В процеса на Windows 10 може да има различни видове грешки. Има много от тях и всеки от тях има собствен код, който може да се използва, за да се разбере каква грешка е, каква е причината за появата му и как да се преодолее възникналият проблем.

Коригиране на грешката с код 0x80070422 в Windows 10

Една от най-честите и интересни грешки в Windows 10 е бъг с код 0x80070422. Тя е пряко свързана с работата на защитната стена в тази версия на операционната система и възниква, когато се прави опит за неправилен достъп до софтуера или за деактивиране на услугите на ОС, които се нуждаят от защитната стена.

Код на грешката 0x80070422

Метод 1: Коригирайте грешката 0x80070422 като стартирате услугите

 1. В елемента " Старт" кликнете с десния бутон на мишката (PCM) и щракнете върху Изпълни (можете да използвате прякото "Win + R" ),
 2. В прозореца, който се показва, въведете командата "services.msc" и кликнете върху "OK".
 3. Команден прозорец

 4. Намерете колоната "Windows Update" в списъка с услуги, кликнете върху нея PCM и изберете "Properties" .
 5. услуги

 6. След това в раздела "Общи" в полето "Тип стартиране" задайте стойността "Автоматично" .
 7. свойства

 8. Кликнете върху бутона "Прилагане" и рестартирайте компютъра.
 9. Ако проблемът се запази в резултат на такива манипулации, повторете стъпки 1-2 и намерете полето "Защитна стена на Windows" и се уверете, че типът на стартиране е настроен на "Автоматично" .
 10. Защитна стена на Windows

 11. Рестартирайте системата.

Метод 2: Коригиране на грешка чрез използване на компютърно сканиране за вируси

Предишният метод е доста ефективен. Но ако след като поправите грешката, след известно време тя отново се появи, причината за нейното повторение може да е наличието на злонамерен софтуер на компютъра, който блокира работата на защитната стена и не позволява актуализирането на операционната система. В този случай е необходимо да се извърши изчерпателно сканиране на персоналния компютър, като се използват специални програми, като например, Dr.Web CureIt , и след това изпълнете действията, описани в метод 1.

За да тествате Windows 10 за вируси, изпълнете тези действия.

 1. От официалния сайт изтеглете програмата и я стартирайте.
 2. Приемете лицензионните условия.
 3. Условия за лиценз

 4. Кликнете върху бутона Старт за потвърждение .
 5. инспекция

 6. След приключване на процеса на потвърждаване, ще бъдат показани потенциални заплахи, ако има такива. Те ще трябва да бъдат заличени.

Код за грешка 0x80070422 има много т. Нар. Симптоми, сред които блокиране на прозорци, деградация на производителността, грешки при инсталирането и надстройки на системата. Като се започне от това, е необходимо да не се игнорират предупрежденията на системата и да се коригират всички грешки във времето.