Apple Music

Ако решите да се "преместите" в Spotify от Apple Music, оптималното решение на проблема с прехвърлянето на библиотека би било да се свържете с някоя от специализираните онлайн услуги. С тяхна помощ можете да експортирате както плейлисти, така и отделни песни, албуми, EP. Въпреки това, за да добавите пълни версии, е по-лесно да използвате функцията за търсене, достъпна на целевата платформа, и след това да я добавите към медиа библиотеката. Съществуват и алтернативни опции - например използване на мобилно приложение, което за разлика от уеб ресурсите няма никакви ограничения, или изтеглянето им независимо. Към последното трябва да се прибегне в случаите, когато определени песни са в Apple Music и / или Айтюнино не се предлага в Spotify. Можете да разберете по-подробно за всички методи от статията, представена на връзката по-долу.

Повече информация: Как да прехвърляте музика от Apple Music в Spotify


Избран източник в приложението SongShift за прехвърляне на музика от Apple Music в Spotify на iPhone

YouTube и YouTube Music

Ако трябва да експортирате библиотеката си от YouTube Music, можете да използвате същите методи, налични за Apple Music, но има и други решения. Едно от тях е използването на компютърна програма, базирана на абонамент, която предоставя ограничена функционалност в безплатната си версия. Друга опция е друго мобилно приложение, което работи по уникален алгоритъм и е възможно най-лесно за използване. За съжаление, всички тези методи не са идеални и понякога работят с грешки, като не намират някои песни, въпреки че определено са в Spotify. Изправени пред това, ще трябва да прибегнете до самостоятелно попълване на медийната библиотека с липсващото съдържание, като използвате вградената функция за търсене и / или да изтеглите локални файлове. Имайте предвид, че всички методи, които работят с YouTube Music, ще работят и за YouTube. Говорихме за тях в отделна инструкция.

Повече информация: Как да прехвърляте музика от YouTube към Spotify

Потърсете плейлист за прехвърляне на музика от YouTube Music в Spotify в услугата Tune My Music

Google Play Music

Ситуацията е малко по-сложна с Google Play Music, която сега е моментът да се "остави" в полза на всеки друг аналог - платформата ще бъде затворена до края на 2020 г. Можете да експортирате вашите плейлисти, албуми и песни безплатно, като използвате само една онлайн услуга, която не е перфектна, но достатъчно добра. Останалите опции са или неефективни, или платени (абонамент), но също така не са лишени от недостатъци и ограничения. Основният проблем на трансфера е не толкова непълната функционалност на инструментите и някои ограничения, а фактът, че в Google Music имената на много чуждестранни изпълнители са написани на руски, а в Spotify са посочени на латиница. За щастие Google ви позволява да изтеглите музика, закупена и добавена към нея от нейната услуга, след което можете самостоятелно да я качите във вашата библиотека на Spotify. За всички налични решения писахме по-подробно в следващата статия.

Повече информация: Как да прехвърлите вашата музикална библиотека от Google Play Music в Spotify

Избиране на плейлист за експортиране на музика от Google Play Music в Spotify в MusConv

Yandex.Music

Вариантите за експортиране на медийна библиотека от услугата Yandex.Music не се различават много от тези в случаите, обсъдени по-горе с Apple и YouTube Music, а освен тях има и друго, доста ефективно решение. Последното е разработено от ентусиаст и изисква минимум усилия от потребителя - връзка към отворен плейлист, който трябва да бъде прехвърлен в Spotify. Но който и от наличните методи да използвате, някои грешки не могат да бъдат избегнати. Така че в библиотеката на целевата платформа може просто да няма песни от редица представители на родната сцена от последните десетилетия. Освен това имената на много песни на една платформа могат да се различават значително от тези на друга, което означава, че ще трябва да ги търсите и добавяте ръчно. Не забравяйте за възможността за самозареждане на музика, която се съхранява на вашия компютър или външно хранилище. Можете да разберете подробно за всеки от наличните методи от материала по-долу.

Повече информация: Как да прехвърлите вашата музикална библиотека от Yandex.Music в Spotify

Копирайте връзката към плейлиста, който искате да прехвърлите от Yandex.Music в Spotify в браузър на компютър

Във връзка с

Задачата за експортиране на музика от ВКонтакте се решава почти толкова лесно, колкото в случая с Яндекс, и, за съжаление, страда от подобни проблеми. Последните са допълнително подобрени от редица характеристики, характерни за социалната мрежа. Първо, този сайт съдържа огромен брой незаконни аудиозаписи - кавър версии и неофициални ремикси, които не се появяват и никога няма да се появят в Spotify. На второ място, метаданните на много музикални композиции в услугата са посочени неправилно - те могат да бъдат непълни, излишни (с някои приписващи скоби в скоби) или неправилни, когато първо е посочено името на песента, а след това и името на изпълнителя, въпреки че на всички платформи за стрийминг се приема обратното. За щастие този проблем е решен с помощта на персонализиран скрипт на браузъра. По подобен начин можете да получите списък на всички аудио записи от VK за прехвърлянето им в Spotify. Но има и други решения - всички те преди това бяха разгледани от нас в отделна инструкция.

Повече информация: Как да прехвърляте музика от ВКонтакте към Spotify

Копиране на изхода за прехвърляне на аудио записи от VK към Spotify през браузър на компютър

Бум

Въпреки факта, че Boom е доста популярен сред рускоговорящите любители на музиката, нито една от познатите ни услуги за прехвърляне на медийна библиотека не поддържа работа с нея. Няма такъв прост, директен и автоматизиран начин да го експортирате в Spotify, както във всички разгледани по-горе случаи, но има решения. Първият е използването на специализирано приложение, което предоставя възможност за прехвърляне на плейлисти и заедно с тях албуми, EP, както и отделни песни, според техните скрийншотове. Второто произтича от факта, че въпреки че Boom е независима платформа, тя въпреки това е тясно свързана с VKontakte - всички аудиозаписи, които сте добавили към библиотеката си в първата, автоматично ще се появят във втората. Следователно проблемът, който ни интересува, може да бъде решен чрез същите методи, които са приложими за социална мрежа. Този подход има както предимства, така и недостатъци и можете да се запознаете с тях в статията, представена на връзката по-долу.

Повече информация: Как да прехвърляте музика от Boom към Spotify

Отидете на вашата музика в приложението Boom Transfer, за да Spotify по телефона