки. Тази статия ще ви покаже как да преинсталирате Yandex Browser , като запазвате отметките.

Нулиране на Yandex.Browser с запаметяване на отметки

Днес можете да преинсталирате браузъра от Yandex, като запазвате отметките, по два начина: чрез експортиране на отметки във файл и използване на функцията за синхронизиране. По-подробни методи са разгледани по-долу.

Метод 1: Експортиране и импортиране на отметки

Този метод е забележителен, защото можете да запазите отметките във файл и след това да го използвате не само за преинсталирания Yandex, но и за всеки друг уеб браузър, който е наличен в системата.

 1. Преди да изтриете Yandex.Browser, трябва да експортирате отметките. За да направите това, трябва да отворите секцията "Маркери" - "Мениджър на маркери" в менюто на уеб браузъра.
 2. Управление на маркери в Yandex.Browser

 3. В десния панел на получения прозорец кликнете върху бутона "Подреждане" и след това върху бутона "Експортиране на отметка в HTML файл" .
 4. Експортирайте отметките от Yandex.Browser

 5. В отворения explorer трябва да посочите крайното местоположение на файла със своите отметки.
 6. Запазване на файл с отметки

 7. От момента, в който можете да продължите с преинсталирането на Yandex, което започва с премахването му. За да направите това , отидете в менюто "Контролен панел" в секцията "Програми и функции" .
 8. Програми и компоненти

 9. В секцията за инсталиран софтуер потърсете уеб браузър от Yandex, кликнете с десния бутон на мишката, след което изберете "Изтриване" .
 10. Премахване на Yandex.Browser

 11. Завършете процеса на деинсталиране. Непосредствено след това можете да продължите да изтегляте последната дистрибуция. За да направите това, отидете разработчик на сайт Yandex.Browser , като изберете бутона "Изтегляне" .
 12. Изтегляне на Yandex.Browser

 13. Отворете получения инсталационен файл и инсталирайте програмата. След като инсталацията завърши, стартирайте браузъра, отворете менюто му и следвайте секцията "Маркери" - "Мениджър на маркери" .
 14. менюто Bookmark Manager в Yandex.Browser

 15. В десния панел на получения прозорец кликнете върху бутона "Подреждане" и след това върху бутона "Копирай отметките от HTML файл" .
 16. Импортирайте запазените отметки в Yanlex.Browser

 17. На екрана ще се покаже Windows Explorer, в който ще трябва да изберете предварително запазен файл с маркери този път, след което ще бъдат добавени към браузъра.

Метод 2: Настройване на синхронизирането

Както много други уеб браузъри, Yandex.Browser има функция за синхронизиране, която ви позволява да съхранявате всички данни на уеб браузър на сървърите на Yandex. Тази полезна функция ще ви помогне да запазите, след като преинсталирате не само отметките, но и влизанията, паролите, историята на посещенията, настройките и други важни данни.

 1. На първо място, за да конфигурирате синхронизацията, ще трябва да имате профил в Yandex. Ако все още нямате такъв, трябва да завършите процедурата по регистрация.
 2. Прочетете повече: Как да се регистрирате в Yandex.Mail

 3. След това кликнете върху бутона за меню Yandex и отидете на "Synchronization" .
 4. Синхронизация в Yandex.Browser

 5. Новият раздел ще зареди страницата, от която ще бъдете помолени да извършите оторизация в системата Yandex, т.е. да зададете имейл адреса и паролата си.
 6. Въвеждане на имейл адреса и паролата в Yandex.Browser

 7. След успешно влизане, изберете бутона "Активиране на синхронизирането" .
 8. Активиране на синхронизация в Yandex.Browser

 9. След това изберете бутона "Промяна на настройките", за да отворите прозореца за настройки на синхронизацията на браузъра.
 10. Променете настройките за синхронизиране в Yandex.Browser

 11. Проверете дали има квадратче за отметка до елемента "Отметки" . Изпълнете останалите параметри по Ваша преценка.
 12. Активиране на синхронизирането на отметките в Yandex.Browser

 13. Изчакайте, докато уеб браузърът синхронизира и прехвърли всички отметки и други данни в облака. За съжаление, тя не показва напредъка на синхронизирането, затова опитайте да оставите браузъра възможно най-дълго, за да прехвърлите всички данни (часът трябва да е достатъчен).
 14. Отсега нататък можете да деинсталирате уеб браузъра. За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" - "Премахване на програми" , щракнете с десния бутон върху приложението "Yandex" , след това изберете "Изтриване" .
 15. Деинсталиране на Yandex.Browser

 16. След като завършите деинсталирането на програмата, продължете да изтеглите последната дистрибуция от официалния сайт на програмиста и да го инсталирате на компютъра си.
 17. Изтеглете Yandex.Browser от сайта на програмиста

 18. След като инсталирате Yandex, трябва само да активирате синхронизирането на него. В този случай действията напълно съвпадат с тези, изброени в статията, като се започне с втория параграф.
 19. След като завършите въвеждането, Yandex трябва да има известно време за синхронизиране, за да може да възстанови всички предишни данни.

И двата начина за преинсталиране на Yandex.Browser ви позволяват безопасно да запазите отметките си - просто трябва да решите кой метод е за предпочитане за вас.