Много от шофьорите, които някога са били освободени, имат електронен подпис. Това служи като потвърждение, че софтуерът не съдържа злонамерени файлове и е напълно безопасен за вашата употреба. Въпреки всички добри намерения на тази процедура, понякога проверката на подписа може да доведе до неудобства. Факт е, че не всички шофьори имат подходящ подпис. А операционната система просто отказва да инсталира софтуера без подходящ подпис. В такива случаи трябва да деактивирате горната проверка. Става въпрос за това как да изключите задължителната проверка на подписа на водача и ще го кажем в утрешния ни урок.

Сигнали за проблем с проверката на цифровия подпис

Инсталирайки драйвера за устройството, от което се нуждаете, на екрана можете да видите съобщение от Службата за сигурност на Windows.
Грешка при инсталирането на софтуер без подпис
Въпреки факта, че можете да изберете "Инсталиране на този драйвер така или иначе" в прозореца, който се показва, софтуерът няма да бъде инсталиран правилно. Следователно, не е възможно да се реши проблемът, като се избере този елемент в съобщението. Такова устройство ще бъде маркирано с удивителен знак в "Device Manager" , което показва проблеми при работата на оборудването.
Показване на дефектно устройство
Като правило, в описанието на такова устройство ще има грешка 52.
Грешка при код 52 в описанието на устройството
Освен това, по време на инсталирането на софтуера без подходящ подпис може да се появи известие в тавата. Ако видите нещо подобно, както е показано на екранната снимка по-долу, това означава, че може да сте срещнали проблема с проверката на подписа на драйвера.
Грешка при инсталирането на драйвера със съобщението в тавата

Как да деактивирате потвърждаването на подписа от софтуера

Има два основни вида деактивиращи проверки - постоянни (постоянни) и временни. Предоставяме на вашето внимание няколко различни начина, които ви позволяват да деактивирате проверката и да инсталирате драйвер на компютър или лаптоп.

Метод 1: DSEO

За да не се вкара в системните настройки, има специална програма, която присвоява идентификатор за желания драйвер. Подписване на подписване на водача Overrider ви позволява да променяте цифровите си подписи във всеки софтуер и драйвери.

 1. Изтеглете и стартирайте програмата.
 2. Изтегляне на приложението за подписване на подписване на водача

 3. Съгласете се с потребителското споразумение и изберете "Активиране на тестовия режим" . Така че включите тестовия режим на операционната система.
 4. Използване на помощната програма за подписване на шофьора Overrider в Windows 10

 5. Рестартирайте устройството.
 6. Сега рестартирайте програмата и изберете "Sign a System Mode" .
 7. Преминете към редактиране на цифров запис в подсилващото устройство за подписване на принудително изпълнение на подпрограми за драйвери в Windows 10

 8. Въведете адреса, който води директно до вашия драйвер.
 9. Определяне на пътя към драйвера в специалната програма Подпомагане на подписването на водача в Windows 10

 10. Кликнете върху "OK" и изчакайте завършването.
 11. Инсталирайте правилния драйвер.

Метод 2: Изтеглете операционната система в специален режим

Този метод е временно решение на проблема. Тя ще изключи сканирането само до следващото рестартиране на компютъра или лаптопа. Въпреки това, тя може да бъде много полезна в някои ситуации. По този начин ще разделим на две части, защото в зависимост от инсталираната версия на операционната система действията ви ще бъдат малко по-различни.

За Windows 7 и по-ниски собственици

 1. Рестартирайте системата по всякакъв начин. Ако компютърът или лаптопът са били първоначално деактивирани, след това натиснете бутона за захранване и веднага отидете на следващата стъпка.
 2. Натиснете клавиша F8 на клавиатурата, докато се появи прозорецът с опцията за зареждане на Windows. В този списък изберете реда с името "Деактивиране на изпълнението на подписване на водача " или "Деактивиране на задължителната проверка на подпис на водача" . Обикновено тази линия е предпоследната. След като изберете желания елемент, натиснете бутона "Enter" на клавиатурата.
 3. Временно изключете потвърждаването на подпис в Windows 7

 4. Сега просто трябва да изчакате, докато системата бъде напълно заредена. След това тестът ще бъде деактивиран и ще можете да инсталирате необходимите драйвери без подпис.

Собствениците на Windows 8 и по-нови

Независимо от факта, че проблемът с проверката на цифровия подпис се сблъсква предимно със собствениците на Windows 7, подобни проблеми се срещат при използване на следващите версии на операционната система. Тези действия трябва да се изпълняват, преди да влезете в системата.

