Вариант 1: Уебсайт

Можете да разберете номера на парцела, както току-що издаден, така и за дълго време в транспорт, като използвате пълната версия на уебсайта на AliExpress, достъпна на връзката по-долу. Моля, обърнете внимание, че тази инструкция означава търсене на информация конкретно за вашите колети.

Отидете на началната страница на AliExpress

 1. Използвайте връзката по-горе, за да посетите началната страница на AliExpress. След това, от дясната страна, намерете блока "Добре дошли" и натиснете "Да вляза".

  Отидете на оторизация на уебсайта на AliExpress

  Посочете данните от акаунта, ако е необходимо, като използвате акаунти в други ресурси.

 2. Процесът на влизане в акаунт на уебсайта на AliExpress

 3. След завършване на упълномощаването, в същия блок на главната страница щракнете с левия бутон върху иконата с подписа "Поръчки".

  Отидете до списъка с поръчки на уебсайта на AliExpress

  Като алтернатива можете да разширите главното меню на сайта в горния десен ъгъл и да изберете „Моите поръчки“.

 4. Отидете до списъка с поръчки през главното меню на уебсайта AliExpress

 5. Веднъж в раздела с информация за покупки, в блока "Управление на поръчки" щракнете върху раздела „Всички поръчки“... По желание можете самостоятелно да изберете конкретен подраздел.
 6. Отидете до пълния списък с поръчки на уебсайта на AliExpress

 7. Изберете желания продукт от общия списък и преместете курсора на мишката върху бутона „Проверка на проследяването“... Тук в реда „Идентификационен номер“ намира се желаният номер.

  Вижте идентификатора на вашата поръчка на уебсайта на AliExpress

  Ако натиснете бутона „Проверка на проследяването“, ще има преход към страницата с подробности за доставка, където е наличен и номер на песента. Можете да го намерите в реда „Проследяващ номер“ в самия край на раздела.

 8. Вижте номера на поръчката на уебсайта на AliExpress

Полученият номер на песен може да се използва за проследяване на колети на външни сайтове, ако тази опция е била посочена по време на плащане. В противен случай информацията ще бъде ограничена до посочване на страната на заминаване.

Прочетете също:
Проследяване на колети на Руската поща по номер на писта
Програми за проследяване на колети от AliExpress
Как да получавам колет от AliExpress

Вариант 2: Мобилна версия

С помощта на официалния клиент и мобилната версия на уебсайта Aliexpress можете също да разберете номера за проследяване на колета, като използвате раздела с информация за поръчката. В същото време и двете опции имат минимални разлики помежду си и затова ще се съсредоточим само върху олекотената версия на уебсайта.

Изтеглете AliExpress от App Store
Изтеглете AliExpress от Google Play Store
Отидете на мобилната версия на AliExpress

 1. Отворете въпросния ресурс и използвайте панела в долната част на екрана, за да превключите към раздела "Моят профил"... Тук трябва да докоснете линията "Регистрация за вход" и попълнете формуляра за упълномощаване.

  Преминаване към оторизация в мобилната версия на AliExpress

  За да влезете, е напълно възможно да използвате акаунти от други сайтове, както в пълната версия.

 2. Процес на оторизация в мобилната версия на AliExpress

 3. След като се справихте с упълномощаването, отново използвайте долния панел отворен "Моят профил" и този път щракнете върху връзката "Виж всички" в блока „Моите поръчки“... В същото време, ако се интересувате само от транзитни поръчки, можете да използвате страницата „Изпратено“.
 4. Отидете до пълния списък с поръчки в мобилната версия на AliExpress

 5. След като влезете в раздела със списъка с поръчки, изберете този, от който се нуждаете, и щракнете върху бутона „Проследяване“.

  Избор на поръчка в списъка за проследяване на мобилната версия на AliExpress

  Номерът на желания запис на избрания пакет ще бъде представен в реда „Проследяващ номер“ наречена служба за доставка. За точност можете да обърнете внимание на формата, в който винаги има две букви в началото и в края, разделени от уникален набор от цифри.

 6. Вижте номера на записа на поръчката в мобилната версия на AliExpress