По подразбиране разработчиците на Windows 10 са направили важни системни директории и файлове скрити, както в предишни версии на системата. Те, за разлика от обикновените папки, не могат да се видят в Explorer. На първо място, това се прави, така че потребителите да не изтриват елементите, необходими за правилното функциониране на Windows. Също скрити могат да бъдат директорите, към които съответният атрибут е зададен от други потребители на компютри. Поради това понякога трябва да показвате всички скрити обекти и да имате достъп до тях.

Методи за показване на скрити файлове в Windows 10

Има доста начини за показване на скрити директории и файлове. Сред тях има начини да използвате специални програми и методи, които използват вградените инструменти на Windows. Нека да разгледаме най-простите и най-популярните методи.

Метод 1: Показване на скрити обекти с Total Commander

Общ командир - надежден и мощен файлов мениджър за Windows, който също ви позволява да виждате всички файлове. За да направите това, изпълнете следния набор от действия.

 1. Инсталирайте Total Commander от официалния сайт и отворете приложението.
 2. В главното програмно меню кликнете върху иконата "Показване на скрити и системни файлове: включване / изключване" .
 3. Показване на скрити папки чрез Total Commander

  Ако след инсталирането на Total Commander не виждате скрити файлове или икони, трябва да кликнете върху бутона "Конфигурация" и след това върху "Конфигуриране ..." и в прозореца, който се отваря, в групата "Панелно съдържание" поставете отметка в квадратчето " ". За повече подробности вижте статия o Общ командир

  Метод 2: Показване на скритите директории със стандартни операционни системи

  1. Отворете изследователя.
  2. проводник

   Метод 2: Показване на скритите директории със стандартни операционни системи

   1. Отворете изследователя.
   2. проводник

   3. В горния панел на Explorer кликнете върху раздела "Преглед" и след това върху групата "Параметри" .
   4. Настройване на опциите на Explorer

   5. Кликнете върху Промяна на папка и опции за търсене .
   6. В прозореца, който се показва, отворете раздела "Преглед" . В секцията "Разширени настройки" посочете елемента "Показване на скритите файлове, папки и дискове" . Също така, ако е абсолютно необходимо, можете да махнете отметката от квадратчето "Скрити защитени системни файлове" .
   7. Опции за папките

   Метод 3: Конфигуриране на скрити елементи

   1. Отворете изследователя.
   2. В горния панел на Explorer отидете в раздела "Преглед" , след което кликнете върху елемента "Показване или скриване" .
   3. Показване на скрити обекти чрез Explorer

   4. Поставете отметка в квадратчето до "Скрити елементи" .

   В резултат на тези действия можете да направите скритите директории и файлове видими. Но заслужава да се отбележи, че от гледна точка на сигурността - това не се препоръчва.