 1. Държим натиснат бутона "Shift" на клавиатурата и не го пускаме преди рестартирането на операционната система. Сега на клавиатурата натискаме комбинацията от клавишите "Alt" и "F4" едновременно. В прозореца, който се показва, изберете елемента "Рестартиране на системата" , след което натиснете бутона "Enter" .
 2. Рестартирайте Windows 8 или по-нова версия

 3. Изчакаме известно време, докато на екрана се появи меню "Избор на действие" . Сред тези действия е необходимо да намерите реда "Диагностика" и да кликнете върху името.
 4. Изберете диагностиката на елемента

 5. Следващата стъпка е да изберете реда "Разширени опции" от общия списък с диагностични инструменти.
 6. Изберете ред за допълнителни параметри

 7. От всички предложени под-позиции трябва да намерите секцията "Опции за изтегляне" и да кликнете върху нейното име.
 8. Изберете опциите за изтегляне

 9. В прозореца, който се показва, просто трябва да кликнете върху бутона "Рестартиране" от дясната страна на екрана.
 10. Когато системата бъде рестартирана, ще видите прозорец с избор на опции за зареждане. Интересуваме се от номер 7 - "Деактивиране на задължителната проверка на подпис на водача" . Изберете го чрез натискане на бутона "F7" на клавиатурата.
 11. Временно изключете потвърждаването на подпис за Windows 10 и по-ниски

 12. Сега трябва да изчакате Windows да стартира. Задължителната проверка на цифровия подпис на драйвера ще бъде деактивирана до следващото рестартиране на системата.

Този метод има един недостатък, който се проявява в някои случаи. Състои се, че след следващото включване на проверката, водачите, установени по-рано без подходящ подпис, могат да спрат работата, която ще доведе до определени трудности. Ако възникне такава ситуация, трябва да използвате следния метод, за да изключите проверката за постоянно.

Метод 3: Конфигуриране на групови правила

С този метод можете да деактивирате напълно задължителното сканиране или докато го включите отново. Едно от предимствата на този метод е, че то е приложимо за абсолютно всяка операционна система. Ето какво трябва да направите:

 1. На клавиатурата натиснете едновременно бутоните "Win + R" . В резултат на това ще стартирате програмата "Run" . В единственото поле на прозореца, който се отваря, въведете gpedit.msc . След като въведете командата, натиснете "Enter" или бутона "OK" в появяващия се прозорец.
 2. Изпълнете прозореца за групови правила

 3. Ще видите прозорец с настройки за групови правила. В лявата част първо трябва да отидете в секцията "Потребителска конфигурация" . Сега от списъка с подраздели избираме елемента "Административни шаблони" .
 4. Отворете раздела Административни шаблони

 5. В основата на тази секция ние търсим папката "System" . След като го отворите, отворете следващата папка - "Инсталиране на драйвери" .
 6. Отворете папката за инсталиране на драйвер

 7. Като кликнете върху името на последната папка, в лявата част на прозореца ще видите съдържанието му. Ще има три файла. Нуждаем се от файл, наречен "Цифров подпис на драйверите на устройства" . Отворете го, като кликнете два пъти върху левия бутон на мишката.
 8. Параметри на цифровите подписи

 9. Отваряйки този файл, ще видите област с превключване на състоянието на сканиране. Необходимо е да маркирате реда "Прекъснат" , както е показано на изображението по-долу. За да влязат в сила настройките, трябва да кликнете върху бутона "OK" в долната част на прозореца.
 10. Прозорецът за настройки за проверка на подписа на драйвера

 11. След извършване на описаните действия можете лесно да инсталирате драйвери, които нямат цифров подпис. Ако трябва отново да включите функцията за сканиране, трябва само да повторите стъпките и да проверите реда "Enabled" и да кликнете върху "OK" .

Метод 4: Команден прозорец на Windows

 1. Отворете командния ред по какъвто и да е начин, който предпочитате. За всичко, което можете да научите от нашия специален урок.
 2. Прочетете повече: Отворете командния ред в Windows

 3. В отворения прозорец въведете следните команди на свой ред. След като въведете всеки от тях, натиснете "Enter" .
 4. bcdedit.exe -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
  bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON

 5. В този случай прозорецът "Командния ред" трябва да изглежда по следния начин.
 6. Регистрирайте командите в командния ред

 7. Следващата стъпка е рестартирането на операционната система. За това можете да използвате всеки известен ви метод.
 8. След рестартирането системата стартира в така наречения тестов режим. Той не се различава много от обичайното. Една от забележителните разлики, с които някои може да се намесва, е наличието на подходяща информация в долния ляв ъгъл на работния плот.
 9. Тестов режим на системата

 10. Ако трябва да включите тестовата функция, просто повторете всички стъпки, замествайки само параметъра "ON" във втората команда с "OFF" .
 11. В някои случаи този метод може да работи само ако го използвате в безопасен режим на Windows. Как да стартирате Windows в безопасен режим, можете да научите подробно от нашата специална статия.

Урокът: Как да влезете в безопасен режим в Windows

Използвайки един от горните методи, лесно можете да се отървете от проблемите, свързани с инсталирането на софтуер без цифров подпис. Не мислете, че деактивирането на функцията за потвърждение ще доведе до появата на каквито и да било уязвимости в системата. Тези действия са напълно безопасни и не заразяват компютъра ви със злонамерени програми. Въпреки това Ви препоръчваме винаги да използвате антивирус, за да се предпазите напълно от проблеми при сърфиране в интернет. Например, можете да използвате безплатно решение Безплатен антивирус ,