Както знаете, всяка общност в социалната мрежа VKontakte има своето име, което има способността да привлича или обратно да отблъсне вниманието на потребителите. За да избегнете негативната страна на този въпрос, трябва да знаете правилата за избор на име за обществеността.

Правила за подбор

Въпросът, поставен по темата на тази статия, лесно може да бъде решен чрез творчество и спазване на някои от най-важните правила. Освен това, ако творческата страна на проблема може да бъде решена с технически средства, тогава правилата заслужават най-голямо внимание.

Вижте също: Как да направите група VK

съдържание

Името на групата, независимо от нейния предмет, трябва да съдържа минимален брой думи, но без да се засяга семантичното натоварване. Най-добрият вариант е да се вземат от една до три думи, които се допълват взаимно и напълно разкриват основната посока на общността.

Пример за група с обикновено име VKontakte

При избора не бива да се отклонява твърде много от темата на групата, но това все пак е разрешено в някои отделни случаи. Например, вместо директна препратка към съдържанието, можете да прибягвате до използване на асоциации.

Пример за група с асоциация на името на VKontakte

Ако дадена група е създадена за бизнеса, името на вашата организация се използва най-добре като име. При все това, при прибягването до този подход, не трябва да забравяме правилата, изложени по-горе, относно простотата и капацитета на името.

Вижте също: Създаване на група за бизнес VK

Ако е възможно, обърнете специално внимание на ключовите записи, като по този начин оптимизирате общността за търсачките. Благодарение на това потребителите лесно могат да намират вашата публика във вътрешни и външни търсачки.

Пример за група с името на фирмата VKontakte

Последното най-важно правило относно избираемото име е да се избегне използването на специални знаци. Не всеки потребител може да чете и разбира правилно такова съдържание.

оптимизация

Ако сте ангажирани с избора на име, вероятно имате представа за целевата аудитория на групата. Въз основа на това можете да прибягвате до оптимизиране на съдържанието, например, като го напишете, като използвате подходящия жаргон.

Пример за група с жаргон на името на VKontakte

Като име, можете да използвате съществуващите марки, разреждайки ги с нещо уникално. Подобен подход значително ще опрости търсенето на група, но само ако няма много конкуренти.

Вижте също: Как да редактирате групата VK

Когато се опитвате да постигнете уникалност, не бива да променяте съществуващите думи, като добавяте допълнителни букви или цифри. Дори ако е невъзможно да се излезе с нещо различно, използването на правилно написани думи ще бъде по-добре отразено в възприемането на общността от потребителите.

Пример за погрешно име на групата VKontakte

Когато името се намери и потвърди, не го променяйте, ако такова не е осигурено от темата на общността. Като цяло, обаче, в заглавието трябва да има определени фиксирани ключови думи.

вдъхновение

За значително опростяване на избора на името, можете да се обърнете не само към тематичната група, но и към нещата, близки до вас. Например VKontakte има много общества, където имената са съществуващите имена на храни или филми.

Пример за добро име за групата VKontakte

Вижте също: Как да популяризирате група VK

Разгледайте други групи във въпросния ресурс, опитайте се да разберете какво интересува аудиторията и въз основа на събраната информация създайте свой собствен. Ако е възможно, можете също да се консултирате с администраторите на други общности.

инспекция

Последната стъпка при избора на име на общността е да проверите генерираното от вас име за мачове. Това е тази стъпка, която може да ви причини най-големите трудности, тъй като днес е много трудно да постигнете уникалност.

Вижте също: Как да ръководите група от VK

Можете директно да извършите самата проверка, като въведете необходимия набор от думи във вътрешното търсене на сайта VKontakte и внимателно изучавате резултатите.

Проверка на името чрез търсене на VKontakte

Всяка друга търсачка изисква същите действия, но в края на заявката за търсене трябва да добавите специални знаци, за да ограничите резултатите до сайта за социални контакти.

site:vk.com

Проверка на името на групата VK чрез търсене в Google

Дори и по време на проверката да намерите мачове, не забравяйте да погледнете дейността на общността. Да приемем името, използвано в някоя изоставена или по-малко популярна група, е напълно приемливо, но само при условие, че не е защитено от закона за авторското право.

Създаване на име

Без да забравяте предходното, можете да прибягвате до специални генератори, които съставят имената на няколко ключови елемента. Важно е да се отбележи, че такива системи са само крайна мярка, когато няма други възможности.

Отидете до генератора на имена

  1. Отворете сайта, който сме изпратили, и попълнете главното текстово поле, като използвате до две ключови думи. След това кликнете върху бутона "Генерирай" .

    Забележка: Използвайте само английски, за да избегнете трудности.

  2. Преход към генериране на име на група

  3. С помощта на блока "Филтрирай" можете да персонализирате показването на резултатите от генерирането.
  4. Използване на филтри за генериране на имена на групи

  5. Сега просто трябва да изберете най-атрактивното име.
  6. Успешно генериране на име за групата VK

  7. Не забравяйте да проверите резултатите чрез търсене на VKontakte.
  8. Проверете генерираното име на групата VKontakte

Заключихме тази статия и за всякакви изяснения предлагаме да се свържете с нас в коментарите по-долу.