Има ситуации, когато трябва да изключите клавиатурата от компютъра, например, ако е повредена или просто, за да предотвратите случайно натискане на бутоните. На стационарни персонални компютри това се прави елементарно, като отделите щепсела от гнездото на системния модул. Но с лаптопи, всичко не е толкова просто, тъй като клавиатурата е вградена. Нека да разберем как все още можете да го изключите от посочения тип компютърни устройства с операционната система Windows 7.

Прочетете още: Как да деактивирате клавиатурата на лаптоп

Начини за прекъсване

Има няколко начина да деактивирате клавиатурата от лаптопа. Те обаче работят върху стационарни персонални компютри. Но когато е възможно просто да издърпате кабела от съединителя на системния модул, няма особена нужда да използвате методите, представени по-долу, тъй като те изглеждат по-сложни. Всички те са разделени на две групи: изпълнение на задачите, като се използват обичайните инструменти на системата и използването на програми на трети страни. След това ще разгледаме подробно всяка от възможните варианти за действие.

Метод 1: Ключ за заключване на деца

Първо, нека разгледаме възможността за деактивиране на клавиатурата чрез програми на трети страни. За тези цели има доста компютърни приложения. Ще проучим алгоритъма на действията в един от най-популярните от тях - Kid Key Lock.

Изтеглете Kid Key Lock

 1. След като изтеглите инсталационния файл Kid Key Lock, го стартирайте. Отваря се английският помощник за инсталиране . Кликнете върху "Напред" .
 2. Добре дошли в Помощника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 3. Отваря се прозорец, в който можете да посочите инсталационната директория. Промяната обаче не е необходима и не се препоръчва. Така че кликнете отново върху "Напред" .
 4. Задаване на инсталационната директория за приложението в съветника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 5. След това ще се покаже прозорец, където можете да въведете името на командата за бърз достъп в стартовото меню (по подразбиране "Kid Key Lock" ) или дори да го премахнете от там, като поставите отметка в квадратчето до "Не създавайте папка" Start Menu " . Но отново ви препоръчваме да оставите всичко непроменено и да кликнете върху "Напред" .
 6. Посочете името на командата за бърз достъп в стандартното меню в помощника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 7. В следващата стъпка, като поставите отметки в квадратчетата за маркиране в близост до съответните етикети, можете да настроите преките пътища за приложения на "Настолни компютри" и в менюто за бързо стартиране, както и да активирате стартирането на Kid Key Lock при стартиране на системата. По подразбиране всички отметки се премахват. Тук потребителят вече по свое усмотрение трябва да реши какво му е необходимо и какво не, да настрои маркерите, ако е необходимо, и след това да кликне върху "Напред" .
 8. Инсталиране на икони и автоматични приложения в помощника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 9. След като всички данни са въведени, е необходимо само да започнете инсталирането, като кликнете върху "Инсталиране" .
 10. Пускане на инсталацията на приложението в помощника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 11. Самата инсталационна процедура ще отнеме няколко минути. При завършването му трябва да се покаже прозорец, в който ще бъде докладвано успешното завършване на процеса. Ако искате да стартирате функцията Kid Key Lock веднага след като "Помощникът за настройка" е затворен, оставете маркировката до параметъра "Заключване на клавишите" . След това кликнете върху "Завършване" .
 12. Излезте от помощника за инсталиране на Kid Key Lock в Windows 7

 13. Ако оставите бележка близо до надписа "Launch Kid Key Lock" , приложението ще започне веднага. Ако не сте направили това, ще трябва да го активирате по стандартния начин, като кликнете два пъти върху прекия път на работния плот или на друго място, в зависимост от това къде са инсталирани иконите, когато сте въвели инсталационните настройки. След като се стартира, иконата на софтуера ще се покаже в системната област. За да отворите интерфейса за управление на програмата, кликнете върху него.
 14. Стартирайте контролния прозорец Kid Key Lock, като кликнете върху иконата в системната област в Windows 7

 15. Прозорецът Kid Key Lock се отваря. За да заключите клавиатурата, преместете плъзгача "Клавиши за заключване" до крайно дясно - "Заключи всички клавиши" .
 16. Преместване на клавиатурата Заключва плъзгача до крайната дясна в програмата Kid Key Lock в Windows 7

 17. След това кликнете върху "OK" , след което клавиатурата ще бъде заключена. Ако е необходимо, за да го включите отново, преместете плъзгача в предишното му положение.

Запазване на настройките в Kid Key Lock в Windows 7

Има друга опция за деактивиране на клавиатурата в тази програма.

 1. Щракнете с десния бутон на мишката ( PCM ) върху неговата икона в тавата. Изберете от списъка "Защити" , след което поставете отметка в квадратчето до "Заключване на всички клавиши" .
 2. Деактивиране на клавиатурата чрез контекстното меню, като кликнете върху иконата в системната област в Kid Key Lock в Windows 7

 3. Клавиатурата ще бъде деактивирана.

