Вариант 1: Програма за компютър

Използване на програмата Microsoft Outlook за компютър можете да поставяте емотикони в нови съобщения по няколко начина едновременно. За съжаление, повечето от опциите са много неудобни, но все пак ви позволяват да постигнете желания резултат без проблеми с показването при получателя.

Прочетете също: Използване на имейл клиента на Outlook

Метод 1: Windows 10 емотикони

Най-удобният начин за добавяне на емотикони към съобщения, създадени и изпратени чрез компютърната версия на Outlook, е да се използва стандартната функция на Windows 10. Важно е да се отбележи тук, че самата програма не поддържа емотикони, поради което оригиналният външен вид във всеки случай ще бъде за разлика от окончателната версия.

 1. За да започнете, отворете редактора за ново съобщение с поддръжка на HTML и след като приключите с подготовката на основното съдържание, кликнете върху желаното място с левия бутон на мишката. След това на клавиатурата натиснете клавишната комбинация „WIN +.“както е показано на екранната снимка.
 2. Процес на подготовка на нов имейл в Outlook за Windows 10

 3. В изскачащия прозорец отидете на един от разделите и кликнете върху желания емотикон, който да вмъкнете. Можете да изберете няколко опции едновременно, въпреки че те няма да се появят веднага в документа.
 4. Използване на прозореца за емотикони в Outlook на Windows 10

 5. За да се появят емоджи в самото съобщение, след като изберете, затворете прозореца с кръста в горния десен ъгъл или щракнете някъде другаде в редактора. В резултат на това черно-белите заготовки трябва да се появят по аналогия с примера по-долу.
 6. Успешно вмъкване на емотикони в имейл в Outlook на Windows 10

 7. Ако по някаква причина прозорецът на емотиконите се отвори, но след затварянето емотиконите не се показват, можете да опитате да използвате всеки друг текстов редактор, като повторите стъпките, описани по-рано. След това просто трябва да копирате и поставите съдържанието с помощта на клавишите „CTRL + C“ и „CTRL + V“.
 8. Възможност за вмъкване на емотикони чрез бележник в Outlook на Windows 10

 9. Завършете подготовката на съобщението и изпратете. Окончателното появяване на емотикони ще зависи от услугата, която получателят на изпратеното писмо използва.
 10. Пример за появата на емотикони от Outlook на Windows 10

Представеният метод, въпреки че понякога може да работи неправилно, все пак ви позволява да използвате емотикони, които нямат проблеми с дисплея след изпращане. Ако използвате "десетте най-добри", препоръчваме да се съсредоточите върху тази конкретна опция.

Метод 2: Вмъкване на символи

В случай на друга версия на Windows, възможността за вмъкване на емотикони няма да бъде достъпна, така че ще трябва да използвате алтернативно решение, което е да използвате таблица със символи. Основният недостатък в този случай е външният вид, който е много различен от обичайните емоджи и винаги се запазва, независимо от услугата, която получателят на съобщението използва.

 1. Създайте ново съобщение с помощта на Outlook и докато сте в редактора, отидете в раздела „Вмъкване“... Разширете списъка тук "Символ" в секцията със същото име и използвайте бутона „Други символи“.
 2. Отидете в списъка с символи в Outlook

 3. Чрез падащия списък "Шрифт" задайте стойността "Сватби"за достъп до най-много текстови емотикони. Можете обаче да използвате и други шрифтове.
 4. Изберете шрифт от таблицата със знаци в Outlook

 5. Щракнете с левия бутон върху желания емотикон в общия списък със символи и използвайте бутона „Поставяне“ на долния панел. Можете също да щракнете двукратно върху миниизображение, за да добавите символ, но оставете прозореца отворен.

  Избор на емотикони от таблицата със знаци в Outlook

  След като завършите добавянето, изпратете съобщение на желания адрес. Няма смисъл да описваме окончателната версия, тъй като такива емотикони няма да бъдат автоматично конвертирани в емотикони от комплекта на пощенската услуга.

 6. Успешно използвайте емотикони от таблицата със символи в Outlook

Тази опция е чудесна алтернатива на първия метод, осигуряваща същата гъвкавост. За съжаление същото не може да се каже за стила на дизайна.

