Насърчаването на група в социалната мрежа VKontakte ще ви позволи като собственик на общността да привлечете нови членове и да продължите да използвате аудиторията си, за да печелите пари по един или друг начин. В тази статия ще подчертаем основните нюанси, които трябва да се имат предвид за успешното популяризиране на обществеността.

Независимо популяризиране на групата

Темата за популяризирането на групата обхваща не само популяризиране на завършената общност , които описахме в отделна статия, но и процесът на създаване на публика. Това се дължи на факта, че когато създавате общност, първо трябва да определите тематичната посока и крайните цели.

Вижте също: Как да създадете група за бизнес VK

регистрация

Ръководени от една от нашите инструкции, трябва да изберете стила на дизайна за общността и да я следвате ясно в бъдеще. Имайте предвид, че именно добре подбраният графичен дизайн може да привлече най-големия брой потребители на VKontakte.

Процесът на групова регистрация на сайта VKontakte

Повече подробности: Как да направите група VK

В допълнение към графичното съдържание важна част от обществеността е адресното поле на браузъра. Трябва да излезете с алтернативен URL адрес за групата, съдържащ минимум знаци и отразяващ темата на общността.

Процесът на промяна на адреса на групата VKontakte

Повече подробности: Как да редактирате публичните VK

Група стени

В началните етапи важен фактор, допринасящ за напредъка на групата, е подходът към управлението на общността. Трябва да научите най-важните правила, които направихме в отделна инструкция на сайта.

Пример за правилен подбор на записи за група от VK

Повече подробности: Как да ръководите група от VK

Оптимизиране на съдържанието

За да могат потребителите лесно да намират вашата група в търсенето или да се появят в препоръките, обърнете специално внимание на името и описанието на общността. По-специално, е необходимо да се разкрие не само същността на обществеността, но и да се вмъкнат изчерпателно ключови думи, съответстващи на темата.

Забележка: За избора на ключови думи можете да използвате една от специалните услуги.

Отидете при избора на думи от Yandex

  • Ако е необходимо, преминете към разрешение на сайта Yandex.
  • Процесът на упълномощаване на сайта Yandex

  • Поставете отметка в квадратчето до "По думи" и попълнете главното текстово поле, основано на темата на вашата общност. След това кликнете върху бутона "Настройване" .
  • Преходът към ключовите думи за търсене на сайта Yandex

  • Предайте задължителната проверка на антибиотиците.
  • Проверка на антибот на сайта Yandex

  • Сега ще ви бъде представен списък с оптимални събития, чрез които ще се ускори значително напредъкът. Тук, ако е необходимо, можете да използвате лентата с инструменти.
  • Намерени ключови заявки на сайта Yandex

Ключовите думи са задължителна част от популяризирането на всяко съдържание в интернет, но дори и правилното им използване не гарантира успешен резултат. За да привлечете потребители, трябва да комбинирате препоръките.

Покани приятели

Можете да започнете да популяризирате група с най-простите - поканите заинтересовани потребители от списъка ви с приятели. В бъдеще, ако дизайнът и съдържанието в групата ще бъдат интересни, самите ваши приятели със сигурност ще споделят общността с други посетители на сайта.

Забележка: Благодарение на дадените от нас указания е възможно да привлечете не само приятели, но и само потребители, които посещават вашия профил.

Процесът на поканване на приятели до група VKontakte

Повече подробности: Как да си направим бюлетин и разкажете за групата VK

Групова реклама

Администрацията на сайта на разглежданата социална мрежа насърчава всяка потребителска дейност, свързана с общността, и осигурява средствата за създаване на реклама. Казахме за това в съответната инструкция.

Преходът към използването на реклама на сайта VKontakte

Повече подробности: Как да рекламирате VK

Изкуствена обвивка

В интернет има голям брой специални услуги, които предоставят услуги за измама на абонати за реални пари и местна валута. Можете да прибягвате до използването на такива сайтове, но това трябва да се прави само на ваш собствен риск и опасност.

Процесът на използване на абонатите на услугата измама

Помислете дали ако активно използвате мамят, списъкът на участниците бързо се запълва с блокирани или отдалечени потребители, влошавайки тези статистически данни и потенциал за бъдещ напредък. Освен това, администрацията може да блокира общността, тъй като този вид PR е забранен.

Извършване на дейности

На етапа на промоцията, когато има най-много няколко дузина абонати в списъка с участници, ще трябва да покажете известна интуиция, за да се интересуват потребителите. Както показват наблюденията, различни викторини и конкурси са отлични за тези цели.

Забележка: Предварителните условия за участие в конкурси трябва да бъдат направени.

Процесът на създаване на чертеж върху репорта VKontakte

Повече подробности: Как да създадете жребий VC

Създаване на такива дейности, не забравяйте за собствените си възможности и мислете предварително всички подробности. В противен случай, ако сте възбудили интереса на публиката, но не отговаряте на очакванията, Вие сами ще окажете отрицателно въздействие върху промоцията.

Други препоръки

В допълнение към горното, ако притежавате собствен уебсайт - можете да инсталирате приспособлението на общността, като по този начин уведомите посетителите за групата. Разбира се, тази опция е оптимална само ако групата и уеб сайтът съвпадат поне частично с предмета и аудиторията.

Ако е възможно, провеждайте анкети относно плюсовете и минусите на групата, коригирайки техните недостатъци. За същата цел можете да създадете отделна дискусия.

Отидете при създаването на дискусия в групата VKontakte

Повече подробности: Как да създадете анкета и ВК групова дискусия

Проследявайте груповата статистика, навременното премахване на неактивните потребители и неподходящите коментари, например, съдържащи реклами.

Отидете да премахнете кучетата от групата VKontakte

Повече подробности: Как да премахнете член от групата VK

Ако започнете да губите много участници, не забравяйте да попитате защо оставят списъка с абонати.

Процесът на писане на съобщение до потребителя VKontakte

Вижте също: Как да напиша съобщение VK

заключение

Имайки предвид всеки израз, който ни изрази, вероятно няма да имате проблеми с независимото популяризиране на групата. В същото време не забравяйте, че най-трудното е началото, тъй като в бъдеще публиката ще се размножава само по себе си.