Освен това в тази програма в секцията "Заключване на мишката" можете да деактивирате отделни бутони на мишката. Следователно, ако някой бутон спре да работи, проверете настройките на приложението.

Настройки за заключване на мишката в Kid Key Lock в Windows 7

Метод 2: KeyFreeze

Друга удобна програма за деактивиране на клавиатурата, на която бих искала да се занимавам подробно, се нарича KeyFreeze.

Изтегляне на KeyFreeze

 1. Пуснете инсталационния файл на приложението. Той ще бъде инсталиран на компютъра. Не се изискват допълнителни стъпки за инсталиране от потребителя. След това ще се отвори прозорец, в който ще има един бутон "Заключи клавиатура и мишка" . Когато кликнете върху него, започва процедурата за заключване на мишката и клавиатурата.
 2. Активиране на ключа в KeyFreeze в Windows 7

 3. Заключването ще се случи след пет секунди. Таймерът за отброяване ще се вижда в прозореца на програмата.
 4. Процедурата за заключване в KeyFreeze в Windows 7 започва

 5. За да отключите, приложете комбинацията Ctrl + Alt + Del . Отваря се менюто на операционната система, за да излезете от нея и да се върнете към нормална работа, натиснете Esc .

Както можете да видите, този метод е прост, който много потребители харесват.

Метод 3: Командния ред

За да деактивирате обикновената клавиатура на лаптопа, има и начини, по които не е необходимо да инсталирате софтуер на трета страна. Една такава опция е да използвате "командния ред" .

 1. Кликнете върху "Меню" . Отворете всички програми .
 2. Отидете на всички програми чрез бутона "Старт" в Windows 7

 3. Отидете в директорията "Стандарт" .
 4. Отидете в Стандартната директория, като щракнете върху бутона Старт в Windows 7

 5. След като откриете надписа "Команден ред", кликнете върху него PKM и кликнете върху "Изпълни като администратор" .
 6. За да стартирате командния ред като администратор чрез менюто за бърз достъп в стандартната директория, щракнете върху бутона Старт в Windows 7

 7. Помощната програма за командния ред е активирана с администраторски права. Влез в неговата обвивка:

  rundll32 keyboard, disable

  Приложи Enter .

 8. Деактивиране на клавиатурата чрез въвеждане на команда в командния ред в Windows 7

 9. Клавиатурата ще бъде деактивирана. Ако е необходимо, той може да бъде активиран отново чрез "Командния ред" . За да направите това, въведете:

  rundll32 keyboard, enable

  Кликнете върху Enter .

 10. Активиране на клавиатурата чрез въвеждане на команда на командния ред в Windows 7

  Ако не сте свързвали алтернативно входно устройство към лаптопа чрез USB или друг съединител, можете да въведете командата, като копирате и поставяте с мишката.

Урокът: Стартиране на "командния ред" в Windows 7

Метод 4: Управление на устройства

Следващият метод също така не предполага използването на инсталирания софтуер за постигане на посочената цел, тъй като всички необходими действия се извършват в "Device Manager" на Windows.

 1. Кликнете върху "Старт" и отидете в "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел, като използвате бутона "Старт" в Windows 7

 3. Изберете "Система и сигурност" .
 4. Отидете в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 5. Сред елементите в блока "Система" отидете в "Диспечер на устройства" .
 6. Отидете в диспечера на устройства от групата Системи в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 7. Ще бъде активиран интерфейсът "Device Manager" . Намерете елемента "Клавиатури" в списъка с устройства и кликнете върху него.
 8. Отворете раздела Клавиатура на Диспечера на устройствата в Windows 7

 9. Отваря се списъкът на свързаните клавиатури. Ако в момента е свързано само едно устройство от този тип, ще се показва само едно име. Кликнете върху него PCM . Изберете "Деактивиране" и ако този елемент не е, тогава "Изтриване" .
 10. Деактивиране на клавиатурата чрез контекстното меню в Диспечер на устройства в Windows 7

 11. В отворения диалогов прозорец потвърдете действията си, като кликнете върху "OK" . След това устройството ще бъде деактивирано.
 12. Потвърдете деактивирането на клавиатурата в диалоговия прозорец в Диспечера на устройствата в Windows 7

 13. Налице е логичен въпрос, какво да се направи, ако входното устройство на персонала, свързано по този начин, трябва да бъде активирано отново. Кликнете върху менюто "Действия" в хоризонталното меню "Диспечер на устройства" и изберете опцията "Актуализиране на хардуерната конфигурация" .

Активиране на клавиатурата с хоризонталното меню в Диспечер на устройства в Windows 7

Урокът: Стартиране на "Device Manager" в Windows 7

Метод 5: Редактор на групови правила

Деактивирането на стандартното входно устройство може да се извърши и с помощта на вградения инструмент на системата, наречен "Редактор на групови правила" . Този метод обаче може да се използва само в следните издания на Windows 7: Enterprise, Ultimate и Professional. Но в изданията на Home Premium, Starter и Home Basic няма да работи, защото нямат достъп до посочения инструмент.

