За да въведете BIOS, трябва да използвате специален клавиш или клавишна комбинация. Но ако тя не работи, тогава е невъзможно да въведете стандартния метод. Там остава или да се намери работния модел на клавиатурата, или да се въведе директно през интерфейса на операционната система.

Въвеждаме BIOS през OS

Трябва да се разбере, че този метод е подходящ само за последните версии на Windows - 8, 8.1 и 10. Ако имате друга операционна система, ще трябва да потърсите работеща клавиатура и да опитате да въведете стандартния начин.

Инструкциите за влизане в операционната система изглеждат така:

  1. Отидете на "Опции" , кликнете върху иконата "Обновяване и възстановяване" .
  2. Настройки на Windows 10

  3. В лявото меню отворете секцията "Възстановяване" и намерете заглавието "Специални опции за зареждане" . В него кликнете върху "Рестартирай сега" .
  4. Рестартирайте селекцията

  5. След като рестартирате компютъра, се отваря специално меню, където първо трябва да изберете "Diagnostics" и след това "Advanced settings" .
  6. Отворете диагностиката в Windows 10

  7. В този раздел трябва да има специален елемент, който ви позволява да заредите BIOS без да използвате клавиатурата. Тя се нарича "настройки на фърмуера на UEFI" .

За съжаление, това е единственият начин да влезете в BIOS без клавиатура. Също така на някои дънни платки може да има специален бутон за входа - той трябва да се намира на гърба на системния модул или до клавиатурата на лаптопите.

Прочетете още: Какво да направите, ако клавиатурата не работи в BIOS