В операционните системи Windows дисплеят на директории и файлове, които са скрити или цялата система, се изключва по подразбиране. Но понякога се случва, че в резултат на определени действия такива елементи започват да се показват, защо средният потребител вижда много неясни предмети, от които не се нуждае. В този случай е необходимо да ги скриете.

Скриване на скрити обекти в Windows 10

Най-лесният начин да скриете скритите файлове и папки в Windows 10 - за да промените общите параметри на "Explorer" с обикновените инструменти на операционната система. За да направите това, просто трябва да изпълните следната верига от команди:

 1. Отидете на "Explorer" .
 2. проводник

 3. Щракнете върху раздела Преглед , след което щракнете върху Покажи или Скриване .
 4. Показване на скрити обекти чрез Explorer

 5. Премахнете отметката от квадратчето до "Скрити елементи" , ако е налице.

Ако след тези манипулации някои скрити обекти остават видими, изпълнете следните команди.

 1. Отворете отново Explorer и превключете към раздела "Преглед" .
 2. Отворете раздела "Настройки" .
 3. Настройване на опциите на Explorer

 4. Кликнете върху елемента " Промяна на папка и настройки за търсене" .
 5. След това отворете раздела "Преглед" и посочете елемента "Да не се показват скрити файлове, папки и дискове" в секцията "Разширени настройки" . Уверете се, че квадратчето "Скрити защитени системни файлове" е отметнато.
 6. Скриване на файлове и папки

Заслужава да се отбележи, че можете да отмените скриването на файлове и папки по всяко време. Как да направите това ще каже статията Показване на скрити папки в Windows 10

Очевидно скриването на скритите файлове в Windows е доста лесно. Този процес не изисква много усилия, нито много време и дори неопитни потребители.