Много добре известни уеб браузъри, например, Yandex Browser , имате специален режим "Turbo", който ви позволява значително да увеличите скоростта на зареждане на страниците поради компресиране на трафика. За съжаление, поради това качеството на съдържанието е значително засегнато, което налага на потребителите да изключат този режим.

Деактивиране на режима "Turbo" в Yandex.Browser

Устройството Yandex.Browser предлага две опции за настройка на ускорителя - при един контрол се извършва ръчно, а при втория - автоматичната работа на тази функция се поставя върху спада в скоростта на интернет.

Метод 1: деактивиране на "Turbo" чрез менюто на браузъра

Обикновено тази стъпка е достатъчна в повечето случаи да деактивира режима за ускоряване на зареждането на сайтове в Yandex.Browser. Единственото изключение е, когато конфигурирате автоматичното функциониране на тази функция в параметрите на уеб браузъра.

  1. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за менюто на браузъра.
  2. На екрана ще се покаже списък с елементи, в които ще намерите елемента "Изключване на турбо" . Съответно, като изберете този елемент, работата на опцията ще бъде прекратена. Ако видите елемента "Активиране на турбо" - педалът за газта е неактивен, което означава, че не е нужно да натиснете нищо.

Деактивиране на опцията Turbo в меню Yandex.Browser

Метод 2: Деактивирайте "Turbo" чрез настройките на уеб браузъра

Параметрите на вашия уеб браузър имат функция, която ви позволява автоматично да включите педала на газта със забележимо намаляване на скоростта на интернет. Ако имате тази опция активна, тя трябва да бъде деактивирана, в противен случай опцията ще бъде включена и изключена спонтанно.

В допълнение, в същото меню е конфигуриран и постоянна работа на функцията за ускоряване на товаренето на сайтове. Ако имате подходящата настройка, няма да можете да деактивирате ускорението за зареждане на страница по първия начин.

  1. За да отворите тази опция, кликнете върху бутона за меню на уеб браузъра в горния десен ъгъл и отворете секцията "Настройки" .
  2. Отидете в настройките на Yandex.Browser.

  3. В това меню можете да намерите блока "Turbo", в който трябва да проверите опцията "Изключено" . Когато направите това, деактивирането на опцията може да се счита за завършено.

Деактивирайте Turbo режим в настройките на Yandex.Browser.

Това са начини да деактивирате опцията за ускоряване на зареждането на сайтове в популярен уеб браузър. Ако имате някакви въпроси, попитайте ги в коментарите.