Метод 3: Ресурси на трети страни

Друг метод за вмъкване на емотикони в имейл чрез Outlook за компютър е използването на външни източници за получаване на изходния код на емотиконите.Това от своя страна ще доведе до правилното показване на изпратената информация до получателя, но само когато се използва друга услуга, която директно поддържа самите емотикони.

Отидете на онлайн услугата vEmoji

 1. Като услуга за получаване на код за емотикони, препоръчваме да използвате vEmoji, наличен на връзката по-горе, тъй като тук можете не само да намерите абсолютно всеки вариант на емотикони, но и да използвате редактора. За да започнете, първо отворете сайта и кликнете върху желаните емотикони, като превключвате между набори с помощта на разделите.
 2. Използване на емотикони на vEmoji

 3. След като сте решили избора, от дясната страна на горната линия "Визуален редактор", съдържащи новоизползваните емотикони, щракнете "Копие"... Ако успее, трябва да се появи известие „Копирано“ в същия район.
 4. Копиране на емотикони на уебсайта vEmoji

 5. Отидете в прозореца за създаване на ново съобщение в Outlook, щракнете с левия бутон върху желаното място и натиснете клавишната комбинация „CTRL + V“... Можете също да използвате наличното меню, като натиснете RMB.

  Поставете емотикони vEmoji в Outlook

Окончателният външен вид на емоджи ще се приложи автоматично, ако услугата за електронна поща, използвана за четене, поддържа правилно емоджи. Ако запазите предишния дизайн, няма да можете да направите нищо, тъй като най-вероятно проблемът е в самия ресурс.

Метод 4: добавете прикачени файлове

Като алтернатива на обикновените емотикони е напълно възможно да използвате графични прикачени файлове, за да добавите емотикони под формата на картинки, които във всеки случай остават същите. Ще покрием само една от най-простите опции, използвайки същата уеб услуга vEmoji, но можете да намерите други начини.

 1. Отворете сайта, посочен по-рано, намерете желания емотикон и щракнете с десния бутон върху него. В представения списък трябва да използвате опцията „Копиране на снимка“.

  Забележка: Някои браузъри могат да имат малко по-различно име за този елемент.

 2. Копиране на емотикон на уебсайта vEmoji в браузър

 3. След това разширете прозореца за създаване на ново съобщение в Outlook и на правилното място щракнете „CTRL + V“.

  Вмъкнете vEmoji в съобщение в Outlook

  Въпреки факта, че подобно решение не може да се нарече удобно, струва си поне поради правилното показване на емотикони, независимо от пощенската услуга.

 4. Примерно съобщение от Outlook с графични емотикони

Опитахме се да разгледаме всички налични решения, но някои само частично различни опции все още бяха пренебрегнати.

Вариант 2: Уеб версия

Когато използвате уеб версията на Outlook, достъпна от браузър, възможността за вмъкване на пълноценни емотикони се предоставя по подразбиране и изисква минимум стъпки. В същото време е напълно възможно да се използват други преди обсъдени методи тук, което се отнася особено за емотикони от Windows 10, които няма да преразглеждаме.

Отидете на Outlook Mail

 1. Отворете редактора на писма на уебсайта на пощенската услуга на Outlook, щракнете на желаното място на съобщението с левия бутон на мишката и в долния панел щракнете върху «…»... Чрез този списък трябва да разширите „Вмъкване на емотикони и GIF файлове“.

  Отидете до списъка с емотикони на сайта на Outlook Service

  Ако разделителната способност на екрана позволява, необходимият бутон ще се покаже веднага на долния панел с икона на усмивка.

 2. Отваряне на списъка с емотикони на сайт на услугата на Outlook

 3. От менюто от дясната страна на страницата отидете в раздела Емоджи и изберете желания емотикон. За да вмъкнете, ще бъде достатъчно да изберете място в документа и да щракнете върху LMB.
 4. Отидете в раздела Emoji на уебсайта на Outlook

 5. Моля, обърнете внимание, че не всички емотикони могат да се използват - някои от тях може да не се поддържат от устройството.

  Използване на емотикони пакети на сайт на услугата на Outlook

  Когато приключите с подготовката, изпратете съобщението. Впоследствие използваните символи ще бъдат преобразувани от пощенската услуга на получателя в съответствие с наличните там набори.

 6. Примерен имейл от уеб услуга на Outlook с емотикони