 1. Но преди всичко трябва да отворим "Device Manager" . Как да направите това, е описано в предишния метод. Кликнете върху "Клавиатура" , след което щракнете върху името на устройството. В показалия списък изберете " Свойства" .
 2. Отидете на свойствата на клавиатурата, като използвате контекстното меню в Диспечера на устройствата в Windows 7

 3. В нов прозорец отидете в секцията "Детайли" .
 4. Отворете раздела "Детайли" в прозореца със свойства на клавиатурата в Диспечера на устройствата в Windows 7

  В полето "Property" изберете "Equipment ID " от падащия списък. В областта "Стойност" се показва информацията, от която се нуждаем за по-нататъшни действия. Можете да го запишете или да го копирате. За да копирате, кликнете върху етикета на PCM и изберете "Copy" .

  Отворете копирането на данните в раздела Детайли в прозореца със свойства на клавиатурата в Диспечер на устройства в Windows 7

 5. Сега можете да активирате функцията за редактиране на групови правила. Обадете се на полето "Run" , като въведете Win + R. Чук в полето:

  gpedit.msc

  Кликнете върху "OK" .

 6. Стартирайте редактора за местна групова политика, като въведете команда в полето "Изпълнение" в Windows 7

 7. Ще се стартира черупката на необходимия инструмент. Кликнете върху "Компютърна конфигурация" .
 8. Отворете секцията "Компютърна конфигурация" в прозореца "Редактор на местни групови правила" в Windows 7

 9. След това изберете "Административни шаблони" .
 10. Отворете раздела Административни шаблони от секцията "Компютърна конфигурация" в прозореца "Редактор на местни групови правила" в Windows 7

 11. Сега трябва да отидете в папката "System" .
 12. Отворете раздела Система от раздела Административни шаблони в прозореца Редактор на местни групови правила в Windows 7

 13. В списъка с директории отидете на "Инсталиране на устройство" .
 14. Отворете "Инсталиране на устройство" от секцията "Система" на прозореца "Редактор на местни групови правила" в Windows 7

 15. След това отидете на "Ограничения при инсталирането на устройства".
 16. Отворете Ограничения за инсталиране на устройства от секцията Инсталиране на устройство в прозореца Редактор на местни групови правила в Windows 7

 17. Изберете елемента "Забранено инсталиране на устройства с определени кодове ..." .
 18. Отваряне на инсталирането на устройството за деактивиране с посочената опция за кодове на устройства в секцията Ограничения на устройства в прозореца "Редактор на местни групови правила" в Windows 7

 19. Ще се отвори нов прозорец. Заменете радио бутона в позиция "Активиране" . Маркирайте в долната част на прозореца, намираща се срещу елемента "Също се прилага ..." . Кликнете върху бутона "Покажи ..." .
 20. Не инсталирайте устройства с посочения прозорец на кодовете на устройства в секцията Ограничения на устройства в прозореца Редактор на местни групови правила в Windows 7

 21. Отваря се прозорецът "Въвеждане на съдържание" . Въведете в полето на този прозорец информацията, която сте копирали или записали, като сте в свойствата на клавиатурата в "Device Manager" . Кликнете върху OK .
 22. Прозорец за влизане в съдържанието на Windows 7

 23. Връщайки се към предишния прозорец, кликнете върху "Прилагане" и "ОК" .
 24. Прилагайте направените промени в устройствата за забрана с посочената секция за кодове на устройства в раздела Ограничения за ограниченията за устройства в прозореца Редактор на местни групови правила в Windows 7

 25. След това рестартирайте лаптопа. Кликнете върху Старт . След това кликнете върху иконата на триъгълника отдясно на бутона "Изключване" . Изберете "Рестартиране" от списъка.
 26. Рестартирайте компютъра, като използвате бутона "Старт" в Windows 7

 27. След като рестартирате лаптопа, клавиатурата ще бъде деактивирана. Ако искате да го включите отново, върнете се към прозореца "Предотвратяване на инсталирането на устройството" в "Редактор на групови правила" , поставете радио бутона на "Деактивиране" и кликнете върху елементите "Прилагане" и "ОК" . След като рестартирате системата, устройството за въвеждане на данни отново ще работи.

За да активирате клавиатурата в Disallow устройства с определените настройки на кодовете на устройства в секцията за ограничения на ограниченията за устройства в прозореца Редактор на местни групови правила в Windows 7

Както можете да видите, можете да деактивирате лаптопната клавиатура в Windows 7, или по обикновени методи, или чрез инсталиране на програми на трети страни. Алгоритъмът на втората група методи е малко по-прост, отколкото работата с вградените инструменти на системата. Освен това използването на "Редактор на групови правила" не е налице във всички издания на изследваната операционна система. Но все пак използването на вградени помощни програми не изисква инсталирането на допълнителен софтуер, а манипулациите, необходими за изпълнение на задачата с тяхната помощ, ако са разбрани, не са толкова сложни.