Много модерни смартфони са оборудвани с хибриден слот за карти SIM и microSD. Той ви позволява да поставите в устройството две SIM карти или една SIM карта, свързани с микро SD. Samsung J3 не е изключение и съдържа този практически конектор. Статията ще опише как да вмъкнете карта с памет в този телефон.

Инсталиране на карта с памет в Samsung J3

Този процес е доста тривиален - извадете капака, извадете батерията и поставете картата в правилния слот. Основното нещо е да не прекалявате при свалянето на задния капак и да не прекъсвате съединителя за SIM картата, като поставите в него микро SD устройство.

 1. Намираме на гърба на смартфона прорез, който ще ни позволи да получим достъп до вътрешността на устройството. Под отстранената корица ще открием хибридния слот, от който се нуждаем.

  Премахване на задния капак от смартфона Samsung J3

 2. Натиснете гвоздей или някакво плоско нещо в тази кухина и издърпайте нагоре. Издърпайте капака, докато всички "ключове" излязат от ключалките и не изгасне.

  Силата, която трябва да се приложи за отстраняване на капака от Samsung J3 телефон

 3. Изваждаме батерията от смартфона, като използваме прореза. Просто вземете батерията и я издърпайте.

  Премахване на батерията от смартфона Samsung J3

 4. Вкарваме microSD картата в слота, посочен в снимката. Трябва да поставите стрелка върху самата карта с памет, която ще ви даде представа коя страна от нея трябва да поставите в слота.

  Вмъкване на microsd карта в слота за това в Samsung J3

 5. Устройството за микро SD няма нужда напълно да се удави в слота като SIM карта, така че не се опитвайте да го натискате с помощта на сила. Снимката показва как трябва да изглежда правилно инсталирана карта.

  Правилното положение на microsd картата в конектора за Samsung J3

 6. Върнете смартфона и го включете. На екрана за заключване се показва известие, че е поставена карта с памет и сега можете да прехвърляте файлове към нея. Просто казано, операционната система Android съобщава, че телефонът вече е надарен с допълнително дисково пространство, което е напълно на ваше разположение.

  Съобщение за инсталираната карта с памет в Samsung Jay3

Вижте също: Съвети за избор на карта с памет за смартфон

Ето как можете да инсталирате micro SD карта във вашия телефон Samsung. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала при решаването на проблема.