Технологията, особено компютърната технология, има свойството да стане остаряла, а наскоро тя е била много бърза. Старите монитори вече не са от полза за никого и продажбата им ще бъде много проблематична. Можете да вдишате втори живот в стар LCD дисплей, като направите редовен телевизор за употреба в ежедневието, например в кухнята. В тази статия нека поговорим как да превърнете монитора на компютъра в телевизор.

Телевизор от монитора

За да решим задачата, не се нуждаем от компютър, но ще трябва да бъдат закупени някои "жлези". Това е преди всичко телевизионен тунер или приемник, както и набор от кабели за свързване на антената. Самата антена също е необходима, но само ако не се използва кабелна телевизия.

Избор на тунер

При избора на такива устройства трябва да обърнете внимание на комплекта от портове за свързване на монитора и акустиката. На пазара можете да намерите тунери с VGA, HDMI и DVI конектори. Ако "моникът" не е оборудван със собствени високоговорители, тогава е необходим линеен изход за слушалки или високоговорители. Имайте предвид, че аудио предаването е възможно само при свързване чрез HDMI.

Прочетете повече: Сравнение на DVI и HDMI

Съединители за свързване на монитор и система за високоговорители към приемник

връзка

Конфигурацията на тунера, монитора и системата на високоговорителите е доста лесна.

  1. Видеокамерата VGA, HDMI или DVI е свързан към съответните портове на конзолата и монитора.

    Свързване на видео кабел към приемник

  2. Акустиката е свързана с линейния изход.

    Свързване на системата на високоговорителите към приемник

  3. Антенен кабел е свързан към конектора, посочен на екрана.

    Свържете кабела на антената към приемника

  4. Не забравяйте да свържете захранването към всички устройства.

На този комплект може да се счита за завършен, остава само да се конфигурират каналите в съответствие с инструкциите. Сега можете да гледате телевизионни предавания на монитора.

заключение

Както можете да видите, да направите телевизор от старата "monica" е съвсем проста, трябва само да намерите подходящ тунер в магазините. Бъдете внимателни при избора на устройство, тъй като не всички от тях са подходящи за тази цел.