Adobe Flash Player е един от най-известните плъгини, които предоставят Flash съдържание в Интернет. Днес ще говорим как да конфигурирате тази приставка в Yandex Browser ,

Конфигурирайте Flash Player в Yandex.Browser

Приставката за Flash Player вече е вградена в уеб браузъра от Yandex, което означава, че не е нужно да го сваляте отделно - можете веднага да отидете на конфигурацията му.

 1. Първо, трябва да отидем в секцията за настройки на Yandex. Браузър, в който е конфигуриран Flash Player. За да направите това, кликнете върху бутона за меню на уеб браузъра в горния десен ъгъл и отворете секцията "Настройки" .
 2. Отидете в настройките на Yandex.Browser

 3. В отворения прозорец трябва да стигнете до самия край на страницата и да кликнете върху бутона "Показване на разширените настройки" .
 4. Показване на допълнителни настройки в Yandex.Browser

 5. В допълнителните елементи, които се появяват, намерете блока "Лични данни", където трябва да кликнете върху бутона "Настройки за съдържанието" .
 6. Настройките за съдържание в Yandex.Browser

 7. На екрана ще се появи нов прозорец, където ще намерите блока "Flash" . Тук е инсталиран приставката за Flash Player. В този блок имате достъп до три елемента:
  • Позволявайте на Flash да работи на всички сайтове. Този елемент означава, че на всички сайтове, на които е налице съдържание с Flash, това съдържание автоматично ще бъде стартирано. Днес разработчиците на уеб браузъри не препоръчват маркирането на този елемент, тъй като това прави програмата уязвима.
  • Намерете и изпълнявайте само важно Flash съдържание. Този елемент е инсталиран по подразбиране в Yandex.Browser. Това означава, че самият уеб браузър решава дали да пусне плейъра и да покаже съдържанието на сайта. Това е изпълнено с факта, че съдържанието, което искате да видите, може да не се показва от браузъра.
  • Блокирайте Flash на всички сайтове. Пълна забрана на работата на приставката за Flash Player Тази стъпка значително ще защити браузъра ви, но ще трябва да пожертвате, че някои аудио или видео съдържание в интернет няма да се показват.

  Елементи за настройка на Flash Player в Yandex.Browser

 8. Който и елемент да изберете, ще можете да създадете личен списък с изключения, където можете самостоятелно да определите работата на Flash Player за даден сайт.

  Например, поради причини за сигурност, които искате да деактивирате Flash Player, но например предпочитате да слушате музика в социалната мрежа VKontakte, която изисква известен играч да играе. В този случай трябва да кликнете върху бутона "Управление на изключенията" .

 9. Управление на изключенията на Flash Player в Yandex.Browser

 10. Екранът показва готов списък с изключения, съставен от разработчиците на Yandex.Browser. За да добавите свой собствен сайт и да му дадете действие, изберете всеки наличен уеб ресурс с едно кликване с мишката и след това запишете URL адреса на сайта, от който се интересувате (в нашия пример е vk.com)
 11. Добавяне на нов сайт в списъка с изключения в Yandex.Browser

 12. Като посочите даден сайт, трябва само да му дадете действие - за да направите това, кликнете върху десния бутон, за да покажете изскачащия списък. Вие сте също толкова достъпни за три действия: да разрешите, да намерите съдържание и да блокирате. В нашия пример маркираме опцията "Позволи" , след като запазите промените, кликнете върху бутона "Готово" и затворете прозореца.

Настройване на Flash Player за сайт в Yandex.Browser

Към днешна дата това са всички опции за конфигуриране на приставката за Flash Player в браузъра от Yandex. Възможно е скоро тази възможност да бъде загубена, тъй като всички разработчици на популярни уеб браузъри отдавна планират да се откажат от подкрепата на тази технология в полза на засилването на сигурността на браузъра.